Jump to content

Brøyteprisar.


Guest

Recommended Posts

Guest Anonym
Tar me nok for br&amp\;oslash\;yting rund om i landet,eller byttar me bare pengar me som driv i den bransjen.Har sj&amp\;oslash\;lv hatt ein del br&amp\;oslash\;yting men f&amp\;aring\;r intrykk av at det aldri skal koste noko.
Link to comment
Share on other sites

  • Replies 111
  • Created
  • Last Reply
Tar me nok for brøyting rund om i landet,eller byttar me bare pengar me som driv i den bransjen.Har sjølv hatt ein del brøyting men får intrykk av at det aldri skal koste noko.
Link to comment
Share on other sites

Guest Anonym

Tror prisene varierer veldig,men det er ingen tvil om at prisene burde vært mye høyere.Men det er jo en slags myte blandt mange at en bonde som har traktor alikevel skal være fornøyd bare han får dekket kostnadene sine ved snøbrøyting.

Samtidig er mye av problemet med leiekjøring generelt at det er for mange aktører i markedet.Og det blir vanskelig å holde oppe prisen når mange smågutter som bor på gutterommet får leaset utstyr for flere hundre tusen og er fornøyd med å kjøre inn leasingleie og dieselkostnad.

Link to comment
Share on other sites

Guest Anonym

Vi driver med brøyting i Oslo og der er hvertfall konkurransen på pris såpass stor at prisene, hvertfall etter min mening, er for lave. Dette gjelder både prisene fra kunde til hovedentrepenør og videre ned til underentrepør/innleide med traktor.

 

Folk sier at prisene for ei vanlig brøyterute i Oslo ligger på det samme i dag som den gjorde for 20 år siden. Om dette stemmer så sier vel det det meste...

Er det forresten noen som vet om dette stemmer eller ikke? Hva fikk du feks for ei vanlig rute hos kompaniet for 20 år siden?

Link to comment
Share on other sites

Guest Anonym

Hva med de småguttene på gutteromt,har de egentlig lov til å kjøre traktor og brøyte??

Hva med de på 16-18 år,de har ikke lov kjøre traktor med fres eller laster før de er 18 og har riktig opplæring i sikker bruk av arbeidsutstyr.

Hvorfor blir de ikke stoppet??

Det er klart de presser prisene på leiekjøring når de ikke stiller andre krav til inntjening enn å gå i null og at de synes det er morro kjøre traktor,hvordan skal andre konkurere med slik???

Link to comment
Share on other sites

Guest Anonym
Det er klart at de har lov til å kjøre brøyting, de er vanlige arbeidstakere som alle andre. De må jo evt. gå igjennom sikkerhetskurs el. men de er jo ansvarlige for sine egne handlinger fra de er 16 år! La ungdommen tjene penger og jobbe, det er alt for mange late ungdommer uten tiltak! Det gjør seg med litt konkuranse!
Link to comment
Share on other sites

Guest Anonym
Jeg kommer ifra en kommune utefor tr.heim. og her tror jeg timeprisen for en traktor over 100hk med fres koster rundt ca 420-460,- timen. Hvordan er det i forhold til i de større byene?
Link to comment
Share on other sites

Guest Anonym

Til mf.

Viss du leser arbeidsmiljøloven bruker av arbeidsutstyr.

kravet for å bruke arbeidsutstyr er:

ved selvstendig bruk må en vere 18år og fysisk og psykisk skikket og ha sikkerhetsopplæring.

(jfr.f554.kap.4.8-10.forskrift om arbeid for barn og ungdom).

Og du skal huske at traktorførerkort gir rett til å kjøre traktor med og uten tilhenger,men ikke med arbeidsutstyr(eks.laster,fres o.l.)se vegtrafikkloven.

Så viss du leser lovene som jo faktisk regulerer alt vi holder på med i(det lovlige) arbeidslivet,vil du se at du tar feil,jeg setter pris på at folk ikke bare synes og mener men faktisk ser hva loven sier!

Det er ingen steder i arbeidslivet ungdom fra 16-18 år har lov til å utføre selvstendig arbeid som kan medføre fare for liv og helse!

Men du mener kansje traktor med fres og laster er ufarlig????

Hva sier forsikringsselskapene tror du?

Hvor har du fått det fra at de er ansvarlige for egene handlinger fra 16år???

Kan du vise til den ?

Link to comment
Share on other sites

Guest Anonym

Heisann!

 

Det er i følge arbeidsmiljøloven en vesentlig forskjell om de kjører for seg selv eller om de er ansatt, bare så det er klart. Er de ansatt kan de kjøre forutsatt dokumentert opplæring, så sant de er fysisk og pysisk skikket. Men hva i alle dager er galt med at unge under 18 jobber og gjør noe fornuftig???? Hvis du mener de tar fra deg jobben din ved at de gjør en like god jobb billigere får du finne deg noe annet å drive med!

 

Men over til prisene: Brøyting under 500 kroner timen er total galskap, og jeg vil mene at da tjener du ikke penger. Jeg har mye brøyting selv, og slipper ikke lenger ned skjær eller fres uten denne prisen. Mener faktisk at prisen bør over 600 kroner timen skal man dekke skikkelig utstyr, og ha en akseptabel lønn for å jobbe døgnet rundt, samt å ha kuntinuerlig vakt hele vinteren. På flere av områdene jeg kjører ligger prisen opp mot 1000 kroner. Tror folk setter kvalitet høyere enn pris.

Link to comment
Share on other sites

Guest Anonym
De er ikke mange 18 åringer som har de prisene du nevner der skal jeg si deg. Her i kommunen var det et par smågutter som la inn anbud på kommunal brøyting på 270kr timen. Da må du vel være enig i at de ødelegger for de seriøse???
Link to comment
Share on other sites

Guest Anonym

heisann.

Dette er du sikker på??

Hvor i arbeidsmiljøloven står det,(forskriftene gir kun ett unntak og det gjelder opplæring,men det er noe annet(da fra fylte 17år)).

Jeg mener ingen ting om at de tar jobben min,men er lei av at det skal vere greit å ikke følge lovene og regler i samfunnet.

Jeg har ingen ting i mot at de under 18 jobber,men det må vere lovlig.

Er det i dine øyne greit bruke de fra 16-18år til arbeid som kan vere til fare for liv og helse??

Mener du de som lager forskrift om arbeid for barn og ungdom tar feil??

Link to comment
Share on other sites

Guest Anonym

Bare sånn at d er klart, \&quot\;MF\&quot\; og \&quot\;MF freslt\&quot\; vi er ikke samme person, sånn at ingen tar feil:)

Tror nok at jeg bor alt for langt ute på landet, siden at det ser ut som at timeprisene er over 500kr timen..Her ute har vi heller ikke nattillegg på timeprisen..

Men å ta 270kr timen for brøyting er jo latterlig lite!! Helt greit at smågutter som \&quot\;po\&quot\; (er sikkert en smågutt selv jeg, er bare 25år..hehe) nevner her, prøve å tjene litt penger på jobb, men det er litt dumt at de ødelegger litt for de som trenger brøyting om vinteren for å overleve.

Når de tar 270kr timen, så ser jeg for meg at de låner pappas traktor..og kanskje ikke har de samme utgiftene som andre aktører..

Link to comment
Share on other sites

Guest Anonym
Jeg har drevet med brøyting i snart 20 år får kommunen her og tjener ikke fett på det men jeg har ike all verden skog og brøytinga syselsetter meg i vintersessongen.Jeg har får hver km jeg brøyter og får såkalt \&quot\;tom kjøring\&quot\; + jeg har timing ved eventuelt rydding og utkjøring av kanter.Jeg tjener ikke all verden men jeg betaler ned traktoren på det og drivstoffkostader+så kjøper jeg ikke snøplog og strø utstyr nytt,det finnes så mye fint brukt.Men det som forundrer meg er de kontraktene mesta utlyser som gir entrepenøren en fast sum i vintersessongen.Det vil jo si at bonden eller entrepenøren taper penger hver gang han må ut å brøyte eller strø.Jeg hadde ihvertfall venta i det legste med å ut hvis jeg hadde hatt fast sum vintersessongen får å spare in på driftkostnadene,og da går det utover kvaliteten på veiene.Derfor holder jeg meg til kontrakter med kommunen som er mere fleksible ovenfor kontrakter.Og til disse ungutta som leaser traktor uten kreditsjekk går for en kort stund men til slutt kommer vel banken og henter både traktor og utstyr.
Link to comment
Share on other sites

Guest Anonym

Til \&quot\;roger\&quot\; angående fastkontrakter hos mesta.

er det ikke sånn at når man har kjørt inn den faste summen, så får de pr time over?

trodde at den faste summen var for at entrepenørene skal ha en minimums pris på en sesong for brøytevaktgodtgjørelse osv, og når de har brøytet for la oss si 100000kr (som er den faste summen) så får de utbetalt for hver time ekstra de har brøytet når de har passert 100000?

Godt mulig at jeg tar feil her altså..

Link to comment
Share on other sites

Guest Anonym
Det kallles ikke fast sum,det du mener på kalles en beredskaps sum som entrepenøren (bonden)får får å være i beredskap hele vinteren,men mesta har fast sum kontrakter der du får en fast sum får å holde roden din oppe.Vist noen er så dum til å takke ja til sånne kontrakter så.Jeg har også sett kontrakter der mesta tvinger deg til å ha et GPS system i traktoren,der plogen blir bare registrert når den er i kontakt med veien,og du får bare betaling deretter.Så hvis plogen ikke er i kontakt med veien(det vil si at du vil spare på slitestålet ditt)blir det ikke registrert og du får ikke betaling for disse kilometrene.Nei jeg holder meg til kontrakter til kommunen,de er mye mere fleksible,og da tenker jeg på at jeg kan eventuelt få litt mere brøyting i kontraktstiden,og det går an åta en diskusjon på saklig nivå.
Link to comment
Share on other sites

Guest Anonym

Da var det nok jeg som tok feil:)

Har selv brøytet med traktor og lastebil med gps montert fra mesta, for en lokal entrepenør.

Tror mesta med dette systemet ville luke ut useriøse aktører, som skrev at de hadde vært ute og brøytet, men satt i stolen hjemme i stuen.

Må si jeg er kritisk til denne praksisen, da det ofte ikke er snø på hele strekningen av roden, som f.eks i perioder det er mye snøfokk. Og de fleste har ikke så god råd at de vil slite ut slitestål unødvendig. Samtidig så føler jeg at jeg på en måte blir overvåket konstant av mesta med sin loggføring.

Kan nok være enklere å forholde seg til kontrakter med kommunen ja, ofte fordi du kan ha samtaler direkte med de som har ansvaret for brøyting osv. Mesta er jo et firma som skal tjene penger, og derfor presser prisene hos entrepenørene.

Link to comment
Share on other sites

Guest Anonym

Brøyteprisene er så dårlig at man taper penger på det!

Jeg har 310 kr per time, jeg har 12 traktorer gående i brøyting hele vintren

står igjen med femtitusen!

Link to comment
Share on other sites

Guest Bache_G_1

brøyting er noe av det mest utakknemlige jobben her i samfunnet. veiene skal være rydda og strødd før folk har stått opp om morran. det er bare negative komentarer uansett, hva du gjør, etter at man har kjørt døgnet rundt flere dager i strekk.og skjer det ei ulykke om vintern, er brøytemannskapet sin skyld, vanlige folk tror vel at snørydderne bestemmer når det skal snø...så jeg vil oppfordre ALLE, og da mener jeg alle til å skru opp prisene orntli. ingen andre yrkesgrupper godtar slikt tøv!

 

men på en annen side, for en bonde som er nødt til å holde brøyteutstyr med tanke på melkebil og krøtterbil, er det kanskje ikke så dumt å ta på seg litt brøyting, da man likevel har utstyret

 

PS! driver litt brøyting selv, i tillegg til traktorskruing

 

når det gjelder ungdommer og brøyting kjenner jeg til en 15-åring som fikk 5000kr i tilskudd fra innovasjon norge, for å drive brøyting med traktor og snøfres ( det skrev han i søknaden til innovasjon norge...)

Link to comment
Share on other sites

Guest Anonym
Vi prøver så godt vi kan da, å holde prisene på et fornuftig nivå. Men det er jammen ikke lett når du på den ene siden har småentrepenører som tar på seg feks en industriplass for nesten ingenting fordi \&quot\;de kjører forbi likevel\&quot\; og du på den andre siden har et visst kompani som er så digert at de priser seg latterlig lavt bare for å få jobber eller for å fylle opp ruter.
Link to comment
Share on other sites

Guest Anonym

Til dka.

Jeg håper du vet hva anbud er.Vi som skaffer oss arbeid får arbeide ved å gi inn ett anbud,og er anbude får dyrt får vi ikke arbeide,sånn er det jo over alt.Hvis jeg skulle hatt inn et anbud av brøyting av en p-plass så ville jeg selvsagt valgt det billigste anbude og ikke tatt et dyrt anbud fra en bedrift bare får å få syselsatt folk på vinteren.Har du litt eldre utstyr og sitter gjeldsfri,så tar ihvertfall jeg på meg arbeid(brøyting,grøfting)til en litt laver pris,for da er jeg til en hver tid sikkra arbeid og førnøyde kunder.

Jeg har en del brøyting får kommunen der jeg bor og da tar jeg på meg en del private p-plasser og veier til en billig penge,fordi min rode går bare ett steinkast unna,ikke for å tjene grovt på det men for å skape en trivsel og får og ikke prise seg helt ut i bygda.

Jeg som entrepenør og bonde er ikke intresert til å si opp kontrakter til fordel for andre firmaer som må ha kontrakter får å ha folket sitt i arbeid.Jeg levere inn anbud som andre gjør og da komer det an på arbeidsgiveren om hvem han vil skal ha jobben gjordt,og da spiller pris en viktig rolle.Vist en bedrift sitter med en hær med for mye folk på vinterstid,vil det jo si at ledelsen og de som sitter og regner på jobber har gjordt en får dårlig jobb.

Link to comment
Share on other sites

Guest Vegard_1
Andre, du sier jo at du gjør akkurat det dka kritiserer, og så påstår du at han ikke veit hva et anbud er??? Du prøver å kritisere, men forklarer deg rett inn i grupperingene dka nevner :)
Link to comment
Share on other sites

Guest Anonym
Korleis er det med beredskapen hos dei forskjellige?? Vert den rekna ut på grunnlag av lengda på roda, eller på grunnlag av det aktuelle utstyret som må til for å gjere jobben?? Kva meinar de den bør ligge på??
Link to comment
Share on other sites

Guest Anonym
Her i min komune er det nye no at komunen sjølv fastsetter beredskaps pris,dette er ein pris pr kilometer på roda.På ein rode som eg hadde før som er på ca 7-8 kilometer har utgjer det 7-8000kr for heile vinteren i tilleg til ein tur pris.Tur prisen som den nye kontraktøren har er ca på 1800kr,må og sei at roda har mange store kryss samt 5 temmeleg store plassar slik som tar mykje tid.Trur dei brukar ca 6 timar på roden.Vedkomande har to temmeleg nye traktorar i bruk samt leiger to personar til å kjøyre når han sjølv er på anna arbeid.DØM SJØLVE om han kan tene noko på jobben,dei siste vintrane har og vore snø fattige i vekes vis.
Link to comment
Share on other sites

Guest Anonym

Til Andre: Du misforstår meg, vi er jo i samme båt og vi ønsker vel alle best mulig betalt?

Jeg snakker om brøyting i oslo og ja: Dersom du hadde hatt ei brøyterute for oslo kommune og plukket med deg flere andre adresser i samme slengen som du bare tok litt betalt for ved siden av så synes jeg det er dumt, fordi du da er med på å senke prisnivået og ødelegge for oss som driver med akkurat den typen brøyting. På landet eller i mindre byer hvor det er en helt annen tetthet av traktorer blir det jo noe helt annet. Selv om jeg brøyter i Oslo er jeg bonde og bor på landet og her også er det slik at vi brøyter litt for naboer og kanskje en bedrift i nærheten for en veldig lav pris. Markedet i Oslo er helt annerledes og dersom du er en liten entrepenør slik som meg forstår jeg ikke hvorfor du er uenig i at det er dumt at kjempestore firmaer med flere hundre brøytemaskiner dumper prisene bare fordi de har råd til det. Byene er helt avhengige av oss om vinteren og hvis det stemmer at prisnivået for brøyting i byen har stått omtrent stille de siste 10-15 årene så burde vi jo prøve å gjøre noe med den saken.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Create New...