Jump to content

50 km/t


Guest

Recommended Posts

hei! lurte på om noen vet hva som skjer viss en bare har traktorlappen(den nye traktorlappen) og blir tatt i en traktor som er registrert for 50 km/t?

takknemlig for svar!

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 88
  • Created
  • Last Reply

hei! lurte på om noen vet hva som skjer viss en bare har traktorlappen(den nye traktorlappen) og blir tatt i en traktor som er registrert for 50 km/t?

takknemlig for svar!

Link to comment
Share on other sites

korrupt opplegg! en traktor er en traktor. dessuten vil jeg nå si det at det farligere å kjøre 40 med en gammel traktor og fult hengerlass enn en ny som går 50!bremser og alt eg jo laget for det på de nye traktorene, mer ymse med de gamle spør du meg!
Link to comment
Share on other sites

Guest jamos_1
Må si meg uenig med deg RG. Hvis du setter en 16-åring bak rattet på en traktor som går 50 km/t er det nok en større fare for at det kan gå galt enn om en 40 åring kjører. Dette kommer mye an på erfaring og en 16 ååring har ikke mye erfaring i trafikken. Skal selv kjøre opp til våren og synes at reglen er dum. Men regler er vel til for å følges:)
Link to comment
Share on other sites

Guest kvegard
Det beste hadde vert vekt begrensing. Som nevnt i en annen debatt. Men det er ikke noe problem å få arbeidskraft nå, men om noen år kan dette bli vanskeligere. De bøndene som handlet også entrepenører tar en vanskelig valg. Fordi en avløser er gjerne i 16-18års alderen. Bonden og entrepenøren vil gjerne ha 50 km/h. Så en vekt begrensing er nokk den beste løsningen. En nøkkel har vert nevnt her hos oss, men jeg vet om en metode men vil ikke rope den ut her. Hvem vet som leser?
Link to comment
Share on other sites

Guest Him_self_1
har en massey ferguson 135 multipower med 32\&quot\; hjul, og litt oppjusteringer på turtallet, denne går ca 45 etter veien, den er helt vill og kjøre med, problemet er at forhjulene begynner å slenge mye fordi det ikke er servo. åsen konsekvenser vil dette få hvis du blir tatt me værstingen 135?
Link to comment
Share on other sites

Guest valtra_1
Rune, du gir deg ikke, les i siste BG der står krava til 50 km. Og det er ikke slik du tror!!!!!!!!!!!!! Valtra er typrgodkjent uten fjæring, og det kan ikke du eller JD gjøre noe med. Litt streng nå, men er ikke meg som finner på ting her.
Link to comment
Share on other sites

TG:

sperrefristen er jo uinteressant hvis man ikke akter å ta den aktuele førerkortklassen, men du får fortsatt boten i forelegget og en registrering i bøteregisteret for et trafikkforhold, som kanskje ikke er den idelle ballast for en 16 åring som vil skaffe seg sjåførarbeid.

Link to comment
Share on other sites

Guest valtra_1

Les ditt eget innlegg der du hever deg over reglene. Veit og de er registrert valtraer uten at det står 50 km i vognkort. Dette er traktorer som ikke er vist biltilsynet. Er den lokale selger som er synderen og ikke valtra. Valtra var de eneste som las kjøretøyforskriften og siden fabrikken går god for det kan de registrere 50 km uten fjæring. Rune det som står skrevet er loven, fins ikke uskrevne regler!!!

Når det gjelder laster og plasering så syns jeg du skal måle avstanden fra aksel til front på laster, da finner du ut at lasteren ikke står lengere fram på veltra men pansrert går lenger fram.

Hjulavstanden er lenger på valtra en på tilsvarende JD, men valtra er 6-8 hundre kg lettere en JD.

Link to comment
Share on other sites

Guest shansen_1

Det er tull at traktorer skal gå i 50 km. 40 km er mer en nok. Å kjøre i 50 med traktor er ikke forsvarlig på noen måte. Man har ingen som helst følelse med veien i en diger traktor som gynger og duver åvgårde. Traktor er ikke en personbil for å si det slik.

Virker som mange mener traktoren skal erstatte bilen.

Etter min mening burde 50 km vere forbudt på traktorer. 40 km er faktisk ille nok på mange litt eldre traktorer. Det gynger noe aldelest forferdelig og for uerfarne sjåfører er det lett å miste kontroll.

Traktor hører hjemme i åkeren.

Link to comment
Share on other sites

Guest valtra_1
nortom, er ikke enig med deg der, 50 km er mindre farlig i trafikken lager mindre kø og må jo på veien for å komme på jordet. Burde vel vært påbudt med fjæring, men! Kjører du en moderne taktor som JD 7530, så er det lett å sovne når det kunn går 40, blir ukonsentrert...
Link to comment
Share on other sites

Guest valtra_1
Og det er en M? Er vel over 2 år siden den gikk ut av produksjon.. Prøv å være litt mer saklige!!!! Hva stikker lengst fram på en JD med Brøytefeste? og er det noe bedre plass til lasteren da? JD 7530 er 800 kg tyngre en valtra T190.
Link to comment
Share on other sites

hadde en M-130 på prøve da den kom, og jeg ble ikke akkurat imponert nei.. Var veldig lite smidig. Det mest positive var den integrerte lasterspaken! Konkluderte med at jeg kunne like godt kjøpe T serie den gangen... Var vel også en grunn for at M ble produsert så kort tid......
Link to comment
Share on other sites

Guest Vegard_1

Jeg skal ikke kaste meg inn i merkedebatten, for her er det godt med minelegging :)

 

Men det jeg lurer på er hvor mange som signerer med \&quot\;valtra\&quot\;? Ser på skrivemåten at det ikke er samme person hver gang, selv om synspunktene nok er like (totalt uvillige til å innrømme at finnen ikke er perfekt på alle måter). Folkens, vær så snill å legg ved ei epost-adresse!!!

Link to comment
Share on other sites

Guest valtra_1
Har stort sett vært meg som har skrevet som valtra, men har sett en annen og. Har kranglet litt med Rune når han slenger usaklig dritt ellers har vi det bra her inne. Har aldri påstått at valtra er perfekt og har samenlignet med JD fordi det er en naturlig konkurent. Prøver å være saklig her inne, men ikke altid like enkelt når det kommer så mye usaklig andre veien. Har mange ganger valgt å holde meg unna debatten for å ikke helle mer bensin på bålet. Er nok eldre en de fleste her og har over 40 tusen timer i forskjeligge maskiner og traktorer. Har og vært så heldig og fått prøvd og testet de fleste merker, og har sett hva som er bra og mindre bra med dem.
Link to comment
Share on other sites

Guest Vegard_1
Når du presterer å kalle Rune for usaklig syns jeg du faller gjennom, men for all del - det går jo ikke an å nå noen til knea en gang med argumenter når de kan dra opp esset av ermet, nemlig alder!
Link to comment
Share on other sites

Guest valtra_1
Det som er usaklig fra Rune er at han ikke godtar det som står i kjøretøyforskriften, hva angår krav til T5. Han angriper da hver gang valtra. Når jeg da svare finner han på noe nytt å kritisere som kan være like usaklig eller usant.
Link to comment
Share on other sites

Hei!

For det første så vil jeg si at jeg ikke i mine villeste fantasier ville ta sjansen på å sette en

16 åring til å kjøre en 50 km traktor. For det førrste så er de ikke moden nok til å håndtere slik redskap, da de ikke ikke har evenen til å lese trafikkbildet. Og mangler erfaring som gir sikker traffikal adferd. Rett og slett livsfarlig.

Og som entrepenør så har du vel strengt tatt ikke lov til å sette en 16 åring til selvstendig

arbeid. Og i tilegg kommer paragraf 555 om

dokumentert opplæring til anvendelse.

Og til syvende og sist regresskrav eller

avslag på utbetaling av forsikring etter uhell/

ulykke. Og eventuell tilltale til de/den person

som har satt en 16 åring uten nødvendig ferdighet

eller serifikat til jobben å kjøre traktor som

krever utvidet serifikat. Og tilslutt stakkaren

som kjørte som vil få sperrefrist på BE, gjeldene

fra den dag han fyller 18 år og i 12 mnd.

Kravet om utvidet førerkort for store traktorer

som går 50 km er det beste som har skjedd.

La disse unge testosteronrånerne kjøre rundt i

40 km traktorer med begrensing på totalvekt, med

BE førekort. ( Ja du må faktisk ha E for å kjøre

traktor på b lappen). Og ellers så vil jeg si

følgende om de på Jæren og andre steder I Norge

som kjører rundt med store gjødselvogner med

bredde over 2.55m. De har ingenting å gjøre på

norske veier, untatt ved forflyttning TOM mellom

gårder. Dispensasjon for bredde gjelder kun

UDELELIG last, og møkk er ikke det.

Og ei møkkvogn som brukes kommersielt til å

kjøre møkk langs offentlig vei, er transport!

Derfor håper jeg at politi og bilstilsyn fort-

setter sine aksjoner, gjerne over hele landet

slik at vi får en lik praksis.

Ei møkkvogn på 12 kbm, med bredde på 2.8 m,

med en 200 hk traktor, ed en kvisete 16 åring

bak rattet på en riksveg i Norge, er rett og

slett galskap.

Mvh Kåre Langseth

Link to comment
Share on other sites

Guest shansen_1

Ja, det er gode kjøreegenskaper på nyere traktorer. Men det er alikevel uforsvarlig med 50 km. Traktorene blir stadig større og større, og det stiller stadig større og større krav til sjåførene. Vekta på doningene som nå er blitt vanlig på veiene er faktisk å sammenligne med lastebiler. Jeg vil påstå at en stor del av sjåførene på disse neppe er fullt kompetent til å vere på veien med en slik doning i 50 km. Dess større fart dess større sjanse for ulykker. Ungdommer med svært liten livserfaring og kjøreerfaring, eller eldre personer som kommer fra mindre traktorer med 20-30 km og personbil skal plutselig håndtere maskiner med f.eks henger med totalvekt på 15-20 tonn. Bredde på lastebilnivå osv.

Jeg tror ikke alle har full kontroll eller er klar over hva som kan gå galt.

 

I alle tilfeller bør det vere skikkelig opplæring for å kjøre traktorer med denne størrelse og toppfart. Slike bør ikke kunne kjørest av hvem som helst med personbilsertifikat etc.

Hvorfor er det f.eks ikke lov å kjøre lastebil med klasse B? Det er enklere og tryggere å kjøre lastebil enn å kjøre traktor på 2.50 m bredde og f.eks dumperhenger på 15 tonn i 50 km.

 

Jeg er garantert på at vi kommer til å se stygge ulykker med traktor ettersom størrelse og toppfart stadig er økende på traktorer.

Link to comment
Share on other sites

Guest Vegard_1

Jaja - jeg har i alle fall en annen oppfatning av hvem som vingler mellom argumenter enn deg valtra :)

 

Og Kåre\; jeg skjønner hvor du vil i innlegget ditt, og vi fleste er enige om at vi ikke skal ha 16-åringer ute i trafikken i 50 km/t med ei totalvekt på 30 tonn og mer (som det gjerne blir med en voksen møkkaskyss). Resten har jeg kanskje litt mer problemer med å kjøpe - det blir en dyr måte å drive landbruk på hvis vi ikke skal kunne ha last i noe redskap over 2,55 meter. Det finnes sikkert løsninger, men de er neppe billigere enn dagens...

Link to comment
Share on other sites

Hei.Dette blir litt på sidelinja,jeg ble bare så provosert.

Kjører valtra og fendt.

Jeg lever av snøbrøyting i vinterhalvåret og graving om sommeren 8 og 14 tonnere.

Jeg er imponert over enkeltes utalelser angående gynging og humping ved og kjøre i 50 km/t kontra 40 km/t,jeg har dette som levebrød så må man jo gjøre noen grep angående last/vektfordeling.

Da jeg sitter dag etter dag og kjører vil jeg jo ha det best mulig angående gode kjøreegenskaper.

Min menig er i allefall at en traktor for 50 km må ha fjærende foraksling og i mitt tillfelle fendt 718,den er det helt umulig for en entrepenør og ikke vurdere ved et eventuelt kjøp.

Da tenker jeg totalpakke/ standardutstyr!

Så får vi huske på at det er ikke farten som er så farlig,men vi må jo stoppe av og til kanskje når vi minst aner det.Da er jeg redd dem som mangler erfaring om last som skyver på kan bli varm i trøya.Lurer på myndighetene som typegodkjenner ditt og datt også er ferdig med det??Ex.tillhenger med totalvekt 19 tonn den blir jo aldri innkalt til kontroll.Er det mange som egentlig som går over bremser og smører opp??Det er jo en del arbeid og ta av hjul/trommler og gjøre reint,men utrolig god følelse etterpå og vite at du har iallefall gjort ditt.Nei det er helt på sin plass og få et ordenlig regelverk,da vil de seriøse sitte igjen som de store vinnerne.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Create New...