Jump to content

Fettpresse


Recommended Posts

Hei

Et par spørsmål:

Etter å ha brukt en tohånds fettpresse en stund kjøpte jeg en Milwaukee M18 GG-201C. Denne er lettere å betjene, men jeg føler meg mer usikker på om fettet faktisk går inn i nippelen eller ikke. På den gamle presdsa, så kjente jeg det på motstanden. Nå hører jeg bare lyden. Er det slik at så lenge lyden høres ut som vanlig, så kan en stole på at fettet går inn? Eller kommer lyden uansett om fettet går inn eller ikke?

Jeg er også generelt usikker på hvor mye en skal smøre på de ulike niplene på traktor. Har 3 MF'er (398, 375 og 35X) Skal alle nippler ha omtrent samme mengde eller varierer det etter hvor de sitter? Som regel så kommer det ikke ut igjen der det skal komme ut. Finnes det noe tommelfingerregler her? Så så mange pump pr så så mange arbeidstimer eller noe?

Petter

Link to comment
Share on other sites

Her er det sikkert delte meninger, men jeg bruker aldri den elektriske fettpressa på annet enn "flate lager". Altså bolter og foringer.
Om det er noen form for tette lager tar jeg alltid den manuelle fressa.
Hvorfor? Nettopp fordi det er vanskelig å tolke motstanden. Om man presser for hardt på et tett lager kan man sprenge tettinga og skit kommer inn.
Samtidig er det mye jobb spart i ei elektrisk fettpresse på f.eks harva, plogen osv. Alle steder hvor det bare er å mate på til det tyter.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Dersom du er i tvil om fettet finner vegen inn i nippelen bør du absolutt bytte nipplene ut. 

Men man hører også på elektriske presser om de jobber hardt. Og dersom nippelen er helt tett, OG koblingen i enden av slangen er tett vil vel motoren "kveles"? 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Så langt min erfaring med Milwaukii batteri presse rekker (ca 10 år) så er det en helst bestemt fettmengde pr "runde." Tell omdreiningene på samme måte som du teller slag med håndpressa.  Er nippelen tett, så orker ikke pressa å dra rundt.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...