Gå til innhold

Kinesisk kompaktlaster / hjullaster. Erfaringer?


Anbefalte innlegg

Eg vurderer å investere i ein kompaktlaster / liten hjullaster til gardsbruket. Frister med ein Avant eller liknande, men synes det er for dyrt. Mitt bruk vil hovudsaklig bli å håndtere storsekker med såkorn og gjødsel og lessing av eplekasser i sesongen. Ser for eksempel at Everun hjullaster kan kjøpast nye for ca 100k. Det blir slik sett ikkje så veldig mange timer i løpet av året, men kjekt å ha. Så spørsmålet er om det er nokon som har erfaring med feks Everun eller liknande billige kinesiske maskiner? Link til Everun her: https://www.everunnorge.no/maskiner/hjullaster/er08/

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Generelt megaskeptisk til små og ukurante merker. Det står og faller på to spørsmål:

1. Deletilgang?

2. Andrehåndsverdi?

Jeg er der at jeg heller kjøper brukt (men ikke utslitt) kurant fabrikat enn billig nytt. Naboen kjører ut 4-5 rundballer for dag med en godt brukt Avant, kjøpt for nettopp 100k. Fungerer fint den.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har hatt en kinesisk minigraver (Sumo).

Var fornøyd med den, men ble plundrete med deletilgang når fabrikken bare helt plutselig ble lagt ned..

Det er vel litt av aberet med det kinesiske, de er ikke så nøye på å sikre deletilgang osv.

Maskinene ser gjerne fine ut den første tiden, men en merker relativt fort at kvaliteten på dieselslanger, elektrisk anlegg, 

lakk (grunning), foringer er av dårligere kvalitet enn de kjente merkene.

 

Vi kjøpte oss en Weidemann 1240 minilaster brukt for 3-4 år siden som vi ga 115.000 for + mva.

Veldig fornøyd med denne! Er vel noe av det mest fornuftige kjøpet vi har gjort!

Holder en seg til de kjente merkene og finner en maskin som ikke har gått altfor hardt i utleie så har en ofte maskin lenge selv om den er brukt.

Anbefaler deg å høre med maskinforhandlerne du har i nærheten, kommer ofte inn eksemplarer som blir solgt videre uten annonsering da dette er populære og lettsolgte maskiner. Disse maskinene som blir solgt direkte vil jeg også tro at er de det er mest igjen av.

Lykke til!

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kjøp av maskin er en investering som skal vare. Velg en maskin som det finnes deler til. Er produsert etter europeiske standarder med komponenter som holder. Velg en maskin som det finnes et serviceapparat som har bevist at det kan levere, ikke bare over år men også over tiår. Vel en maskin som er trygg å bruke både for deg og de du har rundt deg. Kinamaskiner er bare billige. Står mange i deler rundt omkring. Men jeg ser aldri noen som er i bruk noe sted. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk for gode innspel. Heller nå mot å avvente litt og sjå om det dukker opp bruka maskiner av meir kurante merker. Må legge til at eg har kjøpt ein grei ATV (CFmoto) frå Kina. Grei kvalitet så langt, men tungvint med service og instruksjonsboka kan like greit brukast til opptenning.. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

×
×
  • Opprett ny...