Gå til innhold

OS_1

Bruker
  • Innlegg

    35
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av OS_1

  1. Vi har hatt en noenlunde slik løsning noen år og kommer i høst til å bygge. Gleder meg til å få foring under tak og plass til å samle opp møkka. Er en billig løsning slik du skisserer, men det blir fort mye klin og søle. Spørs jo litt hvilket jordmonn du har, vi har leire og det blir mye gjørme. Har en sandjord så går det som regel bedre ser det ut til. Ta deg uansett råd til å pukke opp og støpe en god plate (100-200 kvm) å fore på som du kan sette fanghekken på og skrape rundt! Dette hjelper mye!
  2. Hei! Virker som traktoren din får for lite diesel.. Har du byttet dieselslanger og sjekket dieselrør? Vi har en 680, antar den er ganske lik 60-90, på den hadde det lagt seg dritt i banjokobling/bend som sitter under tanken. Husker at det var fullt av dritt når vi plukket det opp. Kan jo også være fødepumpa di som har fått seg en trøkk og må byttes, den går jo ekstra tungt når den er full av dritt.
  3. TL er kjent for å være en meget god traktor, dog noe enkel i forhold til mange andre nå etterhvert. Siden du har JD fra før så vil jeg anbefale deg å se på 6200/6300/6400, 6210/6310/6410, disse er kjent for å være gode! Begynner jo å dette i pris 20 serien også så det er faktisk mulig at du får en grei 6220/6320/6420 også for ca 250.000 eks mva. Vi har en 6400 som vi er utrolig glade i, den har snart gått 10.000 timer, men går som bare det :) Er nok viktigere å se på hvordan de er holdt/vedlikeholdt kontra timene er min erfaring. Hyttene på disse er komfortable og det blir et godt hakk opp fra 2450 samtidig som de er snertne i størrelse. Du kan jo også se på 5020 som du nevner, men min oppfatning er at du får mindre for pengene der.
  4. Hvis du regner på det reint økonomisk så er det nok det billigste å leie noen til å treske. Men så må en i landbruket ta med til rett tid aspektet også. Mange begynner å bli fortvilet rundt her nå da de ikke har fått tresket modent korn, pga tilgang på tresker og mulighet til å få levert korn. Da kan regnstykket fort bli helt annerledes! Ville som Fosen her skriver gått for Claas, dette er gode maskiner. Men se etter hvordan de er vedlikeholdt! Gode maskiner går i stykker de også hvis de ikke er passet på.. Vi tresket tidligere ca 400mål med Deutz Fahr 980 10 fot, var utrolig billig og driftssikker tresker! Ble til at vi byttet den for 4 år siden nå kjører vi en New Holland TX32, god kapasitet med den og mye tresker for pengene! Service koster som regel ca 10-20.000 i året, vi har pleid å ta service annenhvert år. Året i mellom så skifter jeg olje selv og smører opp maskina. Skjer gjerne ikke så mye at en trenger service hvert år er min erfaring, samtidig så er det viktig å ha noen med kunnskap til å sjekke reimer, kjeder osv i forhold til slitasje og riktig stramming.
  5. OS_1

    Valtra n

    Forskjellen på 143 og 163 er stort sett motoreffekt. Du kan få de i forskjellige utstyrsnivåer: Hitech (knappegiring/girspaker, ikke LS pumpe, mekaniske uttak) Versu (knappegiring, LS, elektriske uttak) Direct (trinnløs, LS, elektriske uttak) Er noen flere forskjeller også, men dette er forskjellene i grove trekk. Vil du ha en traktor med masse utstyr så er Direct fin, hvis du vil ha en noenlunde enkel og driftssikker traktor så er Hitech bra. Versu blir litt midt i mellom dette, driftssikker den også. Hytta er vel største forskjellen på -3 og -4 seriene, har skjedd mye der! Hytta på -3 har vært med mange år, mens den nye er utrolig fin synes jeg :) De har nok blitt litt tyngre. Vi har selv en N124 Hitech, den veier ca 7t med laster og 600 dekk. N121 som vi hadde før veide 6,5t med laster, brøyteplate og 540 dekk. Forskjellen er ikke allverden, hadde trodd det var mer.. Dette er veide vekter på vekt. N124 ble veid med henger, derfor litt ca.
  6. Utrolig gode traktorer dette her! Vi har en 680 selv, 70-90 og 80-90 er jo mye like 680 og 780 med noen (viktige) forbedringer som bedre sving, sidemonterte girspaker osv. Synd at de ruster såpass som de gjør, det er et problem på de. Har faktisk også sett en del av de nyere etter 88 som også har mye rust.. i tillegg til at det ser ut som lakken flasser lett.. Ellers så er det greit å se etter om de er generelt greit/godt vedlikeholdt, mange av Fiatene har gått litt for lut og kaldt vann. Utrolig nok så går de lenge allikevel! Det elektriske anlegget på de er også litt så som så, Italienerne har aldri helt skjønt hvordan det burde gjøres.
  7. Hei! Dessverre ikke helt ukjent at disse girkassene må overhales rundt 7-8000 timer. Dog så skal det sies at de som regel går svært lenge til hvis en først tar den kostnaden. Tørnby som det ble referert til her har meget god greie på disse girkassene og har overhalt mange av de. Dessverre så er han nå pensjonist, men tok i hvertfall tidligere enkelte jobber for Eiksenteret Vestfold. Husker at han sa for ca 4-5 år siden at en måtte minimum regne med en kostnad på 80.000+mva for girkasse overhaling på Fendt som her beskrevet. Prisene har ikke akkurat stått stille på denne tiden så skulle ikke forundre meg hvis det var rundt 100.000 nå. Hvis du får tak i ei brukt girkasse så er nok det absolutt noe å tenke på!
×
×
  • Opprett ny...