Jump to content

UM 7740 Rundballegriper


DuraAce

Recommended Posts

Noen som har erfaring med Underhaug sin UM7740? Det er mange tilsvarende på markedet, men denne har store ruller som antakelig er mer skånsomt. Mulig store ruller er upraktisk om man skal flytte om på stablede baller som har sunket sammen? Uansett interessant om noen har erfaring fra denne eller tilsvarende varianter å dele med seg.

https://www.underhaug.no/portfolio/silagrip-7740-3/

Link to comment
Share on other sites

Har en McHale klemme som strengt tatt er helt lik den til Underhaug, ser ikke noen merkbare forskjeller ut over at den er grønn. Har også tilgang på en lignende i dobbel utførelse, den også mer ruller på sidene. Fungerer helt greit til skånsom behandling av ball, unntaket er som du sier når ballen har flata ut. Har en del 3.slått liggende (og har bevisst latt de ligge der de kom ut av pressa...) som er vanskelige å håndtere. Har litt mer å gå på hvis en bruker klemma uten rullene og kjører inn tindene og klemmer. Eventuelt må en snu de oppned så en får en kuv å klemme mot. Den beste løsningen er vel strengt tatt å stille opp med rundballevogn når ballene skal samles på åkeren, og kjøre de direkte til permanent lager ved fjøset, og da er ei klemme med ruller i allefall et godt valg. 

Link to comment
Share on other sites

Har en veldig lik fra Ålø. Det er litt utfordrende å plukke fra stabler med bløte baller med store ruller. Underhaug sin har mye mer avrundede tupper og virker bedre i så måte.

Tror ikke det spiller stor rolle hvilket fabrikat man velger. Stort sett små nyanser i forskjeller.

Dalen sin kan man ikke ta av ruller og bruke som spyd, om det betyr noe.  Synes det er kjekt ved lasting i dumperhenger.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...