Gå til innhold

DuraAce

Bruker
  • Innlegg

    64
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av DuraAce

  1. DuraAce

    MF 240 x 4

    Jeg ville tatt en telefon til Eiksenteret og spurt etter en av gamlekara på verkstedet. Dessverre er det få innom forum som dette nå om dagen. Hadde du spurt for 10år siden derimot... Du kan forsøke om det finnes noe relevante svar ved å søke her inne også. Alternativt finnes svære internasjonale forum som fremdeles er veldig aktive.
  2. Du kan eventuelt få noen til å frese og så i en omgang, det gjorde jeg på noe leiejord her i vår. Det skal tas 1 slått og deretter beites resten av sesongen, jeg måtte erstatte en gammel grasmark som ikke hadde vært fornyet på rundt 20år. Vet ikke hva status er på marka hos deg med tanke på ugress, men hvis det ikke er snakk om maksimale avlinger ville jeg kanskje bare sett an med sprøyting til etter spiring.
  3. Hei bruksanvisningen til Tume Greenmaster ligger her: https://tumeagri.fi/site/wp-content/uploads/C-Greenmaster-ohje-ja-varaosakirja-FINOENG-2019.pdf
  4. Synd det er så lite aktivitet her. Får svare meg selv - det var rett og slett ikke lagelig jord da jeg startet å pløye. Venta ca. 10 dager til og da gikk det meget bedre. Våren var veldig tidlig her i år og man blir gjerne litt lurt, et par naboer prøvde seg også og det klabba der og. Fikk sådd og tromla 21 april, dagen etter i fjor.
  5. Kjøpte meg ny bruktplog og kjørte noen drag i ettermiddag for å prøve ut. Selv om stålet er blankt klabber det skikkelig, kjører med riktig kroppavstand ved å måle avstand innerhjul delt på 3 samt beiting riktig samt toppstag er ledig (i det avlange hullet) samt plogen går jevnt med bakken målt fremste og bakre kropp. Jorda er veldig feit svart men forholda er gode. Mistenker at mangel av rulleskjær og forploger kan være synderen. Tidligere plog hadde rulleskjær og forploger på alle kropper og klabba ikke under slike forhold. Gammel plog var en Kverneland 3x14" kropp 3 vendeplog. Nye er en Kverneland EG85 4x12-20" Vario kropp 28. Håper noen kan bekrefte/avkrefte/komme med innspill 🙂
  6. Fant svaret selv: Tilskudd 1. mars – del 1 av søknaden Foretaket hadde 5 kyr, og har derfor for få kyr for å få beregnet driftstilskudd for spesialisert storfekjøttproduksjon i del 1 av søknaden. Så det betyr at jeg potensielt får halvparten av helårstilskuddet på resterende 15 kyr tilsvarende 7,5 årskyr forutsatt at alle leverer. Greit å vite om man skal starte med ammeku dette, helt avgjørende å ha tidlig kalving første året man driver.
  7. Slakta ned besetningen min av Høylandsfekyr i oktober i fjor og har investert i ny rase med 20 drektige kviger, kun 5 kalvinger nå ved telledato 1 mars. Må vel regne med at ikke alle 20 leverer, men potensielt vil jeg ha 20 kalvinger pr. 1 oktober. Kom plutselig på at det er en nedre grense på 6 kyr før tillegget slår inn. Men gjelder det om man har fler på andre tellinga? Fikk litt angst for elendige utbetalinger til februar 2023... Ifølge landbruksdirektoratet står følgende (uten at det gir noe svar på mitt spørsmål): 3. Husdyrtilskudd Hovedregel – halv sats for antall dyr på hver telledato Foretaket får beregnet husdyrtilskudd for antallet dyr det hadde på telledato 1. mars og 1. oktober. I jordbruksavtalen oppgis satsene per dyr per år. Hovedregelen er at man i beregningen av husdyrtilskuddet benytter halv sats for antall dyr på hver av telledatoene.
  8. Det er en fordel med stående om det er viktig at fasong opprettholdes. Det går raskere å stable dem liggende. Med halm er det viktig å sette dem stående på grunn av vanninntrengning over tid samt fugler som gjerne leter etter korn, det er mer plast i endene og fuglene må streve mer for å få hull.
  9. Angående Roald Moen og rotorvender, jeg ville ringt forhandler og hørt om du kunne få en referanse eller to. På generelt grunnlag er det vel ofte slik at man får hva man betaler for. Antakelig laget i Kina som ofte slurver med overflatebehandling av stålet. Her på jæren tar det ikke lange tida før det flasser av og ruster. Bor du på innlandet og parkerer ting innendørs er det sikkert ikke så avgjørende.
  10. Du kan vel gå inn rett ved tanken og lage et uttak med krane der. Eventuelt kjøpe en kobling lik den som finnes på hengeren og lage overgang til slange, da slipper du gjøre noe uoriginalt på traktoren.
  11. Det du sikter til kalles fanghaker og "fanger" kula. Spesielt gunstig på tyngre redskaper så som slåmaskiner, plog m.m. Du fester kulene til redskapet permanent. Her hos meg brukes det for det meste triangel hurtigkopling på de lettere redskapene, lodd, skuff, svans, harv, vedkløyver m.m. Sveisa på fanghaker på en gammel traktor selv siden jeg bla. har en stor kunstgjødselspreder som må henge nært traktor og som er vanskelig å koble uten haker.
  12. DuraAce

    Fendt 275s

    Det ble til at jeg slo til på denne og fikk montert på skikkelige hjul. En utrolig lettkjørt og sterk liten traktor på lave 2.9 tonn og 75hk seige luftkjølte Deutz HK. Veldig fin på jordet for minimal jordpakking. Ikke noe problem å dra gjødselvogn på 5,5 kubikk i bakkene eller høyvender på 9 meter med tjukt gras for å nevne noe.
  13. Heisann, lenge siden jeg har skrevet noe her nå! Har drevet småskala med ammeku 8-10 stk. i rundt 13år og basert meg på rundball siden mye går til salg. I fjor kjørte jeg korn på mesteparten av det jeg ikke skulle bruke selv og tenker gjøre det fremover siden jeg kjører talleløsning og da slipper kjøpe inn halm. Til våren blir det 20 kalvinger som gir inntil 40 dyr på fjøsen med stort og smått. Jeg har 2 stk. relativt nye 6meters tårnsiloer med TKS urviser og hydraulisk klype (1993 modell alt sammen). Funderer på om det er nok dyr til å ikke gå varmt i silo med uttak med klype. Alternativt har jeg tenkt på fylltømmer, men disse er vel dyre i innkjøp og bruk (strøm + vedlikehold). Jeg har per i dag en høstekost pr. rundball på ca. 250,- totalt med slåing, vending, raking og pakking 6 lag (uten syre) men dette kan raskt stige (har en spesielt god avtale i dag). Har også tenkt på plansilo (mange rundt her har det), jeg har skrapt av matjord og lagt pukk og grus på ca. 1500m2 som brukes til rundballagring og snuplass for trailere som henter. Deler av denne plata kan det jo evt. støpes på. Jeg har mest lyst å bruke eksisterende silo/siloer som i dag står tomme. Jeg har også lyst til å bruke lessevogn slik at jeg er uavhengig entreprenør. Kjør debatt!
  14. Min er en fendt med original dimensjon 480/65R24 og 540/65R38. Kjører nå 540/65R24 og 650/60R38. Hvis jeg ser på Finn.no har Fendt 313 både 540/65R24 og 480/60R28 i kombinasjon med 600/65R38 og 650/60R38. Ser nå at jeg roter litt siden jeg trodde jeg hadde sett 480/65R28. Tror jeg gjør best i å beholde 24tommer for bredest mulig dekk.
  15. Lurer på om disse dimmensjonene går med samme rullediameter: 540/65R24, 480/65R28 og 520/60R28. Vet forsåvidt at de to første gjør det, men sistnevnte er jeg usikker på (har ikke klart å finne tabell på dette).
  16. Jeg ville tatt en telefon til verkstedet som gjorde jobben sist for å høre. Det er lite folk her på forumet nå dessverre. Facebook har overtatt...
  17. Jeg ville ha tatt kontakt med leietaker muntlig og forsøkt en høflig fremtoning med spørsmål om betaling. Nå har jo nylig produksjonstilskuddet kommet inn, så da bør det være rom for å dekke denne utgiften hvis vedkommende fremdeles ønsker leie.
  18. Får svare meg selv. Det ble Ålø HV220 med euro, veldig fornøyd så langt. Den er solid nok til lettere masser med dobbelvegg i bakkant, kan nok brukes til grus, men med et volum på 1.3kubikk skal man nok tenke seg om minst to ganger før man fyller opp mtp. foraksel på traktor.
  19. Har oppgradert til en 125hk traktor med bredde 237cm og Trima 3.1 laster, så jeg trenger en ny kombiskuffe. Har sett på Ålø sin HV serie som ved 220cm bredde har et volum på 1.1m2 og en vekt på 290kg. Er dette for stort? Jeg har en 150cm grusskuffe fra før så kombiskuffa blir til jord, snø, fjørfegjødsel osv.. Synes de "vanlige" skuffene på 220cm rommer alt for lite. Erfaringer mottas.
  20. DuraAce

    Fendt 275s

    Hei er det noen her som har kunnskap om Fendt 240, 250, 260, 275 eller 280 fra 89-96? Vurderer en 275s pga. svært lav vekt i forhold til effekt, samt tilsynelatende moderne firehjulstrekk med god sving. Det hevdes at den luftkjølte 75hk Deutz-motoren som sitter i (samme som i bla. DX3.80-DX3.90) er seig og gjerrig på dieselen og kan leve et langt liv. Men jeg har altså ikke noen kunnskap utover at den er populær som brukttraktor i Tyskland, som jo er et Fendt/Deutz-land... Håper noen kan bidra med erfaringer her.
  21. Hei to av spakene styrer ventiler, den tredje styrer trepunkt. Du ser også på bildet mitt hvordan lasterrør er lagt opp forover. Ang. re-ruting av ditt eksisterende tipper jeg du kan kappe det og montere en skrukobling og gå videre med en slange. Men egentlig bør man ha metallrør da det kan være rimelig ubehagelig å få varm olje under høyt trykk på kroppen ved et evt. brudd.
  22. Selv bruker jeg en sentral fra TILL som ble solgt via Eikmaskin på 80-90tallet. Den skrus rett på kroppen, se bildet. Finner nok tak i en slik fra en huggetraktor i 100-serien om du leter litt, ganske ryddig løsning. Tok en sjekk på ebay, de har noe tilsvarende men det er alltid litt knot med frakt til Norge fra UK. https://www.ebay.co.uk/itm/Massey-Ferguson-135-165-Tractor-Hydraulic-Single-Spool-Selector-Valve-Kit-9453-/201620761010 Alternativt kan nok Økonomideler løse dette men det koster jo fort litt.
×
×
  • Opprett ny...