Jump to content

Hvorfor er ikke kubota traktorer mer populære?


E_beitebruk
 Share

Recommended Posts

Er på utkikk etter traktor - spesielt en som er sterk ift vekt. Her kommer f.eks. Kubota 5111 meget bra ut med 113 hk 3420kg og 4100 kg løft bak. Dvs ca like stor som Valtra A94, men litt lettere, sterkere og billigere. Me hvorfor selges det så få Kubota traktorer i denne størrelsen i Norge?

Link to comment
Share on other sites

...at i sammenligning med f.eks Valtra A94 er Kubotaen betydelig mindre driftssikker og holder seg betydelig dårligere i pris enn Valtraen? Jeg ser jo at den Valtraen jeg kjøpte for snart 10 år siden fortsatt selges (eller annonseres) på Finn for nesten samme pris som jeg gav for den... 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Etter å ha sett flere youtubevideoer av kubota-eiere, virker det som at kubota mangler den samme kvaliteten og påliteligheten som valtra har. Jeg så blant annet at noen hadde kjøpt seg ny kubota, og hatt flere underlige problemer med den. Jeg mener at når du først skal kjøpe traktor, lønner det seg helst å bruke litt mer penger, slik at du får med noe høyere kvalitet og lavere verditap, da tenker jeg en valtra a-serie eller n-serie. A-serien er en valtra som er bygget på massey ferguson sin «global» platform. Dette vil si at den har en del likheter med mf global-serien. Dette vil og si at valtra a-serien inneholder både komponenter frå massey ferguson og valtra (og jeg mener at disse blir bygget i Suolahti og?), noe som ikke nødvendigvis er en dårlig ting. Valtra n-serien er en traktor som valtra har laget fra grunnen av selv, derfor mener jeg at den kanskje kan vere aktuell og.

Link to comment
Share on other sites

Hei dette spørsmålet stilte jeg meg også og spurte en forhandler om saken. Det korte svaret er at de har slitt med distributøren. Når det gjelder kvaliteten på Kubota er denne veldig bra. Japanerne er kjent for kvalitet og Kubota er et kjempestort merke i det store utland. Kubota 5111 virker til å være et meget bra kompromiss til små og mellomstore bruk om enn noe konservative løsninger (ikke EHR på 5111).

Link to comment
Share on other sites

Har valgt traktormerke ut fra tilgjengelighet på lokalt verksted og servicetilbud. For plutselig står man der med driftsstans på minst mulig passende tidspunkt. Mistenker at det er veldig mange i denne kategorien. Et stort merke representerer også et større marked når man en dag skal skilles av med den.

Ikke enkelt å bygge merkevare for de små/nye på markedet.

Link to comment
Share on other sites

Det er nok en "vinner takes all"-effekt med kanskje de 4-5 største som vinnere. Resten blir gjerne for spesielt interesserte. Har søkt litt rundt og sett at Kubota kan være vanskelig å få deler til og sikkert sårbart serviceapparat. Har også vurdert Claas Atos, men den virker det av en eller annen grunn heller ikke å være så stort salg av

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...