Jump to content

Erfaringer med Ekotuning


stiansen

Recommended Posts

Guest Anonym

Jeg har en New Holland t6060 som vi justerte opp 14 hk og 117 nm, vi valgte å ta en moderat økning siden det var den sterkeste modellen i serien.

Det var ca 700 timer siden og ett år uten noe problemer, tror de har juster så mange traktorer at de vet hva som er trygt

Kjenner mange som har brukt ekotuning og har ikke hørt om noen som har hatt problemer pga det.

En ting å være ops på er om du bruker service på traktorer må du passe på at de ikke gjør noen oppdatering eller noe sånt får da vil traktoren sannsynligvis gå tilbake til fabrikkstandar

Link to comment
Share on other sites

Jeg tror mange henter den største gevinsten, på nyere traktorer, som ved NH T6060.
Om du får, eller forventer å få problemer med de forskjellige eksosrensingssystemene.
Lett tuning med avvikling av f.eks EGR.

Jeg har erfart at traktorer som går i lusekjøring og lett arbeid. Være seg snøbrøyting, liten høyrive, sprøyting, gjødsling.
Egentlig det meste som foregår på lavere turtall og lav belastning.
Disse motorene kan slite med partikkelfilter og EGR-ventil.

Man kan også spørre seg hva man skal med partikkelfilter langt ute på et jorde...

Link to comment
Share on other sites

Takk for svar. 

Ja, jeg har også fått et inntrykk av at de har justert ganske mange traktorer ettehvert.  Kanskje har oppjustering blitt så knirkefritt som ryktene sier.. 

Florerte litt andre rykter for en tid tilbake da "mekanikere" kom hit fra andre land og utførte mindre vellykkede "chippinger". 

Jeg prøvde en slik selv på en NH tsa 100 i sin tid. Det ble en kostbar affære med kløyving av traktor og rep. av girkasse.

Denne ble i ettertid bremset til 190hk av AK, brutalt mye i denne lille fireren.. Det utenlandske firmaet som utførte jobben hadde ikke dynamometer, men anslo at det skulle være 140-150 hk tilgjengelig. 

Derfor er jeg litt skeptisk ennå .

Men Ekotuning har bygget et godt rykte, og er litt fristet til å prøve 

I småkjøring holder vel det meste, ser for meg det er en litt annen belatning på traktorer som brukes til finsnitting, pressing, dumperkjøring og slikt.. 

Link to comment
Share on other sites

Guest Anonym

HansA_1 ser poenget ditt men er det sånn kjøring traktoren skal brukes til har det jo ikke mye for seg å tune den i det hele tatt.

stiansen: ja har hørt mye rart om chipping og de danskene, ekotuning måler effekten før og etterpå på dyno. gjelder vel bare å ikke overdrive 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...