Jump to content

Fjøskamera


Guest

Recommended Posts

Har noen erfaringer med trådløs overvåking til fjøs? Mye rart på markedet og sikkert ikke alt som er \&quot\;gull\&quot\; Trenger først og fremst til kalvingsbingen.
Link to comment
Share on other sites

Har noen erfaringer med trådløs overvåking til fjøs? Mye rart på markedet og sikkert ikke alt som er "gull" Trenger først og fremst til kalvingsbingen.
Link to comment
Share on other sites

Guest Perska_1

Kjøpte et fra netthandelen.no (auksjon) til ca 700 kr. Det er en type med trådløs kommunikasjon mellom kamera og mottaker (som koples til TV). Virker bra, men rekkevidden for radiolinken er litt dårlig hvis du har mange hindre (betongvegger, stålvegger ol.). Skal prøve å sette opp antenne til kameraet slik at antenna står i synsavstand til mottaker. Dette problemet er egentlig med alle trådløse kameraer, siden signalstyrken er satt til et max lovelig nivå.

 

Kamera har VGA oppløsning. Skal du ha kamera med høyere oppløsning må du kjøpe det en annen plass, til en mye høyrere pris.

Link to comment
Share on other sites

Guest Magne_1

Er veldig fornøyd med Elotec, men vet ikke om de også har trådløs løsning. Men det de leverer er ihverfall kvalitet.

Personlig mener jeg at det burde være krav om å ha kamera i kalvigsbinge. Vi har ihverfall reddet mange kalver og spart mange turer ut om natten.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...
Guest Anonym
Anbefaler fjøskamera for datanettverk kombinert med trådløst nettverk mellom bygningene. Gir internett i fjøset, og tilgang til bildene både frå heime og ute på internett. Ypperleg både for bortearbeidande og for fellesfjøs! Sjekk www.timotei.no
Link to comment
Share on other sites

Guest Anonym

Magne: Elotec har også trådløse løsninger.Ta en titt på denne linken:

www.elotec.no/article.php?id=185

Kamerasystemet heiter Elocam. Enkelt og greit, men koster litt.

Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...
  • 10 months later...
Guest Elotec_1

Her kommer litt info om Elocam.

 

Elocam er konstruert for brukere som har behov for overvåking med mobile enheter innenfor et begrenset område som f.eks. landbruk, industri og byggeplasser. Perfekt for overvåking i fjøset ved lamming / kalving.

 

Systemet kan kjøpes av en Elotec forhandler, f.eks felleskjøpet

Pris: kr 18000,- eks.Mva

 

Les mer:

http://www.elotec.no/index.php?c=108&amp\;kat=Kameraoverv%E5king&amp\;p=45|52|

 

Kjell J

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

En løsning for de som er mere på farten eller trenger tilgang via pc eller telefon, er kameralink.net

Ubegrenset antall kamera og brukere på samme \&quot\;konto\&quot\; med ulike tilgangsnivåer og administratorstyrt kameratilgang pr bruker. Leverer Plug and Play pakker inkl bredbånd dersom dette ikke finnes.

Link to comment
Share on other sites

Har du mulighet for internett i fjøsen, ville jeg kjøpt et nettverkskamera fra feks. foscam, eller fra sider som netonnet eller komplett.no. Du får et bra ip kamera for under 1000 kroner. Og da følger programvare med,og du kan følge kamera fra pc eller feks mobiltelefon. Disse pakkene mange refererer til er relativt stive i pris, og der er ingen heksekunst å lage det til selv. Men krever selvsagt internett da. Alternativet er vel cowcam til 3-4000 kroner som bla. nessemaskin ol selger...
Link to comment
Share on other sites

Ikke alle som kan noe med sånne ip kamera, det høres så enkelt ut men vet flere som har prøvd uten å få det til å virke som forespeilet. Jeg foretrekker nok en ferdig løsning dersom jeg skal ha noe sånt. Det er greitt for dem som er flinke med slikt selv, men ikke alle er det.
Link to comment
Share on other sites

Guest Elotec_1

Det er akkurat det vi har erfart.

Benytter du ELOCAM trenger du bare å plugge enhetene i vanlig stikkontakt.

 

Link til presentasjonsfilm om ELOCAM:

 

http://elotec.no/elocam1

 

IP kamera er vanskelig, og kan by på store utfordringer for de fleste.

Det er et fåtall av elektrikere som er gode i dette faget.

Det må som regel leies inn spesialfirma for å få en optimal løsning.

 

Kjell J

Link to comment
Share on other sites

Har elotec, kamera pakker av samme kvalitet som brannvarslingsanlegget, ville jeg vært svært skeptisk. Dessuten er det greit å kunne nå kameraet via pc og android/iphone når du er bortreist også.Da må du ha nettverkskamera. Det er egentlig bare å plugge kameraet i en switch hjemme, eventuelt få noen til å hjelpe med å sette opp modem til å godta,og sende forespørsel videre til kamera port. Får du i tillegg fast ip adresse fra internettleverandør,er dette egentlig noe som funker nokså problemfritt er min erfaring.Har du ikke behov for å nå kameraet fra internett,er det jo nok med det lokale nettverket hjemme,og modemet krever ingen \&quot\;modifisering\&quot\; . Da er det bare \&quot\;plug and play\&quot\; med kamera og programvare som følger med. Og det for rundt 1000 lappen.
Link to comment
Share on other sites

Mvm... Jeg fant ut at det kostet endel med fast ip adresse, ihvertfall hos telenor.Jeg har derfor kjørt på no ip sitt system. Fungerer utmerket, men det krever man har en maskin som hele tiden er online.
Link to comment
Share on other sites

Har kamera fra Timotei data. Det fungerer utmerket både på internett og lokalt i heimen. Billigere en elotec sine. Men det forutsetter at du har internettforbindelse i fjøset. Eg kjører trådløst med utstyr fra samme leverandør. Har fått kjempe god hjelp til å få dette opp å gå.

 

Vet at Delaval er kommet med noe slikt. Prisen er vistnok identisk med Timotei data sin, men eg vet ikke om det er noen forskjeller utover det. En kan nok ikke regne med samme hjelp fra en servicemann på melkemaskin.

Link to comment
Share on other sites

Guest Elotec_1

Mvm:

Send meg en e-post (kjell@elotec.no) så skal vi garantert hjelpe deg om du har utfordringer med brannalarmanlegget ditt.

 

Mafia:

du må ikke tro alt du hører på bygda:)

 

Hilsen

Al Capone:)

Link to comment
Share on other sites

Det går nok helt sikkert å få orden på anlegget mitt.....det tar min faste elektriker seg av. Men bare det at det etter et halvt år begynner å fjuske med feilalarmer og div sier sitt. Og jeg kan lova at jeg ikke er den eneste med problemer. Det er nokså velkjent at elotec brannvarsling har et frynsete rykte. Tror faktisk jeg har til gode å treffe en bonde som er fornøyd med elotec, og jeg kjenner mange bønder! Anlegget er laget ALT FOR AVANSERT! Skal det stå i en driftsbygning, må det være bygget for det. Har et drengen anlegg i en annen fjøs...det har funka i 10 år uten tull, og er et mye enklere og billigere anlegg.
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
Guest Anonym

Jeg er meget godt fornøyd med elotec sitt brannvarslingsanlegg.Har fungert utmerket i åresvis både hos meg og mange andre jeg kjenner. Kan det ha noe med monteringa å gjøre??

 

Når det gjelder kamera, så har jeg akkurat satt opp et kamerasystem hos meg. Kjøpte to stk ip kamera hos pixmania(650 pr stk). Har montert de opp slik at jeg ser nesten hele fjøsen. Jeg har satt opp systemet slik at jeg når kameraene utenfra, uansett hvor i verden jeg er, på pc ipad eller iphone.Fungerer også på 3g telefonforbindelse.Får opp begge kameraene på iphonen samtidig.

Det krever at man har internett i fjøsen. Jeg vil påstå at man trenger rimelig gode datakunnskaper for å sette opp et slikt system, Spesielt hvis man bruker dynamisk dns(ikke har fast ip adresse) og skal sette opp flere kamera som skal nås utenfra.. Det finnes beskrivelser for det meste på nett, så for den som synes det er morsomt og utfordrende å holde på med slikt, er det bare å prøve og feile. Hvis ikke så er det jo bare å betale en datanerd en tusenlapp for å sette opp systemet.

Er det noen som er interessert, kan jeg skrive en kort forklaring hvordan man går frem.

Skal kameraet kun nås innenfor nettverket er det rimelig enkelt,som mvm sier. Det er stort sett plug and play

Link to comment
Share on other sites

  • 5 years later...
Guest Ole Henrik

Eg fikk innstalert kamera system av Nydal Tech, det var relativt rimelig. Man kan bådde se på pc og mobil med kameraene, og veldig god service. Greit og ha noen man kan spør når man har problemmer for og sei det sånn..

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Det viktigste når man skal sette opp kamera er at man finner en serie/et merke man liker og rendyrker det.
Hjemme har jeg gått for FOSCAM. Er ganske fornøyd.
Bra priser, bra kvalitet, noe irriterende "notifications" i mobilappen, men igjen gode muligheter for "motion detect" opptak og alarm.

Har også prøvdt Quihan. Det var mye de sammen opplevelsene, men trengte flere kameratyper med vidvinkel og der var utvalget størst hos FOSCAM.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...