Gå til innhold

Fettpresse


Anbefalte innlegg

Hei

Et par spørsmål:

Etter å ha brukt en tohånds fettpresse en stund kjøpte jeg en Milwaukee M18 GG-201C. Denne er lettere å betjene, men jeg føler meg mer usikker på om fettet faktisk går inn i nippelen eller ikke. På den gamle presdsa, så kjente jeg det på motstanden. Nå hører jeg bare lyden. Er det slik at så lenge lyden høres ut som vanlig, så kan en stole på at fettet går inn? Eller kommer lyden uansett om fettet går inn eller ikke?

Jeg er også generelt usikker på hvor mye en skal smøre på de ulike niplene på traktor. Har 3 MF'er (398, 375 og 35X) Skal alle nippler ha omtrent samme mengde eller varierer det etter hvor de sitter? Som regel så kommer det ikke ut igjen der det skal komme ut. Finnes det noe tommelfingerregler her? Så så mange pump pr så så mange arbeidstimer eller noe?

Petter

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Her er det sikkert delte meninger, men jeg bruker aldri den elektriske fettpressa på annet enn "flate lager". Altså bolter og foringer.
Om det er noen form for tette lager tar jeg alltid den manuelle fressa.
Hvorfor? Nettopp fordi det er vanskelig å tolke motstanden. Om man presser for hardt på et tett lager kan man sprenge tettinga og skit kommer inn.
Samtidig er det mye jobb spart i ei elektrisk fettpresse på f.eks harva, plogen osv. Alle steder hvor det bare er å mate på til det tyter.

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 uker senere...

Dersom du er i tvil om fettet finner vegen inn i nippelen bør du absolutt bytte nipplene ut. 

Men man hører også på elektriske presser om de jobber hardt. Og dersom nippelen er helt tett, OG koblingen i enden av slangen er tett vil vel motoren "kveles"? 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 år senere...

Så langt min erfaring med Milwaukii batteri presse rekker (ca 10 år) så er det en helst bestemt fettmengde pr "runde." Tell omdreiningene på samme måte som du teller slag med håndpressa.  Er nippelen tett, så orker ikke pressa å dra rundt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...