Jump to content

Graslinje - rundball eller lessevogn + fylltømmer?


DuraAce

Recommended Posts

Heisann, lenge siden jeg har skrevet noe her nå! Har drevet småskala med ammeku 8-10 stk. i rundt 13år og basert meg på rundball siden mye går til salg. I fjor kjørte jeg korn på mesteparten av det jeg ikke skulle bruke selv og tenker gjøre det fremover siden jeg kjører talleløsning og da slipper kjøpe inn halm.

Til våren blir det 20 kalvinger som gir inntil 40 dyr på fjøsen med stort og smått. Jeg har 2 stk. relativt nye 6meters tårnsiloer med TKS urviser og hydraulisk klype (1993 modell alt sammen). Funderer på om det er nok dyr til å ikke gå varmt i silo med uttak med klype. Alternativt har jeg tenkt på fylltømmer, men disse er vel dyre i innkjøp og bruk (strøm + vedlikehold). Jeg har per i dag en høstekost pr. rundball på ca. 250,- totalt med slåing, vending, raking og pakking 6 lag (uten syre) men dette kan raskt stige (har en spesielt god avtale i dag).

Har også tenkt på plansilo (mange rundt her har det), jeg har skrapt av matjord og lagt pukk og grus på ca. 1500m2 som brukes til rundballagring og snuplass for trailere som henter. Deler av denne plata kan det jo evt. støpes på. Jeg har mest lyst å bruke eksisterende silo/siloer som i dag står tomme. Jeg har også lyst til å bruke lessevogn slik at jeg er uavhengig entreprenør.

Kjør debatt!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...