Jump to content

større dekk på Ford 4110


Frede

Recommended Posts

Har en ford 4110 som jeg vil ha breiere dekk på har bestemt meg for å ha 320/70 r24 framme men vet ikke hva slags dekk jeg må ha bak for at det skal passe med 4hjulstrekken er det noen som kan hjelpe meg med og finne ut av det? Original størrelse på dekk er 9,5 r24 fremme og 14,9 r28 bak.

Link to comment
Share on other sites

Svarer litt på det: 420/70R 28. Dette er et dekk med diameter på 135 cm. Som er samme som det orginale på 14.9R 28. 420'n er 16.9 i bredde, men 70 profilen gjør det mindre. Foran kan du sette på det du tenkte ja, men da går du opp 6 cm i diameter. I realiteten så blir nesa de, med fullt lufttrykk, 3 cm høgere. Dette kan løses ved å kjøre med litt mindre trykk. Ikke vær redd for å ha bare 10 pund framom. Selvsagt uten laster. Og kjører du uten innkobla 4hjulstrekk på veien. (Som de fleste gjør) så har ikke den økte diameteren foran noe og si. Du får faktisk en traktor som drar seg bedre rundt i svingene på åkerarbeid. (eller field mode på New Holland språk).

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

Du vil kunne bruke 420/70/28 i kombinasjon med 320/70/24, men i tillegg til at fremhjulene vil gå raskere rundt og lage spor, så er de så mye bredere at ved full sving vil de ta borti de hydrauliske sylindrene på styringen (Særlig u ulendt terreng). Dette vil over tid kunne føre til lekkasje på de. Må de byttes er pris +/- 6 000,-. Noe å ta med i betraktningen.

Dette er av erfaring....

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...