Gå til innhold

Carlo Rizzi

Bruker
  • Innlegg

    57
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Carlo Rizzi

  1. Hei Jo FK's kombiolje er tilpasset våte bremser. Men til vinterbruk er den nokså tjukk, så "Spesial S olje" er bedre.
  2. Påslag diesel=Pd Pd=0,3 g/Kwt x 90 x (D22 - D21) Pd=0,3 g/Kwt x 90 x (18 - 9) Pd= kr 243.- per time Forutsetter traktor på 90 Kw
  3. Det går jo an å skjære til noen fine’rplater, feste de med små vikeljern og lime fast et liggeunderlag på toppen.
  4. Det er ikke noe i veien med spørre en hvilken som helst gård om å få kjøpe livdyr som det heter. Skal dere ha kuer så spør etter drektige kviger. Kjøper dere en hungris, så kan de fleste veterinærer inseminere så den blir drektig.
  5. Carlo Rizzi

    VF-dekk

    For en 70 hester blir nok VF dekk for dyrt. VF er for 150 +. Be om 480/70R34. Merke faar du ta det de har i hylla paa fabrikken
  6. Carlo Rizzi

    Dødgang

    Det kan hjelpe å bytte kulene på styrestagene. Noe drift vil det alltid være på servostyring
  7. Hei igjen 🙂 til ModerneM. Jeg ser i ettertid at jeg ikke skulle ha skrevet det jeg skrev den 6. 7. og 8. februar. Mye av det er flåsete, og det ber jeg om unnskyldning for. Jeg var ikke meg selv.
  8. Jeg kan prøve å svare på noe av dette Jørgen. Nå har ikke jeg MF 3050, men har hatt elproblemer på en traktor selv. Det var jordingsfeil. Da tok jeg å laget meg en ledning med kabelsko rund flatstift i hver ende. Jeg festet den ene enden til instrumentpanelet og den andre til en del av godset på traktoren. Det var kanskje nede ved rattstammen. 3050 har mye el. opplegg i hytta. Jeg ville tatt å festet en sånn ledning i hytteramma og ned til godset på traktoren. Eller til minusledningnen til batteriet. Er dette en 1987-model, så kan det også være at auto-tronic blackbox skulle vært byttet. Men det er det best å spørre en på verkstedet til Eiksenteret om.
  9. Carlo Rizzi

    Dieseltank

    Hei bud! Ja, jeg tror det skal være greit. Bønder er ikke omfattet av ADR-forskrifter. Men du bør kanskje ikke sveise og sånn inne der?
  10. Jeg synes det blir å overdrive odelslovens betydning. Som i mange ting så kan si at vi vet jo ikke hvordan det hadde vært uten. Jeg synes det er en bra ting jeg, at den som er eldst i en søskenflokk, kan bruke tid på å finne ut om han eller hun vil overta. Dette gir tid i en sårbar periode av livet. Vi må huske på at dagens ungdom bruker lengre tid på å vokse opp. Da er det urimelig å presse fram et standpunkt, før vedkommende har fått litt livserfaring.
  11. Om det er slike saker på presedens vet jeg ikke. Jeg beklager at jeg ikke kan svare akkurat på det, men jeg trodde at du ville diskutere om dette er lurt, i dette forumet. Altså om det er bra å gå så til de grader, imot de verdier som har vært en del av bondesamfunnet, i flere hundre år.
  12. Her er volum på olja: 46 for hydraulikk og 13 for girbox. Alt i liter. D er våte bremser på denne traktor, og da skal du ha på olje for det i hydraulikken også. Tror girboks med bare 13 liter må være bare i framkant. Og at bakaksling og diff. tar olje fra hydraulikk kammeret. Olje får du kjøpt på Eikmaskin (Shellolje). Eller Felleskjøpet sin Spesial S, som er Statoil olje. Statoil har fått oppdraget fra Felleskjøpet om å lage olje for norske forhold. Det kan være en annen årsak til at lasterene rykker også. Luft i systement eller rusk i sentral. Det viktigste er at du kommer i gang med service, og da ser du etterhvert hva som er feil. Å bytte olje og filter er en fin feilsøking.
  13. Hei. Ja nå skal ikke jeg søke på "odelsloven" og sitere hva man finner der. Jeg vet så vidt at odelsloven er en av de eldste lovene i vårt land. Alle lovene er som kjent listet opp i boka Norges Lover. Og de første lovene kom som kjent i 1814, da vi fikk det som kalles "GRUNNLOVEN". Var ikke dette på Eidsvoll, da? Bildet som henger i Stortinget viser Falsen og flere storbønder pluss folk fra embedsverket, som vedtar grunnloven. Vi hadde det store To-hundreårsjubileet i 2014, der Eidsvollsbygningen ble pusset opp, og innviet med besøk fra Slottet. Så jeg tror Odelsloven var med helt fra starten av. Dette kan self. sjekkes ved å se i lovdata.no. Alle lover er ført i rekkefølge etter det året de ble vedtatt av Stortinget. Når du spør om noen har erfaring med å slette odel på et bruk, så er du ute etter om du kan bruke presedens. Presedens er å støtte seg til tidligere saker som har gått igjennom en domstol. Dette er nyttig hvis man tror man har en svak sak. Hvis du vil endre familienavnet så må du også spørre 12-åringen om dette. De mindre barna er ikke "samtykkeberettiget". Så kommer vi til punkt 1. Dere er gift som jeg forstår. Vi har ekteskapsloven. Den handler ikke om sponplater el. furu, men den er ment å regulere forholdet mellom ektefeller. Av minne kan jeg nevne, at den blant annet nevner at begge har like stor plikt til å bringe inntekter til husholdningsbusjettet. I loven så går det klart fram at dere BEGGE eier ALT dere har SAMMEN. Halve bilen er din, halve TV'n er din og halve hybelkaninen er din. HVIS dere har "skeivdeling", så er alt Dere har kjøpt (i lag eller hver for dere) ETTER bryllupet å se på som hverandres. Men da må Dere bruke en bestemt giftekontrakt som nevner ordet "skjeivdeling". Det er få som vet om at en kan be om skjeivdeling, få vil være lusne, man kan si at fx Kjell Inge Røkke burde ha bedt om skjeivdeling, men han er jo ordblind. I disse tider så tror man jo skeivdeling handler om noe annet, óg. Hvis Dere er gift på normalt vis, så tror jeg ikke dere har skeivdeling, og da er jo alt like mye ditt, som din manns. Hvis han dør, så sitter du i "uskiftet bo" HVIS HAN IKKE har skrevet et testamente da, der det står tull, som f.eks. at han gir bort alt til Frelsesarmeen fordi du aldri vasket vinduer. Så punkt 2. Ja, det å ha Odel kan være ett press. Nå skal vi ikke mistro Falsen da han laget denne loven. Den var ment å holde gårdene i slekta, og at de stort sett ikke skulle på offentlig salg. De som har fulgt med litt i landbruket, vet at når en gård blir solgt, så skjer dette ofte flere ganger. Og etter en 5 til 10 ganger så er alt av verdi ribbet fra bruket. Det er konservativt, ja. Dette er nok ikke noe som bare Dere snakker om. Kanskje skulle vi hatt en grense på 500 dekar. Der de under ikke var omfattet av odelsloven. Det er det jeg husker om ol
  14. Jeg tror ikke det går an å fraskrive seg odel på annet enn seg selv, altså hvis du er eldst i en søskenflokk, der mor og far har en gård. Så kan du ved et kort brev, som tinglyses, si at du gir avkall på odelsretten. Dette er sånt som skjer i en søskenflokk hvis Dere blir enige om hvem som skal kjøpe gården. Etter ca. 1975 så var dette også gjyldig for deg som kvinne. Det er faktisk samme jussen som er årsak til at Kronprins Haakon Magnus er tronearving, og ikke hans eldre søster. Prinsesse Mãrtha er født for tidlig, på en måte.
  15. Brukt Nokka fres har jeg trua på. De ble prøvd og endret mye på i den tida de ble solgt
  16. Hei og gratulere med ny traktor. Det er sikkert bare vekslespaken mellom 540 og 1000 omdr. som er satt i nøytral. Etter å ha satt den i 540 eller 1000, så er det bare å trykke på den røde knappen. Se bilde.
  17. Hei! Hvor mange timer har traktoren gått?
  18. Hei! De bør byttes ja. Sånne bolter kan strammes bare én gang. Så hvis du bruker de gamle boltene så gjelder ikke moment-tilsettninga. Hvordan det blir skal ikke jeg si, men har du fått tak på nye bolter så er det helt suverent.
  19. Hei! Jeg kan svare på noe av dette. Jeg svarer her nå ut i fra minne, det finnes sikkert noe på nett om emnet. Boligeiernes landsforbund, skattedirektoratet e.l. Men det skal være mulig å ha opptil 4 utleieenheter. Regner med dette er boliger, leiligheter og gårder med eget bruksnr. Uten at man må skatte noe ekstra. Så inndirekte så er dette svar godt nok. De som leier ut i større skala, dvs. flere enn 4 hus, må opprette eget firma. Så vil også det at du må føre regnskap ved ENK være noe som blir ekstra arbeid.
  20. Er du helt sikker på at batteriet er tipp topp? Det er bare 130 Ah (Ampértimer) batteri på 405'n. 505'n har 150 Ah batteri. Nå er det mindre motor på 405, men startmotoren er like stor (3Kw) så den kan trekke like mye strøm. Du bør også bytte motorolje til Felleskjøpets supersyntetic. Den er SAE merka med 5W. Ekstra tynn ved Winther. Glødinga kan du bare hoppe over. Sett på den største hjelpestarteren Felleskjøpet har. Det er Bosch dieselpumpe med automatisk kaldstart på denne. Ryker fært. Hvis det ikke ryker så er det noe galt med dpumpa Da får du ringe til servicemekanikeren, skal vi se. Det er Lantmannen maskin +46 55 20 12 19.
  21. Hvis det er "brytebolter" så kan en vel kjøpe vanlig ssvartbolter på jernvaren. 10.9 bolter i rett dim.
  22. Nå selger ikke jeg dekk, men et tips kan være å kjøpe en traktor til. Som har smale dekk fra før. Det er vel 12.4-36 du har fått råd om å kjøpe. Når du skal dyrke potet så kan du kjøre kasser med 265'n. Behold de hjula du har på den. Om høsten er det ofte bløtt og 16.9 bredde flyter bedre. Blir mindre sporete i åkeren.
  23. Tror dette er helt greit. Mange som gjør det på pakkemaskin. Finnes flere traktorer som har lås på hendel også. Så dette er det bare å>
  24. Hei! Jeg kan prøve å svare på noe, men sånn generelt så bør dem som skal kjøpe traktor være såpass interessert i det, at de vet dette selv. Men her skal jeg prøve å svare på de enkleste forhold: Timer. For en traktor som skal kunne kjøres 7-8 timer hver dag, så bør maks timer være 5 000. Over det så har du en traktor som fort kan havne på verksted. For dumperhenger så er det vel ingen grense på HK. Mer = best. Er du ikkerøker så se etter en som har ubrukt askebeger
×
×
  • Opprett ny...