Jump to content

Anskaffelse av sau.


Ove85

Recommended Posts

Jeg har planer om å anskaffe 2 sauer til vinteren. Jeg fikk et kopplam i vår, som jeg tenker å bruke som vær. Har en dialog med en bonde i nærheten om å kjøpe et ho-lamm nå i høst. Det jeg lurer på er hvordan jeg skal gjøre dette i forhold til rapportering og eier-skifte av dyrene. Jeg har eget foretak og ordnet med produksjonsnummer. Hvordan registreres eierskifte på kopplammet og den som jeg tenker å kjøpe. Må det søkes til Mattilsynet om disse dyrene? Hva med merking av dyrene? Ønsker å ha dette i orden, så jeg setter stor pris på svar.

Link to comment
Share on other sites

Du må registrere nytt dyrehold via Altinn, alt du trenger av skjema og info om dette finner du her https://www.mattilsynet.no/dyr_og_dyrehold/produksjonsdyr/sau_og_geit/#skjema_og_tjenester. 

Anbefaler forøvrig at du ikke bruker et kopplam som avlsdyr, da det kan ha arvelige defekter/ugunstige egenskaper som du ikke ønsker å dra med deg. Avlsdyr plukkes ut blant de beste i besetninga, ikke tilfeldige dyr som har endt opp som kopplam. Et kåra værlam koster ikke allverden. Anbefaler også at du kjøper to hunndyr, så har du mulighet til å slakte værlammet etter parringa (kan ikke brukes neste år dersom du setter på avkom etter årets parring) uten at sauen blir gående alene. 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...