Gå til innhold

Ove85

Bruker
  • Innlegg

    4
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

  1. Hei. Jeg leier ut all jorda på gården min til en annen bonde, som lager rundballer hvert år. Han pleier ikke å beite der. En dag her kom en nabo og hadde et ønske om at gjerde som grenser mot han, skulle settes opp på ny, siden det gamle har forfalt de senere årene. Naboen skulle slippe dyra sine i utmarka som grenser mot dyrkamarka mi. Er det jeg eller leietaker av jorda som har ansvaret her? Leietaker har drevet jorda i ca 20 år.
  2. Ove85

    Anskaffelse av sauer.

    Jeg har anskaffet 2 søyelam, som jeg har registrert til mattilsynet. Jeg har ingen sauer fra før, men nå har jeg fått muligheten til å få 2 små lam til fra en annen besetning i nærområdet. Dette er lam som ble født på sensommeren. Må det søkes til mattilsynet får å kunne skaffe de 2 små lammene? Det ene lammet er et søyelam.
  3. Ove85

    Anskaffelse av sau.

    Takk for tips. Da blir det 2 tekklam. Hva må jeg regne med å betale for livdyr? Da tenker jeg både på hann og hunn dyr.
  4. Ove85

    Anskaffelse av sau.

    Jeg har planer om å anskaffe 2 sauer til vinteren. Jeg fikk et kopplam i vår, som jeg tenker å bruke som vær. Har en dialog med en bonde i nærheten om å kjøpe et ho-lamm nå i høst. Det jeg lurer på er hvordan jeg skal gjøre dette i forhold til rapportering og eier-skifte av dyrene. Jeg har eget foretak og ordnet med produksjonsnummer. Hvordan registreres eierskifte på kopplammet og den som jeg tenker å kjøpe. Må det søkes til Mattilsynet om disse dyrene? Hva med merking av dyrene? Ønsker å ha dette i orden, så jeg setter stor pris på svar.
×
×
  • Opprett ny...