Jump to content

Hva skal til for å oppfylle dirveplikt?


brukernavn

Recommended Posts

Hei!

Jeg vurderer å kjøpet e småbruk som består av 98% skog og ca 2mål med "fulldyrket jord". Man har da, slik som jeg forstår det, driveplikt for denne delen av eiendommen. I praksis er det ikke noe dyrket jord i der, bare noen små flekker mellom plenen rundt huset og mellom en tidligere stall og ned mot veien. Det har de siste 10+ årene kun fungert som en enebolig med massiv tomt. (også dette det markedsføres som fra megler). 

Jeg har ikke noe ønske om å starte med gårsdrift, eller å felle skog. Jeg vurderer eiendommen fordi jeg gjerne vil bo privat og liker området. Nåværende eier har heller ikke selv drevet noe gårdsdrift i løpet av sine 10 år som eier og mener det er ingen som egentlig sjekker slikt. Men jeg vil gjerne vite hva som skal til for å gjøre dette på rett måte.

Hva er det minste jeg trenger å gjøre for å opfylle kravene om driveplikt på disse to flekkene av "fulldyrket jord" ? Holder det at jeg har noen høner i stallen og lager en innhegning slik at de kan lufte seg på deler av denne?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...