Jump to content

Wee vedmaskin treg som fy


paalkas

Recommended Posts

Det dukket opp en ny vedmaskin fra wee her i høst. Bortkastet penger vil jeg si. Denne bruker ca 10 sec på klyvinga. Fra ut til inn på klyver. Når de eldste på gården synses dette er greit blir den stående til forergelse.

Er det mulig å gjøre noe med hydrauliske delen. En gml kjenning sa det var bare å sette ei kobling i mellom. mindre diameter fra sentralen til ut delen på slange ??

Link to comment
Share on other sites

Syklusen skal ta maks syv sekunder. Det er to ting du må sjekke. Det ene er at bryteren som skal slippe olje til stempelet. Den bryteren aktiverer du med håndtaket som holder stokken. Sjekk at bryteren blir presset helt frem, evt juster. Hjelper ikke det må du justere oljestrømmen ut i systemet. Gi meg en lyd om det første ikke virker, så skal jeg finne oppskriften på løsning nr 2.

Link to comment
Share on other sites

Syklusen på 7 sekunder er oppgitt av Wee, så den kunne du lest om før du kjøpte maskinen. Det går ann å justere på oljemengde, men vet ikke om det gjør syklusen kortere. Sjekk nettsidene til Wee for mer info. Mener det ligger en bruksanvisning på hvordan det gjøres der. 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

At syklusen tar 7 sek. Er forsåvidt greit for det står i reklamen, men automatikken sag-kløyving fungerer dårlig på min maskin. Har snakket med wee, men der får eg besksjed om at det er justering. Alt av den automatikken var ferdig montert og har prøvd å justert på det meste, men fungerer på ca 50% av syklusene. Er ei ny maskin, så det burde fungere bedre uten «avansert» justering.Noen andre som har dette problemet?

Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...

Noen andre eier av wee maskin som har problemer er med at kløyving ikke lenger går automatisk,må holde spaken framover ellers snur den og går tilbake.

Mistenker hydraulikkventilen,

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Har en slik som jeg er godt fornøyd med, men bruker den mest til eget bruk.  Jeg opplevde at en spak knyttet til returventilen på kløyveren hoppet over på feil side og da låste hele greia seg.  På min maskin sitter denne på undersiden og er den som sikrer at kløyveren returnerer når den har gått helt ut.  Kan være det er noe knyttet til denne.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...