Jump to content

Beitepusser eller krattknuser


Recommended Posts

Litt grønn på dette feltet (eller snarare langt frå grønn), men har overtatt eit småbruk med omlag 5mål som tidlegare har vore dyrka. No er det mykje kratt, mange våtområde pga manglande drenering, og eg tenkte å få dette til å likne på ei eng som ein iallfall kan gå tørrskodd på.

Sett etter noko å slå over med traktor, og ser at både beitepusser og krattknuser går litt i kvarandre av omtale. Kva er mest hensiktsmessig? Ser egentlig for meg at beitepusser er mest aktuelt. 

Evt andre innspill? Og er det nokre av billigmerka som kan anbefalast? Evt nokon som må styrast langt unna?

Link to comment
Share on other sites

På såpass lite areal tror jeg nok du har mye igjen for å sjekke om lokale entreprenører har utstyr de kan kjøre over med. Som du beskriver det, og at du vurderer om du skal ha beitepusser eller krattknuser, ser jeg for meg at en billig-beitepusser på en (regner jeg med) relativt liten traktor vil slite med å få til bra resultat. Eventuelt at du leier en som har en krattknuser som durer over den første gangen, eventuelt en tur til utpå høsten, så kan du eventuelt vurdere om en liten rimelig beitepusser klarer jobben etter dette. 

Link to comment
Share on other sites

Hei! Eg har ein 100hk sidan eg har ei brøyterode. Så den skal klare ein relativt grei beitepusser. Men det var mest om det er stor forskjell på det som kallast krattknuser (dei med kniver og ikkje kjetting), og det som kallast beitepusser, eller om det i realiteten er det same

Link to comment
Share on other sites

Akkurat hva de kalles vet jeg ikke, har kjørt både med kniver, slaghammer/slagjern og kjetting. De to førstnevnte kalles beitepussere, den med kjetting er en krattknuser (som godt tar opp til 20 cm diameter om en gjør det rett). I min erfaring er kniver mer egna til pussing av beiter/eng, mens slagjern/slaghammere tåler litt mer påkjenning. Spesielt på 1000 omdreininger. Pussa et lite velstelt beite fullt av sølvbunke med en kniv-pusser på 540, da måtte jeg tilbake å samle opp tuene etterpå. Noen år etterpå med slagjern/slaghammere på 1000 omdreininger, da ble det litt mer futt på sakene. Tåler også litt småbuskasj. Men skal en ta "veikant-virke" (dvs 5-10cm) tror jeg nok at en krattknuser med kjetting er greia. Imponerende hvordan denne "spiser" småtrær.... 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...