Jump to content

Grasdekk


E_beitebruk

Recommended Posts

Tips til gode dekk for bruke på beite og eng? Vanlig traktormønster synes jeg gir for mye skader på torva. Har både tørre harde områder og blautere/mykere områder så kjøring med lavt lufttrykk bør være mulig. Er også noe litt bratte bakker med beite, så det må være dekk som gir godt grep på gras der det er nødvendig.

Gjerne noe som passer på  24 og 34 tommers felger. f.eks. 42.0/65-24 og 480/70-24 eller ca tilsvarende omkrets

Link to comment
Share on other sites

https://www.finn.no/bap/webstore/ad.html?finnkode=122941334

Med tanke på grep så ville jeg definitvt valgt traktormønster. Om du har diagonal- eller radialdekk med standardprofil (85-profil) så vil bredere radialdekk i 65-profil gi mye bedre bæreevne. Du kan også redusere dekktrykk mye for å øke bæreflate på dekket.

Om du har 4wd må forholdstallet i rulleomkrets mellom frem- og bakdekk være det samme når du endrer dimensjon.

Link to comment
Share on other sites

Tri2 er vel innenfor kategorien "industridekk". Har kjørt med sånne som framdekk på traktoren siste halvåret, etter en punktasjon hvorpå jeg lånte disse av en nabo (dagen etter punkterte han et dekk på sin traktor og lånte det upunkterte dekket mitt, og så har vi ikke kommet stort lengre...)

Jeg vil i allefall ikke anbefale disse til kjøring i åker. Får for dårlig grep, går fullt i jord/gjørme på første meteren og får veldig dårlig grep. Tradisjonelt traktordekk-mønster er mange ganger bedre. Så brede som du føler du har råd til, og med så lite lufttrykk du tør å kjøre med, det er vel beste grepene mot kjøreskader i enga. Og så handler det mye om hvordan du legger opp kjøringa også, om du kjører smale vendeteiger og fullt rattutslag, eller om du gir deg selv litt mer plass og får slakere svinger - og kanskje redusere litt på farten. Og i tillegg, vurdere vær og føre før en legger til ut på åkeren. 

 

 

Link to comment
Share on other sites

ELS eller kanskje Country King kan være alternativ. Det er stort sett permanente beiter det er snakk om. Kanskje legge om en teig hvert 10. år. Så feste på jord er ikke så viktig. Mulig det blir to sett hjul uansett med traktormønster til vinterbruk og evt. ved pløying + som tvilling hvis behov. Men som Jon Bonde skriver så kan nok vanlige breie traktorhjul med forsiktig kjøring duge også

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...