Jump to content

Rydding gammelt jorde


Glamsland

Recommended Posts

Hei.

Har et gamnel jorde/ dyrka mark på ca 5 mål inne ved en gammel husmannsplass.  Tenker da å gjøre dette om til viltåker. Nå er det kommet opp tett løv og barskog 0 til 10cm diameter. Hvordan kan disse fjernes effektivt uten gravemaskin?  Kan komme inn  med traktor. 

Noen som har prøvd fres på småstubber?

Link to comment
Share on other sites

Har en Igland krattknuser, M150 heter den vel. Grove kjettinger, selve knuseren står på ei arm bak traktoren og kan vinkles 90 grader opp og inntil 35 grader er det vel ned i grøftekant f.eks. Tar 150cm ut fra traktordekk ca. Denne har i allefall null problem med å ta dimensjoner opp til 10 cm. Har tatt en del større også. Må gjerne ta det grøvste i flere omganger, dvs vinkle den opp ca 45 grader og skyve trærne litt foran seg så kjettingen tar treet litt oppå, så er det bare å senke klipperen ned over resten av treet og flise det til fyrstikker. 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Har en kjenning som har lagt om 30 år gammel brakklagt villeng til viltåker (som er en åker der det dyrkes vekster til viltet, f.eks havre, erter, formargkål, raps osv) Han startet med å pløye rett i torva, og fikk knapt plogen gjennom torvlaget. Det første året ble det bare torvhauger som lå bak han. Slådda lett over det og fikk sådd i, men ble dårlig resultat. Har gjort det samme 3 år på rad, og nå begynner det å ligne på noe. Skal en få til å snu jorda på fornuftig måte i slikt land, må det brakkes først. Kanskje mer enn en gang, for å få torva til å begynne å omdanne seg noe. 

Link to comment
Share on other sites

Dette er en frøblanding som sås på egnet sted i skogen for å drive viltpleie . Elg og hjort vil beite her.

Felleskjøpet SPIRE Vilt flerårig, vnr 31796
Innhold: Havre, fôrmargkål, fôrraps, timotei, flerårig raigras, engrapp, hvitkløver og 
rødkløver.
Såmengde: 4-6 kg per dekar
Emballasje: 10 kg sekk

 

Det er sikkert ikke mye som skal til av forarbeid, men det er endel småskog 0 til 10 cm lauv og furu som er kommer opp på det gamle jordet . Tenkte rydde bort dette og kansje bare så mellom stubbene? Kan hende en plog vil ta det også ja..

 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...