Jump to content

Oppstart gårdsdrift


Recommended Posts

Forsøker å regne på utgifter/inntekter ved kjøp av gård med hovedsaklig skogsdrift. Får ikke dette til å gå opp med dagens prising av gårdsbruk. Så har mange ting jeg selvsagt lurer på ifm regnskapet. Men kan noen hjelpe med å fortelle om hvordan man fører opp egeninnsats med arbeid på gårdsdriften? Finnes det noen timesats? All informasjon rundt økonomi om oppstart av gårdsdrift er av interesse. Tar gjerne imot tips om hvor jeg kan finne mer info rundt økonomien rundt gårdsdriften.

Link to comment
Share on other sites

Du jobber gratis. For å si det litt flåsete. Det er i allefall ikke så enkelt å regne om det til timessats, er nok viktigere hva du faktisk sitter igjen med av kroner og øre når utgifter og lån er betalt. Det som ofte "velter lasset" er verdivurderinga som gjøres på bolig. 

En mulig inngangsport til info er å søke på konsesjonsbehandlinger, mange kommuner har disse liggende åpent i innsynsløsningene sine. Dette er egentlig akkurat det du ser etter, dvs vurderinger på inntjeningsevne på gårdsbruk totalt sett, opp mot kjøpssum. 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Tror jeg aldri har sett et gårdsbruk til salgs hvor du kan leve av drifta og betale lån på hele kjøpesummen, samt ha 1 krone i lønn. Kjøp av gårdsbruk er og blir for de med en del millioner i egenkapital og aboslutt vil ha gård. (mye annet lønnsomt man heller kan gjøre med pengene).

Du trenger minst 50% egenkapital for å kunne kjøpe skog som skal finansiere seg selv. Leve av skogsdrift vil være helt utopi. Da må du arve noen av de største eiendommene i landet.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...