Jump to content

Kniver i pressa - halm


vegadrev

Recommended Posts

Det kommer ann på presse og halmkvalitetet. Små strenger (som det er mye av i år) med sprø bygghalm kan fort gå dårlig i en fastkammerpresse vis halmen kuttes. Har selv opplevd at kammeet blir fylt opp med korte stomper og nesten pulver, fordi strengen er så liten at det tar lang tid og fylle pressa, tilslutt  rotterer ikke ballen lenger så man får ikke lagt på nett. Er det slik halm du skal presse hadde jeg kjørt uten kniver.

Skal man kjøre med kniver i presse, tror jeg man bør ranke halmen å lage store strenger, så ikke det tar forlang tid å fylle kammeret.

Har du ikke rive kan et alternativ være og ikke kjøre full fart på kraftutaket (540 o.min.) har selv kjørt med 400-450 o.min. med hel. Prøver alikkevel og holde en passe høy fart for å minimere tiden det tar og fylle kammeret. Om det går og kjøre med knivene da, er jeg usiker på.

Hvordan det er med variabelkammer presser vet jeg ikke, men har hørt at noen presser har problemer med og få ballen til og beggyne og rulle, men er usiker på om dette er når det er tynne strenger med halm.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...