Jump to content

MF135 - oversikt over hydraulikk/uttak


Erlend

Recommended Posts

Hei!

Jeg har en 69mod. MF135 med frontlaster. Denne har en velgeventil på toppen av girkassa der jeg velger fremover for å kjøre frontlaster, bakover for 3-punkt og alt er tilsynelatende stengt i midtstilling. Siden det er håpløst å kjøre frontlaster kun med trykkregulering (spaken nærmest setet) så skal jeg oppgradere til eksterne ventiler. Ser for meg en sentral med (minst) en enkeltvirkende ventil (frontlaster) og en dobbeltvirkende for toppstag og/eller tipp på skuffa.

I dag er det også et "fast" rør som går bakover fra v. side på girkassa og bak til en hurtigkobling som sikkert kan brukes til enkeltvirkende sylinder for tipp på henger. Er det noen som har sett eller har en oversikt over de forskjellige uttakene som evt. fins på girkassa, og aller helst en fornuftig hydraulisk tegning av all magien som foregår inni girkassa mht. trepunkt, hendler, draft control o.l.?

Tar gjerne i mot tips til fornuftig ventil å velge til traktoren, og synspunkt på hva som er best ift. ventiler montert direkte på girkassa (der dagens vendeventil står) eller på brakett montert på siden av setet.

 

Link to comment
Share on other sites

Selv bruker jeg en sentral fra TILL som ble solgt via Eikmaskin på 80-90tallet. Den skrus rett på kroppen, se bildet. Finner nok tak i en slik fra en huggetraktor i 100-serien om du leter litt, ganske ryddig løsning. Tok en sjekk på ebay, de har noe tilsvarende men det er alltid litt knot med frakt til Norge fra UK. https://www.ebay.co.uk/itm/Massey-Ferguson-135-165-Tractor-Hydraulic-Single-Spool-Selector-Valve-Kit-9453-/201620761010

Alternativt kan nok Økonomideler løse dette men det koster jo fort litt.

Link to comment
Share on other sites

Ser ut som om jeg ender opp med en 3-spaks ventil, den har to dobbeltvirkende uttak der det ene også fungerer som enkeltvirkende (avhengig av den midterste ventilen). denne monteres på girkassa der dagens vendeventil står.

Men... Er det noen som har forslag til hvordan jeg skal endre den eksisterende rørlegginga til frontlasteren, den som kommer fra venstre på bildet? 

Jeg må ha noe fra dagens stålrør og frem til en av hurtigkoblingene eller rett på ventilen.

part_1533218084364_part_1533217993745.jpg.97e4637eb8f3a0f85ddac4c56fd4ceba.jpg

hp_p625-k.jpg.73049992bdb109e05cb4b85eccf9bfc0.jpg

Link to comment
Share on other sites

Hei to av spakene styrer ventiler, den tredje styrer trepunkt. Du ser også på bildet mitt hvordan lasterrør er lagt opp forover. Ang. re-ruting av ditt eksisterende tipper jeg du kan kappe det og montere en skrukobling og gå videre med en slange. Men egentlig bør man ha metallrør da det kan være rimelig ubehagelig å få varm olje under høyt trykk på kroppen ved et evt. brudd.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...