Jump to content

Ny Kombipresse


Guest

Recommended Posts

Guest Anonym
Skal sannsyneligvis kjøpe ny kombipresse til neste år. Har traktor på 105 HK som jeg skal bruke til pressingen og lurer på hvordan presse som er best på ballehardet og driftsikkerhet. Presser sansynligvis 2000 baller i året.
Link to comment
Share on other sites

Skal sannsyneligvis kjøpe ny kombipresse til neste år. Har traktor på 105 HK som jeg skal bruke til pressingen og lurer på hvordan presse som er best på ballehardet og driftsikkerhet. Presser sansynligvis 2000 baller i året.
Link to comment
Share on other sites

Guest Stig_1

McHale eller Orkel.

McHale er den dyreste i innkjøp (best innbyttepris ved bytte) Lavest kostnad i vedlikehold. Eneste negative er tyngden

Orkel er billig og lett (dårlig innbyttepris ved bytte)

Link to comment
Share on other sites

Guest Nils_Petter_1
Ville nok spurt på tilbud på støre traktor i samme selengen, minst 150hk ettter min mening, men det kommer litt an på terenget.
Link to comment
Share on other sites

Guest Anonym

Bør nok absolutt få tilbud på ny traktor også ja.. Skal ikke ha antydninger til bakker hvis du skal klare noe i nærheten av å utnytte en kombipresse med en 105 hk traktor.

Mchale er sjanseløst. Det samme er 454/55 fra Claas, Doubleaction fra Welger osv... Tunge presser med mange kniver.

Det som kan funke er f.eks Claas 354/355. Det er vel norges suverent mest solgte kombipresse, så det sier vel sitt.

Annen variant er New Hollands BR6090 Combi. Enkel rimelig presse, men ikke noen \&quot\;entreprenørmodell\&quot\;.. Kortere levetid enn på en presse med ruller.

Orkelpressene er greie nok de, men som sagt tidligere\; dårlig andrehåndsverdi. I tillegg så er de veldig effektkrevende pga glidelager i stedet for rullelager.

Link to comment
Share on other sites

Guest Anonym
du kan også dra en orkel 1260 agronic med ca 100 hk,(jeg gjør det selv) men du må redusere farten mye opp bakker når pressa begynner å bli full.
Link to comment
Share on other sites

Guest Anonym
bioen gåt.. har en her i bygda som kjører bio 14 kniver med NH på 80 hk.. måtte vel og merke plukke ut et par kniver for å klare dette i bakkene ( nordvestlandet). men det går.. har ikke kjørt andre kombipresser enn bio men det er jo en lettere presse skjennerelt? hadde nok satset på singelpresse eller bio.. men 2000 ball så er vel singelpresse utelukket?
Link to comment
Share on other sites

Guest Jostein

Mye som kan gå hvis en har god tid :-)

 

Min erfaring er at det selvfølgelig blir tyngst når det begynner å bli full balle:-) Men det blir jo selvfølgelig ikke bedre av at det ligger en ball bakenfor som holder på å bli pakket inn i plast samtidig, det stjeler jo fort noen hk det også. Og hvis det blir slik at en ikke kan pakke samtidig som en presser pga for lite power er det vel like greit å kjøpe Bio, lettere er den jo også.

 

Et annet alternativ kan jo være å justere litt på traktoren. Vi kjørte en justert Valmet 6400 på claas 255 uniwrap og det gikk fint. Senere ble den byttet ut med en 6850 (125hk). Den har fungerte fint men det har selvfølgelig blitt tungt noen ganger dog har den fint klart 20-25 baller i timen etter rake (da med Vicon 135 balepack).

Kan jo bare legge til at her er det noen bra bakker av og til (vestlandet).

 

Lykke til

 

mvh Jostein

Link to comment
Share on other sites

Guest Jostein

Beklager så ikke siste innlegg før nå.

 

Hvis jordene er flate tror jeg det kan gå helt greit opp til 14 knivers kombi presse. Bare til å gire ned litt :-)

 

Jostein

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Det er vel egentelig bare Krone som går så lett at man kan dra den med en slik traktor.

De er ekstreme lette å dra i forhold til kvaliteten på pressen og ballene

Link to comment
Share on other sites

Har også hørt at Krone er lette å dra, veldig mange som skryter av de. Men de gamle pressene skal bråke så vanvittig når man åpner bakluka?

dette problemet skal riktignok være borte på den nye Comprima modellen, men den virker tilgjengjeld mye større.

 

Har noen erfaring med Krone?

Link to comment
Share on other sites

Kjøp orkel 1260agronic lett å dra har kjørt den med påstilt john deere 6310 ca 110hp med en god del bakker sunnmøre.

men pass på att den har nye pickupen trur den kom i fjor den gamle er ALT for dårli går an å få den bytta på gammel presse ogsa, utruli drifsikker presse.

 

men for all del hald deg unda bio, med mindre du vil bruke slotten til å skru, den er helder ikkje lettere å drage enn orkelen.

 

har kjørt begge pressene i 3 år kvar

Link to comment
Share on other sites

John-R: Der tar du feil. Bio`en er nok lettere å dra enn orkelen, men orkelen har vel kanskje noe bedre kvalitet. Jeg syns at ballene til orkel ser ut som noen \&quot\;lefseballer\&quot\; i forhold til mange andre merker. Ikke lett å stable dem på høykant når dei siger i sammen etter ei lita stund. Det samme om du legger dei liggende. (Det går fleire orkelpresser i området og alle ballene siger i sammen) Har kjørt fleire presser, men kjører nå bio og den har gått som ei klokke. Har vel litt å si om vedlikeholdet på denne type presse tror jeg.

Er det så å si flatt vil jeg nok heller satse på ei kombipresse med pakker bak. Bio`en er litt for sein der, men er ypperleg der det er bratt og kronglete slik som det er på mine trakter.

Link to comment
Share on other sites

Mc: det var garantert ingen foskjell på kor tung pressa va å dra, ikkje problem å kjøyve traktoren på noken ta dei:-p samme traktoren på begge pressene. men vår agronic er sansynlegvis noko lettare å dra enn andre agronic, enkelaksla med 710.50-26,5 berre to i norge. veit ikkje kor mykje det ha å sei. bioen var og berre 14kniva

 

angånede bioen var ialfal ikkje service probleme, problem fra dag en med alt mulig. gjekk pressa en dag uten problem so va det en god dag, gjekk ikkje and å slå ned mykje for viste ikkje kor lenge ho virka.

va so gale at selgaren va her å skrudde til langt på natt, å kar va dei andre mekanikarane? jeu dei va å skrudde på andre bio presse...

var vel ta dei siste som va laga i norge, etter egne erfaringe vill eg på INGEN måte anbefale noken bio. pressa vart bytta 2-3år for tideli kun på grunn av driftsikkerheta på ho

Link to comment
Share on other sites

Hei

 

Da jeg kjøpte kombi i 2002, hadde jeg en JD 6410. Orkel sa det skulle gå, og det gikk jo. Effekten var ikke det største problemet, men vekta på traktoren i bakkene. Men du sier du skal bare presse på flata og da kan du nesten dra hvilken som helst presse men det tar jo mer tid selvfølgelig. Du kan jo evt justere å pompa eller kjøpe en effektboks. Da er jo i orden.

 

Orkel er ikke lett å dra på pto pga glidelagere, men lett å dra etter seg. McHale er lettere å dra på pto, betydelig også, men tyngre å dra etter seg. Dette snakker jeg av erfaring. Men kule/rullelagre er lettere å dra rundt.

 

McHale blir vel fort en stor presse på en 105 traktor mtp vekt. Orkel er ikke et dårlig alt. Og lav andrehandsverdi som flere sier her er bare tull. 1250 og 1260 ene mine sto folk i kø for å kjøpe.

 

Men for all del, krone, claas og andre merker er sikkert gode alt. Jeg hadde ikkje kjøpt bio pga kapasitet.

Link to comment
Share on other sites

Kjøp bio lett og grei presse. har vell hadd sine problemer som de fleste andre kombipresser,men med godt vedlikehold og ettersyn er det etter min erfaring uproblematisk, har vell ca 20-25 tusen baller erfaring, kjem fra ei bygd i nord norge og her går endel slike presser og feil oppstår stortsett pga bruker feil og dårlig vedlikehold. og 105 hester traktor er inga problem,de som påstår det er traktorselgere.

Det største ankepunkte er vell service og verksted. men nå er jo både FK og eik godt landsdekkende så det er vell ikke et ankepunkt for det er vell ingen andre kombipresser som er så god dekket i forhold til antall verksted... enn så lenge. lykke til

Link to comment
Share on other sites

Dårlige baller av Orkel ? ? Har kjørt Orkel kombipresse i år for første gang (1250 ) og er rå imponert av ballene! Et eksempel er der jeg kjørte på raka streng i 6 km, Var slått med 240 maskin. To strenger raka sammen. Middels avling. Ikke voldsomt fortørka men ikke helt rått heller.

Veide to av ballene med godkjent vekt. 1000 og 1050 kg! Må vel sies å være et bra resultat!

 

Men når det kommer til effekt er jeg mer skeptisk, har en 125 hester og den har jeg klart å kvele 3 ganger i sommer når Orkelen begynner å bli full!

Så skal du dra den med noe mindre traktor bør nok kammer trykket stilles noe ned eller så må du holde deg på flata

Link to comment
Share on other sites

Brage. Selv om du har bra tyngd i ballene i orkelpressa di så er det fastheiten i ballene jeg ser på. ( tror nok ikke alle orkelballene er like tunge som dine) Skal ein reise rundt å presse hos forskjellige bønder så må du være enig at ein ball med bra form/spenst ser bedre ut en ein ball som går i sammen 1/3 del. Nå snakker jeg om GP 1260 og har ingen erfaring med den nye Orkel HIQ. Ingen har den type presse her i området. Ikke missforstå. Jeg har ikke noe i mot orkelpressa, men dei fleste i området her stabler ballene og ein ser hvilken baller som står stødig og dei som siger i sammen etter ei lita stund. Jeg kjører i dag Bio, ei presse som alle \&quot\;hakker\&quot\; på og jeg er fornøyd med den, men hadde området som jeg presser i ikke vært så kuppert, hadde jeg gått for ei Mchale fusion.
Link to comment
Share on other sites

Idefox: Det er du som er eksperten her inne og har svar på alt som blir diskutert. Jeg blir litt\&quot\;redd\&quot\; når ein er ekspert på alt.(huff) Da får jeg si at det ikke er noe gale med orkelpressa, men den stakkaren som kjører den.(det er noen av dem i mitt område) Da må jeg si at det mange stakkare orkelkjørere her i området og at det er mange stakkare som kjører bio i ditt område.

 

Ser at du er med i mange diskusoner her på forumet, og det virker som du har greie på alt. Spesielt det som du eiger selv av redskaper og traktorer er veldig bra.

Det er godt at ein kan kjøpe det ein vil uten at noen har noe med handelen å gjera, men når ein kommer heim med nytt utstyr som ein er stolt av, så er det bare revva ein har kjøpt iflg. slike som deg som er på dette forumet. Tenk litt over det!

Link to comment
Share on other sites

Idefox: Jeg er enig med deg i at kvaliteten på orkelen er noe bedre. Jeg sier ikke at bio`en er den beste, men den passer best for meg i mitt område der jeg ferdes. Det er vel kun den pressa som har alt under \&quot\;skallet\&quot\; og er ganske snerten til å være ei kombipresse i forhold til dei andre kombipressene. Når det gjelder kvaliteten til bio`en så kan den variere litt, men jeg kjøpte ny i 2009 så denne modellen skal vel være litt meir oppdatert på div. områder.

Bank i bordet så har den gått som ei klokke med ca 5000 baller på telleren.

Det er noen i bygda her som har lånt ei 1260 kombipresse (demo) til 2 slåtten. Var å såg på dei når dei pressa på eit jorde her om dagen. Den fungerte greit, men ballene var så som så. Der kunne nok selgeren justert litt på trykket.(Dårleg reklame) Det andre var at når dei kjørte nedover, så greidde ikke pressa å få ballen bak i pakkeren og måtte rygge opp på ei lita flate slik at ballen rullet bak i pakkeren. På slike plasser tror jeg at denne type presser er lite aktuelt da bio`en blir raskere og er enklere å handtere pga størelsen. Nå veit jeg ikke hvor du holder til Idefox, men dessverre har vi ikke mange flate jorder her i mitt område.

Jeg har fått litt sans for Mchale fusion og syns at det er ei kjempepresse, men den er for tung i bratte bakker ol.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...