Jump to content

Kvernland Vendeplog som ikke går rett


Guest

Recommended Posts

Jeg har en kvernland 3 skjærs vendeplog hvor det meste av deler er byttet for 2 år siden. Jeg sliter med at plogen ikke går rett bak traktor når jeg pløyer, problemet oppstår kun på en av vendingene og resulterer i at den første fåra blir større på denne vendingen ( motsatt vending går plogen rett bak og fåra blir bra) Vil helst ikke låse  trekkstengde for sideveis forskyvining, men ser snart ikke noe annen løsning på problemet. Noen som har noe tips? 

Link to comment
Share on other sites

Har hatt tilsvarende plog og den fikk ikke jeg til å gå likt hver vei heller.I hellinger velta fåra tilbake.

Byttet til en fireskjærs Kverneland 150S og har aldri hatt så fin pløye. Bare pass på at hydraulikken løfter nok (4000 kg)    

Link to comment
Share on other sites

Jeg har også en 14 tommer 3-Skjærs vender med 120-hode.. I motsetning til de nye plogene med 160-hode, har disse gamle én skrue som justerer vending begge veier. Det som er tilfelle på min er at den ikke vender likt begge veier. Dette må da kalibreres med å justere opp eller ned én av trekkstengene. Løsningen er dog ikke fullgod, da den vil bli veldig var for kuler og dumper, siden forholdet da blir feil i noen sekunder og plogen kan slenge litt.

Jeg har finjustert vending de siste 100 målene jeg har pløyd, men jeg er usikker på om jeg noengang kommer i mål med den plogen. Det går veldig bra sålenge det er ganske flatt. Kommer det en kul eller ei søkk er det litt av en jobb å få den til å pløye pent gjennom..

 

Lykke til!

Link to comment
Share on other sites

Guest Fredrik

Østfoldbonde: hvilken plogtype er det du har? Slik jeg fortstår problemet er løsningen å justere fårbredden på 1.får og ikke justere vendingen med skrue eller trekkstenger. Avhengig av plogtype vil denne kunne justeres hydraulisk eller med et sidemontert "toppstag" / strekkfisk. Anbefaler deg å snakke med en som kan justering av vendeplog. Lars over her har forøvrig viktige momenter som kan være problemet/ deler av problemet.  

Link to comment
Share on other sites

Guest pølserogøl

Østfoldbonde: Du skriver at du har byttet det meste av slitedeler. Hvordan er det med landsidene? Landsidene, spesielt de bakerste skal ikke være mye slitt før det kan gjøre at plogen "løper ut". Dette kan bli værre med nye spisser og skjær. Plogen vil da dra seg mer inn mot "land", er landsidene slitt da, klarer de ikke å holde igjen. Plogens landsider kan være ulikt slitt fra før, slik at plogen oppfører seg slik du skriver. Om du ikke har lyst til å skifte dem, kan du kanskje forlenge  ei landside på den siden plogen går feil, og se om det blir bedre. Kanskje har du ei gammel landside eller noe annet stål du kan bruke til å sveise på.. 

Link to comment
Share on other sites

Kan problemet være at plogen ikke står sentrert på dragakslingen. Da blir fårbreden forskjelig når du snur og problemet blir større den ene veien. Eller at avstanden mellom bakdekkene og fordekkene ikke er riktig i forhold til fårbredde på traktor. Det kan også være at dragstangen ikke har rett lengde da blir trekkstengene stående mer paralelt med traktorkroppen og klarer ikke og sentrere ploggen, men da skulle vel plogen ha gått ujevnt begge veier. Ta deg tid til og lese veilederen som det er lenket til lenger opp. Finn frem målebånd og eventuelt en kalkulator og sjekk at målene stemer med anbefalte mål i denne veiledning så kansje du kommer nærmere en løsning. Det er jo ikke sikert at det bare er en ting som er feil heller, det kan være flere ting som tilsammen gjør at plogen ikke går bra. Kan være at plogen har blitt feillinnstilt grunnet slitte deller, og når nye deller har blitt montert må man "nullstille ploggen", fordi man før har kompansert for de slitte delene.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...