Jump to content

Hydraulikkproblem på Fiat 680DT


OS_1

Recommended Posts

Hei! Jeg har en Fiat 680DT med laster hvor det virker som den ikke klarer å få tak i olja. Når en hever lasteren så stopper den mange ganger på veien opp.. Samme med hydraulikken bak, stopper opp for så å gå igjen.. Har byttet både hydraulikkpumpe og filter. Noen som har noen ide om hva dette kan være? Sitter kanskje ei sil et sted som er tett? Den er verre når olja er kald, blir litt bedre når den blir varm.
Link to comment
Share on other sites

Guest Nuffield_1

Hei!

 

Jeg er enig i at det kan være en sil som kan ha gått tett. Det at hydraulikken blir litt bedre når den er varm, kan tyde på det, oljen flyter jo lettere når den er varm. Økonomi-deler har kanskje en oversikt over alle filtre og siler på denne traktoren. Knatrer det eller er det ulyd i hydraulikken? Det er vel lite trolig, men kan det være en indre lekkasje i kontrollventilen?

 

Beklager at jeg ikke kan være til mer hjelp.

Link to comment
Share on other sites

Guest Oddbjørn_1

Det sitter et sugefilter i det grove røret som går fra gearkassa og framover til pumpa. Filteret sitter i en \&quot\;ølboks\&quot\; langt bak på røret, innenfor høyre bakhjulet. Lokket på filterboksen festes med en liten \&quot\;spenne.\&quot\; Dersom pakningen der har den minste lekkasje så drar den falsk luft. Sjekk også at ikke en slange, lastervaier el.l. har gnusset et bitte-bitte lite hull på røret hvor den kan dra inn luft. O-ringen mellom selve pumpa og røret kan også være lekk.

I ekstreme tilfeller kan faktisk pumpa måtte overhales eller skiftes. Det hender at tannhjulspumper begynner å suge luft rundt pumpeakselen, slik at de faktisk drar inn luft fra innsiden av motoren. Da følger det ofte med litt motorolje slik at hydraulikkolja blir svart.

Link to comment
Share on other sites

  • 7 years later...

Bak traktoren, under tipputtakene er det et lite lokk/skrue som du åpner opp (13 mm fastnøkkel?) Dette lokket skal det også sitte peilepinne i.

Link to comment
Share on other sites

Får ikke av luftbrems for svingskive. Er det noen som har hatt lignende problemer? Kompessor lader, men går for raskt opp til maks trykk (9.5 bar)og blåser på overtrykksventil. Har funnet noe urenheter i systemet for kondensfordelingsmanifold.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...