Jump to content

Stihl eller Husqvarna??


Guest

Recommended Posts

Guest Hans_Martin_1
Jeg har tenkt å kjøpe meg motorsag og ser på to stk: Stihl 260 og Husqvarna 353 eller 346. Disse er de nærmeste forhanlerne (5km). vurderer ikke jonsred. Har noen noen brukererfaringer med disse sagene?? Skal bruke saga til ved, vindfeller og normal hogst.
Link to comment
Share on other sites

Jeg har tenkt å kjøpe meg motorsag og ser på to stk: Stihl 260 og Husqvarna 353 eller 346. Disse er de nærmeste forhanlerne (5km). vurderer ikke jonsred. Har noen noen brukererfaringer med disse sagene?? Skal bruke saga til ved, vindfeller og normal hogst.
Link to comment
Share on other sites

Guest mf_power_1

kjøp deg stihl,

har prøvd husqarna og den ville ikke gå, stoppet hele tiden.

har god erfaring med stihl, har selv en 260, meget bra sag.

Link to comment
Share on other sites

Guest tracker_1
Jeg har en Stihl MS 250 tror jeg den het, og en Jonsred. Er godt fornøyd med begge. Stihl saga var noe tungstartet når jeg fikk den, men det ble ordnet på FK- butikken jeg kjøpte den hos. Var bare en justeringssak. Den er både lett og sterk, i forhold til størrelsen, og har fungert bra så langt.
Link to comment
Share on other sites

Guest J.A.N_1
Har Husqvarna 353 og er godt fornøyd. Savner varme i handtakene. Har også gått tilbake til den brede kjeden. Jeg klarte ikke å få sverdtinsene til å holde med de smale. Personlig syns jeg Husqvarna har en mye smidigere fasong enn Sthil sagene, men det er sikkert bare en vanesak. Kommer til å kjøpe Husqvarna neste gang også, da med varme i handtakene. Vet ikke om du får det på 353 men jeg vet det er på 346.
Link to comment
Share on other sites

Guest Olav..._1
Har husqvarna 346 med varmehåndtak og triobrake og ei 357. Er godt fornøgd med desse. Har prøvd stihl 260 litt, og tykte at husqverna saga virka litt sprekare. Elles er det vel smak og behag. 353G er den modellen som har varme i håndtaket.
Link to comment
Share on other sites

Kjører husqvarna 346,254og242,godt fornøyd med dem.

Gode sager som starter og går..

Har ingen erfaring med stihl. Er vell litt smak og behag..Men vil i alle fall anbefale en \&quot\;proff\&quot\;utgave.

Link to comment
Share on other sites

Vil absolutt anbefale Stihl. God kvalitet, lettstarta og god fasong. Har sjølv ei Stihl MS 250. Er veldig godt nøgd ed denne saga. Kraftig, lett og lite tull! Saga mykje med ei husqverna-sag ein plass eg arbeida og den saga var det mykje klatt med. Hurtigstraminga på kjede halt ikkje mål og saga var veldig tungstarta. Denne saga brukte også veldig mykje bensin synes eg, men kan vera ei mandags-produsert sag eg arbeida med. Det er nok mykje smak og behag kva sag som er best.
Link to comment
Share on other sites

Bortsett fra at begge merkene er gode sager så kan du ikke sammenligne 346xp Husqvarna og Stihl 260.

Tipper du må gi 2 til 3 lapper mere for 346xp som er ei reinspikka

proffsag som kvister livshiten ut av Sthilen.

Husqvarna 353 er i samme klasse som Stihl 260

Kjører selv 346xp og har Stihl 260 som reservesag.

Vis du skal kappe mye mere ved en til husbehov vil jeg vurdere ei sag med større motorvolum en disse tre.

Jonsered er samme sag som Husqvarna.

Link to comment
Share on other sites

Jeg har ei Stihl 250 (samt noen bokstaver jeg ikke husker). Bruker den på tredje sesongen. Sager 5-10 mål mål ved i sesongen, pluss endel rydding i utmark. Stor nok til mitt bruk, lettstartet og ikke noe tull i det hele tatt. Godt fornøyd! Hadde Jonsered tidligere. Dårlig patent i start-apparatet som gav meg endel trøbbel og kostet litt kroner. Har ikke erfaring med Husquarna.
Link to comment
Share on other sites

Må legge til at saga mi ikke er noen proff-utgave. Proff-utgavene er vel litt tyngre. Jeg setter stor pris på å ikke ha ei sag som er for tung - mye lettere å arbeide med når saginga består av mer enn reine kutt av grove stokker.
Link to comment
Share on other sites

Har selv en sthil 026 fb. Menget godt fornøyd..lettstartet og god sag som går og går. Det som blir nevnt tidligere i tråden at dette bare er sager til husbruk er bare tull. Ville aldrig hatt en tyngre sag til vanlig vedhogst. Kan glatt hogge flere titalls favner i året med disse. Skal du derimot på tømmerhogst med grove dimensjoner er det nok lurt med en større til å felle med i alle fall.... men begge sagene er perfekt som allround sager.
Link to comment
Share on other sites

Nå er jo spørsmålet stihl eller husqvarna, men hvorfor ikke gå for \&quot\;topp of the line\&quot\;, nemlig en Dolmar 4600/5000. Har en Dolmar 5000 og et par jonsered(2050 og 2054), men ingen av disse er i nærheten av Dolmar sagen, verken når det gjelder driftsikkerhet eller styrke. Synes absolutt du skal ta med Dolmar også i dine vurderinger av ny sag. Dolmar er ikke av de letteste, men er utrolig sterk. Det er ihvertfall den beste sagen jag har hatt så langt.

Når det er sagt så er vel de fleste kjente merker helt ok.

Tror egentlig at det skiller mer i kvalitet i de forkjellige størrelser innen samme merke, enn hvilket merke man kjøper.

Kan sammenligne min to Jonsered hvor 2054 er en mer \&quot\;proffsag\&quot\; en 2050, selv om hk er nesten det samme på begge. Det er tydelig mer kvalitet over 2054 modellen.

Link to comment
Share on other sites

Ser at flere nevner proffsagene som tyngre en farmersagene.

Det stemmer ikke men det er bedre kvalitet på matrialene som er brukt i proffsagene.

Link to comment
Share on other sites

Guest wold_landbruk_1
har husqvarna 351 og 353 og stil 260. alle sagene er kraftige og gjør arbeidet bra, kvaliteten er også god. eneste som vi synes er noe forskjell og snakke om er balansen i sagene, der er husqvarna liere, smidigere og ei kjappere sag til kvisting og småarbeid. stihl føles breiere og mer klompete bygget. dette er ikke påstander fra 1 person men fra 3 stk som bruker disse sagene her på gården.
Link to comment
Share on other sites

Guest tracker_1
Da må du få justert forgasseren på den. Ellers så er ikke saga di helt frisk. Aldri om den bruker dobbelt så mye bensin, hvis de er av samme størrelse!
Link to comment
Share on other sites

Min erfaring er at Stihl gir problem, tåler også mer fysisk juling. Det jeg likte best er at den ikke er like ømfintlig på luftfilteret som Husqvarnaen.
Link to comment
Share on other sites

MINDRE problem skulle det være \;)

Husqvarna er likevel gode sager, bedre på bla. ergonomi.

Jonsered og Husqvarna er samme sagen med forkjsellig farge, begge er en del av Electroluxkonsernet. Det er også Partner, men de lager bare lekesager for kraftige blomster og små bærbusker.

Link to comment
Share on other sites

interessant spørsmål. hadde stihl i tankane, men kjøpte 346 xpg i staden. me har to husqvarna 346xpg og ei 246. ei utruleg god sag. hissig og turtalsvillig, og den siste modellen har og noko meir kubikk enn den 08 mod. me har frå før. einaste eg har å utsette, er at når det var på det kaldaste i vinter, og då va da kaldt, fraus mekanismen for turtallsreguleringa. sett ho inn i traktoren nokre min. so virka alt so da skulle igjen. berre å unngå å bruke varmen i handtaket før ein har fått litt varme i saga, so går da fint.

 

e ikkje einig i at jonsered og husqvarna e samme saga. under skallet e da da, men ikkje i bruk! e ei heilt anna sag å jobbe med 346`en kontra tilsvarande sag i josered layout. dette har med utforminga av da fremmre handtaket som går meir på langs av saga til husqvarna, noko som gir ein balanse som eg tykkjer gjer da lettare å jobbe med saga.

 

dette er mi personlege meining, og treng absolutt ikkje gjelde alle, men eg tykkjer forskjellen e sopass stor at den er verdt å nemne. stihl har eg alldrig brukt, men eit stort pluss at det er fk som har den, og vil difor tru det er eit godt produkt. bedre gardsdrift hadde vel ein motorsag test hitt året, då vann proff-saga t stihl meina eg å huske.

Link to comment
Share on other sites

Guest Apple_farmer_1

Jeg kjøpte en Stihl 026 for ca. 10 år sida og har vært fornøyd med den, bortsett fra et par småting. Den har bl.a. vært litt vanskelig å starte halvvarm og det har vært litt for lett å dra på chocken under bruk hvis man jobber med litt store hansker. Gjennomsiktig bensintank er en liten men genial detalj hvis man bare skal dra med saga for å kappe et par stokker el.l., da ser man med en gang om man har bensin nok på tanken.

For 3-4 år siden begynte jeg å bruke noen medisiner som gjør at jeg fryser lett på fingrene, og da angret jeg på at jeg ikke hadde kjøpt en proffsag med varme i håndtakene med en gang (ikke for det at mitt bruk gjorde at jeg trengte proffsag av noen annen grunn). Jeg kjøpte derfor en 346XPG for to år siden, og det var helt klart forskjell i forhold til Stihl-saga ja. Mer hissig motor, smalere og mer ergonomisk (subjektivt), og annen og bedre vinkel (subj.) på det fremre håndtaket som noen andre også har nevnt. Vet ikke om det er noen særlig forskjell på vekta, men HQen virker på en måte mer kompakt og tyngre. Jeg har ikke rukket å bruke 346-en så mye enda, men må si at jeg allerede liker den bedre enn Stihl-saga.

Ellers er vel priser omtrent like så lenge du velger sager av samme klasse, og det er vel heller ikke grunn til å tvile på kvaliteten på noen av disse merkene.

Link to comment
Share on other sites

HUSQVARNA selvfølgelig. Om en vil ha ei sag som er smidig, et kjede som er lett å file, sag som bruker lite bensin, sag som en ikke behøver å skifte forgassere på 2 hvert år ( Stihl 026) og ei sag som sitter godt i handa. Ikke uten grunn at Husqvarna er så mye solgt... Kjøp heller Partner enn Sthil...
Link to comment
Share on other sites

Både Stihl og Husqvarna er solide sager.Selv har jeg en stihl 026 som jeg har hatt siden 2001.Eneste problem jeg har hatt med den er att jeg i fjor måtte skifte tennspole.Kjenner mange som har Stihl 026 fb,men har aldri hørt om noen som har måttet skifte forgasser.Tidlig i debatten var det noen som nevnte vektfordeling.Med 13\&quot\;sverd syns jeg både Husqvarna og Jonsered i denne størelsen er litt baktung.Men største fordelen med Stihl kontra Husqvarna er at du slipper å stå i skogen med \&quot\;rævva\&quot\;i været og lete etter oljetoppa.
Link to comment
Share on other sites

Guest jon_inge_eidem_1

Har brukt husqvarna 353G og 346XPG mye, og er godt fornøyd med disse, sagene er godt balanserte og lette å jobbe med. Særlig 346 saga er veldig kvikk i aksen og har dermed blitt et førstevalg ved kvisting. Har også merket meg problemet med at oljetoppene på hq har det med å forsvinne, men dette har vært på noen mindre modeller, 345 bl.a. Disse har hatt en annen topp enn proffsagene.

Sist jeg kjøpte sager(rett før jul) kjøpte jeg imidlertid 3 stk. jonsered cs 2153. Er jo ikke store forskjellene å nevne kontra hq, men jeg liker dem faktisk hakket bedre siden de har rettstillt håndtak/bøyle, er en fordel ved felling da man kan bruke det til å \&quot\;sikte\&quot\; med.

Sagene blir for øvrig brukt mye på felling da jeg driver med taubanedrift. Kunne selvsagt vært større av og til, men større sag=tyngre sag. Så lenge man har skjæreutstyret iorden så holder det til det meste.

Link to comment
Share on other sites

Når en har fyllt bensin på 2 ganger på husqvarna, så har en minst fyllt 3 på stihl!!!

 

Ellers så er Stihl bra om man ikke skal bruke den...

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...