Jump to content

Erfaringer rundt sugge/slaktegris


Guest

Recommended Posts

Jeg overtok en gård som de siste 30 årene primært har handlet om suger/slaktegris, med forholdsvis nybygget produksjonsbygg, med både våt og tørrfor annlegg. Jeg har startet opp med sau og har vært lenge i tenkeboksen når det gjelder oppstart med gris. Hvor stort omfavn driver de av dere som driver med gris her inne, og hva slags inntekter har dere hatt i snitt de siste årene? Er det mer arbeid enn det er penger i det? Håper folk kan komme med råd og erfaringer.
Link to comment
Share on other sites

Guest Anonym

interresant tråd...

har fått tilbud om å pakte noen gårder for å produsere fòr, men er da avhengig av gjødsel.

har vert inne på tanken om å kansje starte med gris for å få gjødsel, men det kjem litt ann på økonomien rundt grise-produksjon. so håper her blir mange fornuftige svar, da blir det spennende å følge med :)

 

er det mye som skal til for å bygge om en oksefjøs til grisefjøs f.eks?

Link to comment
Share on other sites

Guest Grisebonde76_1

Jeg driver med slaktegris. Ikke så stort med leverer ca 650-700 i året. Har ligget stabilt rundt kr 400,- i db siste par år, og siden vi har tørrforing tror jeg ikke det er så ille.

 

Ikke all verdens arbeid med slaktegris og automatforing, men jeg bruker uansett endel ekstra tid i fjøset, da jeg tror dette betaler seg i form av at man får tatt ut problemgriser tidlig (halebiting etc) og oppdager og behandler evt sykdom/skade på et tidlig tidspunkt.

 

Prognosene for gris er vel ikke veldig gode for øyeblikket, så jeg hadde nok ikke investert mange millioner for å komme igang tror jeg - men med gris har dette en tendens til å gå i bølgedaler.

 

Kan også nevne at det er verdifullt å ha både en forleverandør og et slakteri som tilbyr god oppfølging. Jeg bruker nå Strand unikorn og Furuseth, og den oppfølgingen jeg fikk da jeg tidligere brukte Felleskjøpet og Nortura kan ikke sammenlignes med den jeg får nå.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
Guest Alex_1
Takker for innlegget grisebonde. Del gjerne erfaringer dere andre og. Kona snakket litt med Nortura på tlf og der gikk dem ut ifra ett DB på 300,- . Hva ligger inne i dette dekningsbidraget? Og er det for optimistisk sånn generellt over tid?
Link to comment
Share on other sites

Guest Alex_1
Hei. Grisehuset her står fiks ferdig og klar for innsett av gris hvis en ønsker det. Er ikke snakk om å bygge opp noe her.
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Lurer fortsatt veldig på hva som ligger inne i dekningsbidraget?(bygg,strøm,traktor,?)

 

Og hva sitter gj.snittsbonden igjen med pr.slaktegris?

 

 

Link to comment
Share on other sites

I db2 så skal alt untatt lønn å lån være tatt med.

Forsikkring på bygget er vel heller ikke med.

Men, strøm,for,strø,smågris,forsikkring på gris er trekt fra.

Dvs at du kan sotte igjen med 350kr pr gris til å betale lønn, lån og hus forsikkring.

D blir 350x2100(som er max på 1 konsesjon)=735000kr pr år.

Om fjøset står der så fyll det opp nå!

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Hei godt folk, vurdere sjøl å starte kombinert svineproduksjon med  framforing av 120 slaktegris i pulja, korleis ville folk gjort dette, har ein plansilo på 10x8 meter og 5 meter djup, så skal ver utgangspunkt for enten slaktegrisbinger eller fødebinger. Så skal eg bygge på ut i fra dette. Ka puljeplan er mest optimalt 7 vekers? Er det nåken så har eit eksempel på dette ? Ville det vore mest naturleg å bygd ft30 binger? Fts? Eller eigen smågrisavdeling? Har folket her inne eit synspunkt på korleis dåken ville gjort det for å utnytte det utgangspunktet me har? 

Håper på positiv tilbakemelding :)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...