Gå til innhold

Mineral og slikt til mjølkekyr


gmail_1

Anbefalte innlegg

Gjest Odd_Magne_1

@xeobib

Hvordan gir du tillskuddsforet. Strør du bare på forbrettet? Hvilet fjøs har du? Bås eller løs?

Ga mineraltillskudd sammen med kr.foret før, men har ikke funnet noen god måte å gjøre dette på etter at melkinga ble automatisert.

Evt hvilket mineraltilskudd bruker folk? Har prøvd stenene til Agri suply. Disse var greie å fore med så lenge det var bare å montere opp vanlig slikkestenholdere, men kjøper ikke NOE MER av nevnte Agri suply. Er det andre som selger letvinte løsninger?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest wold_landbruk_1
jeg bruker Pluss Multitilskudd Appetitt til melkekyr som får under 6kg kraftfor pr 24. og på dyr mot kalving og spesielt sining, tildeler det samen med kraftforet i roboten. funker helt topp..
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Anonym
kraftforautomatene bør også håndtere mineralnæring i tillegg til kraftforet i løsdrift. alternativt apetitt &quot\;bokser&quot\;.
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bruker 50/50 med fk sine mineraltilskudd storfe og vit E/selen. Gir dette annenhver gang, ut fra anbefalt dosering. Strør det på fôret. Har denne våren for første gang prøvd å lagt inn vitamin/mineralboluser på alle drektige kviger, kviger som skal insemineres etter innsett og frem mot jul, og sinkyr som går på eget beite i løpet av sommeren. Gir da bare rein saltslikkestein i tillegg for &quot\;salthunger&quot\;. Er spent på å se om dette gir bra resultat. Iflg H. Volden skulle dette være en sikker måte å tilføre mineraler på til dyr på beite.
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Forbruksvarer har salt-baserte mineralstein og melasse-baserte bøtter med bl.a organisk bundet selen, som er 70% lettere opptakelig for dyra enn selenitt som er mest brukt i Norge. Du kan bestille de på www.forbruksvarer.no
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

×
×
  • Opprett ny...