Jump to content

Valtra-...må den vere rød..??


xeobib

Recommended Posts

Beste fargevalg på Valtra er jo alltid subjektivt med ulike oppfatningar blandt folk og kundar.

Meiner ca. 85% av norske kundar kjøper rød mens det blir levert ca 50% rød frå fabrikk-finland(globalt salg)

Men likevel kva meiner dere her om fargen som gjer seg best på Valtra N- .....og evt fargar som blir "heilt feil" på Valtra ,f.eks landini-blå (..mi meining)men den er vel utgått no.

Link to comment
Share on other sites

Guest Anonym
basert på kvaliteten, standaren og det tekniske nivået på disse oldtidsmaskinene, så bør man kjøpe den grønn med gulefelger for å få prisen til til å holde seg lengst mulig. Med en slik farge ligner de mest mulig på en ordentlig traktor!!
Link to comment
Share on other sites

Guest Anonym
Det sies at for en del år siden ble en god del av solgte Valmet i Sverige levert med blå panserdeksel på ene sida og gul på andre. Kanskje en vandrehistorie men smaken er som baken, den er delt.
Link to comment
Share on other sites

Guest valtra_1

Godt nytt år til deg og Rune \;).

 

Valtra og noen Fendt er vel de eneste du får i flere farger. Ellers er det vel spessial versjoner av de andre om de har andre farger

Velg den fargen du har lyst på, men lakker paralellstagene på lasteren i samme farge.

Personlig ville jeg valgt rød-met eller sort-met.

 

JD gjør seg mye bedre i hvit en i grønt :)

Link to comment
Share on other sites

Guest Anonym
Dette har med vanen å gjøre. De fleste Valtra er jo levert raue. men vi har jo sett de i flere farger i så mange år at vi tenker ikke så mye over det egentlig. Hadde du derimot sett en blå John Deere eller en lysegrønn Massey, med røde felger... Så hadde du stusset fælt ved det. Da er det liksom noe som itte stemmer. Omtrent som hvis du ser en fint restaurert Mercedes som er lakkert med en Ford eller VW-farge..... Det er ofte at de itte \&quot\;kler\&quot\; det.
Link to comment
Share on other sites

Guest Anonym
Tenk så greit. Du får markedes beste fabrikkgaranti og kan i tillegg velge den fargen du ønsker, nesten, forstår jo at Rune er misunnelig...:)
Link to comment
Share on other sites

Guest Anonym
Rune, om du bestiller valtra i ulike farger. Så er det bare noe karrosseriplåt og plastdeksler som er i ulike farger. I blant kjem de også ulakkerte. \&quot\;Reservedeler\&quot\; ellers har kun en farge på Valtra - heldigvis, nemlig den svarte chassisfargen. Men for A-K, som selger Case IH og New Holland så er fargen på chassisdelene absolutt et poeng. Je vil tro at det spraylakkeres endel blått eller svart før og etter montering hos A-K. For å slippe å kjøre med ei svart og ei blå trekkstang f eks
Link to comment
Share on other sites

Guest Anonym

OK, je har nok sovet i timen ang fargen på blå CNH-traktorer.

Nå er det markedet mindre. Men la meg i stedet si at EIK har et lite problem på treskere. Samma treskeren har jo i mange år vært både MF-rød og Sampo-gul. Solgt samtidig av EIK og F-K for mange år siden, ett år faktisk bare av FK. De siste 15 åra bare av EIK. Dessuten finnes den hos EIK som Fendt-grønn. Og HCP selger den faktisk deutz-grønn. Derfor går det endel raue treksere med gule reimskiver og stag under sidedekslene. Man har itte tid til og lakkere deler som ryker midt i treskinga. Man skal ta det en dag man får bedre tid. Men den dagen kjem jo som vi veit aldri....

Link to comment
Share on other sites

Guest Strander_1

Hei. NEI, Valtraene MÅ ikke være røde. Dette er bare en vane selgerne har dersom de ikke hører noe spesielt ønske om annen farge. Selv er jeg oppvokst med en kommunegul Valmet 715 M (m/converter).

 

Etter at jeg kjøpte meg gård kastet jeg ut en eldre Massey 265-2 og kjøpte blå metallic Valtra A75 (som AH skriver er dette en fin farge). Nå bytter jeg denne i en sort N92, så jeg vil absolutt si at Valtraene ikke SKAL være røde... Jeg synes personlig ikke noe om grønn metallic, gul eller vanlig rødfarge (ikke metallic) på Valtra. Men alle andre går greit for min del.

 

Så xeobib: Velg en farge du selv synes er fin, unntatt rød (for de er det for mange av) Og til Valtra N-serie passer alt, alt kler jo som kjent den smukke ...

Link to comment
Share on other sites

Guest 6470_1
Om jeg skulle kjøpt en Valtra hadde fargen blitt hvit.Liksom for lite hvite traktorer igjen syns jeg.Synd man ikke kan få oransje farge på kroppen da:)
Link to comment
Share on other sites

Guest Anonym

Den traktoren xeobib viser til, som står på FINN. Det er en engelsk eller tysk bruktimport traktor med claas farger. Valtra hadde denne fargekombinasjon fordi claas og valtra hadde samme forhandler i tyskland.

Håvard Semmen har solgt mange med denne fargen.

Valtra og Lantmannen har aldri importert traktorer med denne fargekombinasjon.

Di fargene har blitt borte etter at Claas kom med egen traktor.

Link to comment
Share on other sites

Guest Henke_1
Den sennepsgule skiller klinten fra hveten - ingen som er i nærheten av en sånn farge. Gå for den, så har du noe ikke så mange andre har!
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 4 months later...
  • 7 years later...

Historisk sett, er det mest naturlig at valtraer er rød. Valmet sine første traktorer var røde, Volvo BM hadde røde traktorer før de samarbeidet, for så å bli utkjøpt av valmet, og Volvo BM Valmet 05 serien (den nordiske traktoren), resultatet av sammenslåingen var og rød. For og å nevne at den eneste fargen Valmet hadde tilgjengelig på sine nyeste traktorer før du kunne velge farge på tredje generasjon 05-serie i 1989, var rød.

Link to comment
Share on other sites

Etter å ha vokst opp på en gård med to røde Volvo bm valmet/valmet traktorer, synes jeg at det er det som er mest naturlig. Jeg synes iallefall at disse traktorene passer best som rød. Derfor synes jeg og at det er naturlig at nye VALmet TRAktorer er røde. En ting jeg savner litt på nye valtraer er dieseltank av stål, men at de er av plast, er vel et resultat av modernisering og at de har blitt oppkjøpt av agco.

Link to comment
Share on other sites

Å? Går det fortsatt an? Jeg mener å ha hørt at alle fjerde generasjon valtraer kan ikke fås med dieseltank av stål, med mindre du får det ettermontert igjennom Valtra unlimited. Jeg synes nemlig det at Valtra står for robusthet og pålitelighet m.m, også har de alltid vært av de beste skogstraktorer. Derfor synes jeg at det er litt ulikt Valtra å ikke tilby dieseltank av stål på produksjonslinjen sin.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...