Jump to content

Steinplukker.


Rune

Recommended Posts

Hei, er det noen som har erfaring med steinplukkerutstyr?

Har selv en Saga steinplukker fra ca 1980 som fungerer meget bra men som begynner å bli noe slitt. Har også en 2,5 meter hydraulisk drevet Saga steinrive av samme årgang. Raker sammen ranker fra 2-8 rivebredder før plukking.

Steinen det her er snakk om er opp til Ø 25 centimeter, men det er mye av den.

Ser at TG har en SteinPetter med rive påmontert, fungerer dette bra?

Må snart i markedet og fornye utstyret og da er det greit å høre brukererfaringer.

Link to comment
Share on other sites

Guest Jan_Eirik_1

Her i området er det 2 entrepenører på steinplukking, begge kjører med Kongskilde Stone Bear, kombinert rive og oppsammler. Etter at disse maskinene kom i området for 2 år siden har jeg ikke kjørt en meter med steinrive sjøl, og det har jeg ingen planer om å gjøre igjen heller!!

Blir meget fint etter disse maskinenene, vi drar harva lett over etterpå, og sår etter dette\;-)

Så skal du invistere i sånt utstyr vil jeg anbefale en slik, Lantmannen som forhandler disse!

Link to comment
Share on other sites

Guest Anonym

TG: Jeg sier ikke HARV etterpå, jeg skrev at VI drar harva lett over etter kjøring med steinplukkeren! Crosskill utstyr har vi ikke, og slodde igjen syntes vi ble for drastisk, så vi valgte og dra harva lett over, og det fungerte meget godt for oss\;-)

Det er 4 meters utgaven som blir brukt her også, og det ser ut til å fungere meget godt!! Vil tro at, som TG sier, kan det bli problemer hvis bredden er høyere ved mye stein og ved jorder med små kuler og dumper...

Link to comment
Share on other sites

Guest Svein_1
Hei, Jeg har en Kongskilde 4m Steinbjørn, vi leiekjører litt for andre, men bruker den på hovedsak på gården min. Vi kjører Vaderstad Rexius og sår med rapid etterpå. Funker bra med rexius etterpå.. Blir bra det!
Link to comment
Share on other sites

Guest Anonym

Har bruk ulike redskaper til steinplukking men der er kun ett redskap som jeg vil anbefale. Det er Kongskilde Stein Bjørn eller Juko Stein Bjørn som den kaltes tidligere. Det er finske Juko som produserer dem. Har hatt min i 13 år uten nevneverdige reperasjoner. Litt forbruk av steintinder er det men det kommer også mye an på kjøringen. Den har 4 m arbeidsbredde og det er som regel nok med en kjøring. Denne plukkeren kan anbefales på det sterkeste. Steinplukkingen er etter kjøp av denne blitt en ren fornøyelse.

Der finnes også en til finsk type på markede som er bygd etter samme prinsippet. Tror den heter Kivi Pekka (stein petter). Vet ikke om der er norsk forhandler på den.

Link to comment
Share on other sites

Guest Anonym
En tilleggsopplysning. Kongskilde Stein Bjørn er ikke beregnet for stein over 20- 25 cm. Den tar opp stein på 30 cm, men det kan ikke være mye av dem. De må i så tilfelle plukkes opp på andre måter.Kjører en inn for mye stor stein går det hardt ut over tinnene. Det mest ideelle er stein på 5 til 15cm. Da går alt som en lek.
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
  • 5 years later...
Guest Henke_1

Hei john ..

Flere i Hedmark har slik utstyr og tar på seg kjøring. Hedmark er stort - hvor holder du til?

Pål Helge Dobloug i Vang har ny Kivi-Pekka, han tar antakelig på seg - avhengig av hvor du holder til.

Ola Hagabakken i Trysil har tilsvarende maskin hvis du holder til i de traktene. Ved litt større jobber tror jeg hvertfall sistnevnte er fleksibel mtp eventuell transport.

 

En telefon skader uansett ikke.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
Guest steingal

Noen som har erfaringer med den enkle S-plukkeren til Globus? Har åkrer med mye rundstein. Har prøvd småsteinsplukkeren Globus SB, men den får problemer pga at det er mye stein som ligger på 15-25 cm. Har en lei tendens til å stappe seg opp. ER s-plukkeren robust og tåler mye stor stein? Hvor langt ned med steinstørrelse tar den. Om den minste stein ligger igjen er ikke så farlig for min del. Ser det finst 6 rørs og 7 rørs. Søker tips og anbefalinger. Vet at det finst bedre maskiner men trenger rimelig utstyr. Tenkte på en brukt tårnplukker.

Link to comment
Share on other sites

Tårnplukkeren til Globus er veldig grei mtp stor stein. Begrensningen er diameteren på tannhjulene  på toppen av tårnet, antar jeg.. Som med alle andre slike bør det være tørre forhold, slik at jorda faktisk blir liggende igjen på jordet - der den trengs..

Link to comment
Share on other sites

Vi har småsteinplukkeren, den er mest et overflateutstyr. Dvs at stein på 15-20 cm, må først harves opp. I praksis blir det til at en må kjøre flere ganger, og harve i mellom. Samme gjelder forsåvit steinriva, den er også beregna for å arbeide i overflata.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Hei!

Vi har nå kjørt i flere år med en 4 meters Kivi Pekka, ble innkjøpt for eget bruk, men det har blitt mer og mer leie kjøring borte.

Lena maskin er forhandler på disse fantastiske maskinene, vurderte Kongskilde men slo det fra meg etter og ha hørt med folk som hadde erfaring med begge maskinene, har ikke angret på det. Kivi Pekka er nok en del dyrere, men det er det hvert, utrolig solid utstyr og lite tull.

Plukker fint stein opp til ca 25 cm, men skal man kjøre på nydyrking med til dels stor stein vil jeg nok anbefale en Kivi Pekka med flex drum (variabel innmater trommel).

Maskina vår har gått mest bak en 120 hesters traktor men da rusler traktoren nesten uten belastning, så jeg tror det går fint med en traktor på 80-90 hk.

Vi holder til på Nes på Hedmarken, og er det interesse så er det bare og ringe: 90977381

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...
Guest Trygve Eikild

hei. lurer på og kjøpe en Kongskilde Stonebear SB4000 og lurer på hvor mye jeg kan ta i timen for dette. denne vill gå bare på utleige. holder til på sørlandet viss det har noe og si.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...