Jump to content

Kalveforingsautomat for småbønder


Recommended Posts

Ser at det er fleire trådar om kalveforingsautomat her, men eg startar likevel enno ein sidan eg ikkje heilt finn ut det eg lurer på.

 

 

Eg har ikkje mange dyr, ein rundt 20 kalvar for året for øyeblikket. Desse går i to bingar attmed kvarandre og siste åra har eg seldt 5-6 oksar ved 2-3 mnd alder pga plassmangel.

 

Derfor treng eg ein automat som er kompakt og ikkje brukar opp for mykje av plassen.

 

Eg er ikkje interessert i å bruke mykje tid på vask og vedlikehald, då kan eg likegodt bruke bøtter og fore manuelt som no. Det må og vere noko som er driftsikkert og solid.

Hovudmotivasjonen for automat er imidlertid å sleppe det fysiske arbeidet med bøtteforing, samt å ha litt betre kontroll på kva kalvane faktisk får i seg av mjølk og kraftfor.

 

Det er og litt usikkert om eg bør ha ein som gir kraftfor i tillegg til mjølk. Ser føre meg mykje styr med fylling av automaten, men ein bør jo bruke kalvekraftfor som eg kjøper i småsekkar og då blir det kanskje ikkje så mykje ekstraarbeid med det likevel?

 

Har prøvd å sjekke litt prisar og slikt på nettet, men ingen leverandørar skriv jo ein døyt om det. Så lenge eg ikkje veit kva eg evt skal ha blir det jo nesten umogeleg å spørje dei heller.

 

 

Så då er spørsmålet kva alternativ eg har? Takknemleg for alle innspel!

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...