Gå til innhold

Kompaktlaster - hva skal man velge ?


Gjest

Anbefalte innlegg

Jeg er iferd med å innhente informasjon om kompaktlastere. Behovet er ett kaldfjøs til ca 50 ammekuer pluss ungdyr og jeg vil ha en laster som kan løfte hele rundballer, som er robust, håndterbar og smidig. Jeg tror det må bli en midjestyrt maskin.

 

Noen her med erfaringer om Avant, JCB, Weideman, Schaffer osv osv. Tenker pris, smidighet, service etc.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 61
  • Opprettet
  • Siste svar
Har hatt ein avant 520 i 3 år. Vil ikkje anbefale denne. Har hatt ein del tull med dieselsystemet og hydraulikken. Men det eg er mest misfornøgd med er kunnskapsnivået hjå FK på denne maskina. Vil og påstå at det er ein ufordel å sitje på framvogna. Ikkje klarar den å løfte heile rundballer heller. Lurar sjølv på å bytte merke, weidemann og schâffer evt giant er vurderte..
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest N-H_F480_1

Du ska ha ein som du sitter på bakvogna!!

Og så vil e anbefale at du kjøper ett nr større

enn du har tenkt... Vudre sjøl ein te nesten

samme jobben, og da kan d bli Schäffer Nordic

60 / 4350Z. Har kjørt en del Avant (520-630) å

d blir d ikkje!!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har en Schaffer 2336 som jeg er kjempefornøyd med. Sterk og smidig laster som er solid bygget. Har også hatt en 2033, den var også fin å jobbe med. Har kjørt Avant 520 en del, den kunne jeg ikke tenkt meg til å kjøpe selv. Tror imidlertid Weidemann er svært bra, den har vel samme redskapsfeste som Trima? Det er en fordel ettersom originale skuffer ol. er ganske kostbare, samt at jeg tror kvaliteten til Trima frontlasterredskap kanskje er bedre. Lykke til!
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har weidemann 1370 cx . Passer bra til ditt bruk. 50 hk. Løfter fint våte grassbunter. 132 bred med store stødige dekk. sms feste gjør at du kan bruke redskap du har.
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har såvidt fått prøve to minilastere, har ellers liten erfaring.

Fikk prøve en Schäffer nordic35 under silolegginga (direktehøsta gras), og testa den i plansiloen i løst gras. Merka da to problem: i ulendt terreng og med tung last i kjeften slår framvogna maskina ut av balanse mye lettere. På mer eller mindre flatt og solid gulv er nok pendlinga en fordel.

Der det var så ulendt at et hjul mistet tak og begynte å spinne, mista maskina framdrift. Fant ikke noen slags spak for differensialsperre. Mangler det? Kan dette også bli et problem når blokkskjæreren/silokjeften skal kjøres inn i fast silo for utlasting, evt også lasting av grus?

 

Schäffer var en fryd å kjøre i forhold til avant. Mye mjukere kjøring, mens avanten er mer brå i start/stopp.

 

Med Avant 520 fikk jeg prøve å ta ut silo fra plansilo. Skulle ønske meg litt større rekkevidde (hadde teleskopbom, og silo er 2,7 m høy). Prøvde å lage en slags rampe av silo for å nå høyere, men det var vanskelig å få nok framdrift til å kjøre silogrepet inn i siloen. Maskina må ha flatt underlag evt nedoverbakke.

 

Jeg hadde håpt å bruke en maskin på 20hk pga førerkort for avløser, men har gitt opp. For utforing med blokkuttaker og handtering av rundball, må jeg ha ei maskin som er tung, stødig og med diffsperre. Veltefaren er stor med slike smale maskiner. Husk at kapasiteten oppgitt er kun for kjøring rett fram på plant underlag.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Se litt på Kramer, de er ikke leddet, men har sving på 4 hjul samt pendlig på en aksel. Det vil se at med sving på alle hjulene kan du handtere samme tunge lasten i sving som rett fram. Veltepunktene er alltid på samme sted med 4-hjulssving. Har erfaring fra en større teleskoplaster i industrien, utrolig handy.
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...

Vil anbefale å ta en titt på www.hymax.no

De forhandler Giant, en maskin produsert i Holland som er en mye mer solid maskin enn f.eks. Avant.

Det er flere som har kjøpt denne maskinen i mitt distrikt. Den er også blitt populær i utleiebransjen. Cramo har denne i sitt sortement. Det finnes en masse tilbehør til denne maskintypen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 måneder senere...
Gjest Anonym
Hei, skal kjøpe meg ny Avant minilaster. men klarer ikke å bestemme meg for om jeg skal kjøpe med Honda bensin motor, eller Kubota diesel. Noen her som har erfaringer med begge modellene?? Startegenskaper i kaldt vær, eksosrøyk osv...?
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Anonym

Kondolerer med valg av Avant!

 

Neida, kjører selv en Avant 520 og den liker nok motorvarmeren når det blir veldig kaldt. Ellers veldig driftsikker dieselmaskin. Kunne nok ønske meg en annen og litt større maskin hvis fjøset var litt annerledes, men midjestyrt Avant er nok passende i vårt fjøs. Tror komforten er betraktelig større på Schäffer eller Weidemann f.eks. 20hk er jo også en grense for om du må ha bevis eller ikke, og jeg vet at Schäffer har kommet med en 20 hk maskin. Der sitter du på bakdelen av maskinen (stort minus på Avanten å ikke gjøre det) samtidig som du har parallellføring på lasteren.

 

Så dersom det er midjestyrt Avant du har bestemt deg for å kjøpe så ville jeg seriøst vurdert andre merker også. Lykke til.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Anonym

hei.

Har selv en Avant 630. Som nevnt ovenfor har Avant 2 store ulemper og det er at du sitter på forvognen og vedlikehold er svært tungvint.

Positivt er at man har en solid forhandler i bakhånden med hurtige deleleveranser, lavt diselforbruk,den løfter mye i forhold til egenvekt samt at man har god oversikt fremover over redskap.

 

630 veier ca 1.400 kg med 40 kg ekstra lodd bak og den klarer fint å løfte rundballer på 900-1.000 kg.

 

Så på Agromek at nå kommer Avant også med en serie hvor du sitter på bakvognen og den vil være en svært aktuell kandidat når jeg skal skifte ut min.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Anonym
Jeg kommer til å gå for en 300-serie fordi en leddstyrt blir for stor til mitt bruk. Dieselversjonen leveres med en 20 hk Kubota. Det jeg lurer litt på er om den er tungstartet, og om det blir mye eksosrøyk under bruk slik at den røyklegger hele fjøsen?
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Anonym
Har en Avant 314 med kubota diesel. Har hatt litt trøbbel med å få startet den i vinter når det har vært på det kaldeste, men defa-varmer er på vei. (Koster ikke skjorta heller. Defa har varmeelement tilpasset aktuelle kubotamotor.) Jeg har 30 kg ekstravekt bak på min, løfter langt fra noen rundball, men ikke langt fra å ta den i 2 vendinger. Første gangen du kjører en slik glidestyrt sak føles det som du skal riste i stykker verden, men etter et par timer er dere venner. Jeg ser ikke helt behovet for å håndtere rundballer med kompaktlasteren, men kommer til å bytte til en liten midjestyrt om et par år.
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har en 2008 mod. Avant 520. Denne blir brukt til og gjøre reint kyllinghus, truck i ett gartneri, endel brøyting i trange bygårder og diverse forefallende. Først vil jeg si at etter og ha kjøpt kompaktlaster vet man nesten ikke hva man gjorde før. Fantastisk smidige og enkle maskiner, som sparer en traktor for veldig mye småkjøring og start og stopp.

Når det gjelder Avant, har jeg vært veldig fornøyd i de 1000 timene jeg har kjørt. Ingen feil, minimalt vedlikehold og virker solid iforhold til mitt bruk. Det og sitte på fremvogna har også sine fordeler. Man får svært god oversikt over redskapen. At hytta slår ut over baken er noe man raskt vender seg til, og jeg har enda tilgode og ikke ha plass nok. Det er lurt som ny Avant sjåfør og ikke stå stille når man svinger. Da dyttes kroppen sidelengs over bakparten og skapte hvertfall litt krøll i hodet mitt. Kjør heller veldig sakte fremover eller bakover, da blir bevegelsen mye mer naturlig.

Løftekraften er stor nok for meg. Løfter storsekker opp i såmaskin og paller med jord på ca.700 kg. Har da ikke noe ekstra og gå på, men for og løfte mer må man vell uansett opp i størrelse? Har også paralell løft. Dette er ekstrautstyr.

Lykke til med valg. Gled deg til og få en kompaktlaster på gården! Det vil du ikke angre på!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Byggern_1

Jeg kjøpe Avant 520 for et halvt år siden og er svært godt fornøyd. Etter den første halvtimen var jeg sterkt i tvil, uerfaren som jeg var med midjestyring. Nå har lasteren gått 150 t i tildels tungt arbeid, og har fungert knirkefritt.

 

Jeg har ingen erfaring med andre kompaktlastere, men forstå ikke helt hvorfor så mange er så kritisk til Avant. Det å sitte på framvogna kan være både bra og dårlig, men er nok mest en tilvenningsak.

 

Vi måtte ha en laster som var så liten i bredde og høyde og ikke krevde maskinførerbevis. Da sier det seg selv at løftekapasitet og stabilitet ikke blir like bra som på en større maskin. Behovet avgjør.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

hei,

hvor stor maskin trenger jeg for å løfte vedpaller ?

Bruker 1 og 1,5m3 paller med ved, løfter aldri 1,5m3pallene når de er rå, det tar traktor med laster seg av. Men trenger kunne laste om tilhenger, kjøre de rundt på tunet hjemme her, kjøre fra stabel og inn til huset, rett og slett gjøre det minitraktoren min er for liten til...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Til deg som vurderer Job Mann, som er en kopi. vil jeg anbefale deg å lesen deg litt opp på merket. er en lang og spennende historie bak disse og om du sjekker grundig finner du en rekke tvister i andre land. Danmark og Tyskland. ...
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Sitat Rune : Nå er det såvidt jeg vet ikke noe krav om maskinførerkompetanse for å kjøre egen laster på egen gård uansett effekt.

Dette er feil. Er maskinen stor nok behøves uansett maskinførerkompetanse.

Nå er det vel ikke slik at maskinpolitiet reiser rundt og sjekker, men den dagen du har tryna og forvoldt skade av noe slag som involverer et forsikringsselskap -da kan det være greit å ha det i orden.

Kan vel være at en KSL revisjon også kan være kjelkete? (Sistnevnte er dog en teori fra mitt hode...)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg reagerte også da Rune mente bonden sjøl ikke trenger bevis på en laster over 20 hk, mener bestemt at det er et krav uansett. Regner også med at dette kommer som en liten kommentar om en stund i BG når testen av minilastere kommer på trykk.

 

Kanskje ikke helt sammenlignbart, men bonden sjøl må jo ha lov til å kjøre traktor også om han skal det..........Vegtrafikkloven gjelder ALLE steder som ikke er stengt fra alminnelig ferdsel (litt fritt oversatt fra hukommelsen....) Siden hukommelsen min sier at noe sånn som en 14-15 åring har lov til å kjøre på jordene under oppsyn (eller husker jeg riktig at det var helt ned til 12 år), betyr det at han ikke kan kjøre på tunet hjemme, men det er greit ute på jordet? Mener også at det er lov å krysse en hovedvei, men en privat markevei er jo heller ikke stengt fra alminnelig ferdsel...... Kanskje jeg skulle holde meg til tema.....

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar


×
×
  • Opprett ny...