Jump to content

Eneas energi


Guest

Recommended Posts

Har fått henvendelse pr. tlf. ang. avtale om samkjøp av strøm fra Eneas energi.

De påstår at man ved å la dem forhandle strømprisen for deg så skal du spare minst 15% på årsforbruket mot ett honorar på 1200- 2500.-!

Noen som har erfaringer med dette?

Er det svindel?

Link to comment
Share on other sites

Guest øystein_1
Hadde tlf. fra dette firmaet i går. Synes ikke det hørtes spesielt bra ut. Nokså ivrig denne selgeren også, og tok ikke et nei for et nei sånn helt uten videre. Måtte forklare ganske tydelig et par ganger at jeg ikke skulle ha noe strøm. Får jo ganske mye strøm bare for honoraret da.
Link to comment
Share on other sites

heihei. jeg har brukt Eneas i to år nå og må faktisk si meg godt fornøyd. jeg driver en rimelig stor melkeprod og har et forbruk på over 50 000kwh.jeg betaler et årlig honorar på 2900,men disse er tjent lett inn. Akkurat hvor mye jeg har spart har jeg ikke tall over,men fakturaene har hvertfall blitt mindre.

verdt et forsøk.

Link to comment
Share on other sites

 • 6 months later...
Guest svein.loeken
Litt gammel tråd dette,men er det flere som har erfaring med Eneas Energy nå? De reklamerer med en besparelse på 35% på strømprisen for i år. (Målt mot spotpris).
Link to comment
Share on other sites

Guest Apple_farmer_1
Jeg skjønner ikke helt hvordan de skulle kunne oppnå det. Alle må kjøpe kraften på Nordpool. Selv har jeg flytende pris og da tar kraftlaget noe sånt som ett øre i påslag på spotprisen. Hvis noen hadde en oppskrift for å få det 35% billigere ville jo alle gjort det. Såvidt jeg kan skjønne måtte de da inngå langsiktige avtaler og hele tiden \&quot\;slå markedet\&quot\;. Hvis de ikke har Snåsakaillen i stallen vet jeg ikke helt hvordan de skulle få til det? Det som er for godt til å være sant er som regel nettopp det.
Link to comment
Share on other sites

Hei.

 

Som du skriver \'\'\'\'Apple farmer\'\'\'\' så må alle kjøpe strømmen sin hos Nordpool. Men, man kan kjøpe strøm på Nordpool nå, for år 2013 om man vil.

Dvs. at om man handler inn strøm i dag for hele 2013 til feks. 40 øre, så kan man selge denne igjen i 2013, om feks. markedet (spotprisen) ligger på 60 øre. Da har man tjent 20 øre per kWh.

 

Det er også store forskjeller hos hver enkelt levrandør. Du kan ligge å betale 30 øre på en variabel avtale, mens markedsprisen (spot) ligger på 50 øre i samme periode.

 

Eneas er vel en forvalter på strøm, der de opererer med et stort volum som de forvalter for kundene sine.

 

Så det er fullt mulig å \&quot\;slå markedet\&quot\; og komme under prisen på Nordpool. Innkjøp til rett tid, og langsiktighet.

 

Mvh Runis

Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...
Guest Hans_J_1

Hei

 

Det ser ut til at jeg har fått eneas på nakken...

De ringte først for ca 3 uker siden å lurte på om jeg ville bli kunde. Det første de opplyste om i samtalen var at den ble tatt opp.

Det var her jeg begynte å ane ugler i mosen. Det virket som et godt opplegg med strømmen men han i telefonen var alt for ivri. så jeg ga etter og sa at han kunne heller sende meg et tilbud i posten. Men det jeg fikk var et a4 ark der det sto: skriv under her for å gi fullmakt til eneas til å slutte ditt gamle abonomang + noen sider til om info på hva det ville koste meg å bli kunde.

Det så forsåvidt greit ut men jeg torte ikke slå til fordi jeg ikke kunne finne noen brukerundersøkelser på firmaet eller annet relevant. så da sendte jeg en E-post til firmaet om at jeg ikke ville bi kunde. Men nå nettopp ble jeg oppringt å forespurt om hvorfor jeg ikke har sendt inn A4 arket med fullmakta på....

\'\'\'\'

men saken er at jeg ikke vil bli kunde hos eneas, men holde meg til min gamle leverandør. og det virker som om de ikke vil ta nei for et nei. er det noen som har vært i samme situasjon *?

Link to comment
Share on other sites

Jeg var heldigere. Jeg sa at de kunne sende meg info på mail og har ennå ikke sett noe fra dem. Forøvrig spurte jeg selgeren om de jobbet gratis for å kunne skaffe såpass billig strøm \;oP
Link to comment
Share on other sites

Jeg fikk telefon fra en hyggelig kar fra Trondheim i dag og samtalen ble tatt opp på bånd. Jeg ville spare ca. 35% pr. år og det skulle koste kr. 1.200,-. Han brukte lang tid på å spørre og kartlegge mine produksjoner. Mitt forbruk er ca. 45.000 kWh.

Jeg fikk han til å sende en mail da jeg ikke ville ta en avgjørelse pr. tlf. Mailen så ryddig og grei ut og opplegget er fristende. Noen andre som har erfaring?

Jeg forsto det slik at de har egne \&quot\;strømmeglere\&quot\; som hele tiden lager nye avtaler for deres ca. 7000 kunder ut fra hva som er gunstigste pris. Det var i flg. han 5000 bønder som er kunder i Norge.

Link to comment
Share on other sites

Guest svein.loeken
Det er nok veldig tvilsomt om du vil spare 35 % pr år. I 2009 hadde Eneas en gjennomsnittspris som lå litt OVER det jeg betalte hos min nåværende strømleverandør. Noe som antagelig skyldes at de hadde kjøpt inn dyr strøm året før. (Da prisene var veldig høye en periode). I år kommer de sikkert til å ligge noe under, da markedsprisen var høy i 1.kvartal, og de kan ha gjort avtaler om billigere strøm på sommeren i 2009. Ved å følge med i strømmarkedet hele tiden, så kan det nok hende de kan klare å skaffe i snitt noe billigere strøm enn markedsprisen, men 35 % er ganske tvilsomt. Og så tar de jo et årlig honorar. Mener å huske de skulle ha 1800 kr av meg.
Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...
Guest Thor_Helge_1
Har blit kontakta av eneas og brukt god tid til å finne ut om eg skulle prøve dei, har etter å snakka med dei ca 4 ganger over eit par veke bestemt meg for å prøve det. bruker ca 120 000 kWh og må betale 3900,- (ca 3,25 øre kWh) for tenesten. Prøver dette og ser om det kan være noko, er fortsat litt tvilende...
Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...
Guest Hans_J_1
No ha de ringt igjenn, mett i fjøstia. Og denj her gongen sa de at e va kunde hos de. Og at e mått skriv under fullmakts breve så de kunn endre strømlevrandør tel seg sjøl. Dæ ser ut tel at e må ha de som levrandør like væl. Dæ ska seies at de ikkje gir seg hves at man ikkje sei nei. og vips så e man kunde utn å egentli ha sagt ja tel dæ.
Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...
Guest peugeot_1
Ble oppringt av en trivelig dame fra Eneas i dag med tilbud om svært fordelaktig pris på strøm. Har en ganske bra avtale på fastpris for 2010 og greier ikke å forstå at de kan levere til så lav pris. Dama ble etter hvert ganske pågående og greide å få meg mildt sagt forbannet.Det får nesten være måte på å markedsføre sitt produkt. Det virket nærmest som at jeg ble presset til å skulle inngå avtale med de. Da jeg spurte etter referanser fra mitt distrikt ble det derimot veldig vagt. Kan kanskje være noe å spare for kunder med stort forbruk men ikke mye å spare for meg med mindre forbruk, Skulle ha 1700.- kr for å \&quot\;administrere\&quot\; min avtale. Fikk ikke avtale med meg! Styr unna!
Link to comment
Share on other sites

 • 3 months later...
Guest Anonym
Ser ut til at det er flere i samme båt her.. Ble oppringt av ei tilsynelatende trivelig dame som prata i ett sett om hvor bra dette var, det eneste jeg trengte gjøre var å skrive under på en fullmakt. Jeg sa at hun fikk sende skriftlig info pr.post fordi jeg ikke ville ta en avgjørelse uten og ha lest villkår etc. Fikk papirer i posten som jeg så igjenom og fant ut at jeg ikke ville gå inn noen avtale med dem så jeg returnerte aldri noen fullmakt. Etter dette begynte denne damen og ringe 3-4 ganger daglig, men jeg har 1881 mobilsøk og så hvem som ringte så jeg tok ikke telefonen. Dette fortsatte i mange uker, men så ble det stille. Etter noen mnd fikk jeg en faktura fra dem, noe jeg ikke betalte da jeg ikke hadde bestilt noe og de ikke hadde noen avtale med meg. Det gikk et par mnd til, så ringte en mann denne gang og etterlyste fullmakten. Jeg sa at jeg ikke ønsket noen avtale med dem, men det påsto han at vi hadde en mundtlig avtale på. Det har dere ikke sa jeg som ba om bevis på dette, noe jeg ikke fikk. Så idag kom det ny fullmakt et halv år etter forrige faktura,med en purring på forrige faktura. Stiller meg svært skeptisk til dette...
Link to comment
Share on other sites

Guest tracker_1
Jeg ble oppringt av dem før jul. Selgeren presenterte seg og sa \&quot\;denne samtalen blir tatt opp\&quot\;. Da ble jeg en smule skeptisk og var veldig forsiktig med å svare ja på spørsmålene han stilte meg. Han var veldig interessert i E-post adressen min så han kunne sende meg et tilbud, men den fikk han ikke av meg. Har heldigvis ikke hørt mer fra dem.
Link to comment
Share on other sites

Guest Anonym
Jeg skrev avtale med Eneas i fjor vår etter en oppringing fra en kundekonsulent. Det virket ikke veldig profft der og da, men jeg hadde variabel pris fra Trønderenergi fra før og da kan det ikke bli stort dyrere samme hva man velger. Så etter noe knoting med fullmakt var jeg tilslutt en av Eneas disipler. Nå får jeg strømmen fra Los via Eneas og dette fungerer veldig bra for meg. Strømmen er absolutt blitt billigere, om det er 35% billigere har jeg ikke regnet på men i hele vinter har jeg betalt 38,5 øre pr kw fastpris, og gjeldende spotpris fordelt 50/50 mellom fast/spot på regningen. Sjølvsagt har jeg ennå nettleie fra Trønderenergi som er landets dyreste. Jeg bruker ca 130 000kw totalt i året så det monner da litt.
Link to comment
Share on other sites

 • 10 months later...

Hei kan med sikkerhet ikke anbefale eneas for noen da jeg har nå hatt dem i ett år og aldri har jeg hatt større regninger og vist en legger til honoraret så blir strømmen ennå dyrere, sitter nå å skriver oppsigelse, for hele året betalte jeg en gjennomsnitts pris på strøm på kr 45,27 øre. og da hadde ett av de dyreste strømmleverandørene en pris på 33 øre på fastpris. Du sparer ikke noe du kan legge på 15%

---

Innlegget er redigert på grunn av brudd på våre retningslinjer.
webmaster@askmedia.no

Link to comment
Share on other sites

Sjekk bindingstid før evt underskrift på slike avtaler!

 

Eneas reklamerer med at de er så og så mye rimeligere enn en \&quot\;typisk spotprisavtale\&quot\;. Hva er det?

Blir litt som førpris i reklamene, dette.

Link to comment
Share on other sites

Guest tracker_1

Tor Roger\; Spørs om det blir så enkelt å si dem opp... Som kjel sier så må du sjekke bindingstiden på kontrakten. Tror dem opererte med 3-års avtaler, og da er du nok \&quot\;stuck\&quot\; med dem en stund til :-(

Dem har ringt meg noen ganger siden jeg skrev forrige innlegget mitt, men har en telefon nå som jeg enkelt kan blokkere telefonnummer fra selgere. Bare ta et søk på Google så ser dere at dette er et firma en bør styre langt unna!

Link to comment
Share on other sites

Må bare si at ENAS bør dere holde dere unna.

Jeg ble oppringt høsten 2010, av en meget pågående selger. Med lovnader om betydelig besparelser på strømregninga.

Desember 2010 takket jeg ja. Høsten 2011 ba jeg om utskrift på forbruk/pris for å sammenlikne med andre. Da fikk jeg ett nærmest uforståelig oppsett.

 

Jeg så at avtalen ikke var lønnsom, skiftet leverandør november 2011.

Da fikk jeg mail fra Enas, den sa jeg ikke kunne si opp avtalen. Binding var i 3 år, fordi de hadde forhandlet frem en fastprisavtale for 3 år...

 

1. Det var ikke det selgeren sa, han sa de var \&quot\;på hugget\&quot\; og skulle forhandle pris hele tida.

 

2. Jeg sa jeg ønsket \&quot\;tapen \&quot\; for salgsamtalen. Den fikk jeg ikke, men etterhvert frafalt de kravet med bakgrunn i hva jeg sa i samtalen.

 

Stryr unna ENAS om du ønsker en problemfri hverdag!!

Link to comment
Share on other sites

 • 3 months later...
Guest Anonym

Jeg skrev under avtale sommeren 2010 der det står at de forhandler 3-årige avtaler for kundene men ikke et ord om bindingstid. Forutsetningen fra min side var at betalingen skulle skje etterskuddsvis, grunnet i tidligere erfaringer med kraftselskap som gikk konkurs med resultat at det var nødvendig å betale dobbelt opp for strømmen. Dette var en avtale som ble bekreftet over telefon men som de aldri har tatt hensyn til og pr. e-post sier ikke lenger er mulig. Nå har jeg nettopp skiftet leverandør men Eneas hevder jeg er bundet til 2015 og krever meg for honorarer og avgifter frem til da... Har sendt mail om det til konkurransetilsynet.

---

Innlegget er redigert på grunn av brudd på våre retningslinjer.
webmaster@askmedia.no

Link to comment
Share on other sites

 • 4 months later...
Henger meg på i rekken av misfornøyde eneas-kunder. Var skeptisk til opplegget allerede før signering men tenkte at det kunne ikke koste allverdens å prøve dem. Så feil kan man ta. Det har kostet VELDIG mye mer å bruke eneas enn min tidligere spotprisavtale... Det som er typisk er at ENEAS har &quot\;forhandlet&quot\; seg fram til spotpris i hele perioden.... Altså er det null besparelse\; kun forvaltningshonorarer og andre ekstrakostnader.
Link to comment
Share on other sites

Får slenge meg på jeg også. Jeg var dum nok til å inngå avtale med Eneas. Selger sa selvfølgelig ingenting om bindingstid. Så da jeg sa opp avtalen i sommer fikk jeg klar beskjed om at dette var avtalebrudd og at om jeg ikke annulerte skifte av kraftleverandør ville Eneas fakturere meg årsgebyr + "\;ekstra forhandlingskostnader"\; ut avtaleperioden. Jeg fortsatte derfor hos Eneas.... Til dere som er kunder hos Eneas: Husk for all del å si opp avtalen med en gang, ellers risikerer dere at Eneas fremforhandler ny "\;portefølje"\; og denne vil da ha nye 3 års varighet uten mulighet for oppsigelse!

---

Innlegget er redigert på grunn av brudd på våre retningslinjer.
webmaster@askmedia.no

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Enig med alle som sier en bør holde seg unna Eneas. Skrev uheldigvis under en avtale i september 2010 som skulle gjelde i inntil 36 måneder. Jeg har nå sagt opp avtalen, men nå gjelder den til 31.12.2014 hva f... skal en gjøre med slike !!!

---

Innlegget er redigert på grunn av brudd på våre retningslinjer.
webmaster@askmedia.no

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
 • Create New...