Jump to content

lønn


Guest

Recommended Posts

Får å si det sånn så får du ikke en etablert kar/dame med hus unger og gjeld til å arbeide får deg/kjøre traktor får 120-140kr/t.Vi bruker stort sett ungdom i skolealder,samt vi har loggføring på hver traktor hvor den har vært og hvor mye den har arbeidet.Vi ser jo an ungdommen når vi ansetter folk,vi søker etter arbeidsvillge folk ikke bare de som vil kjøre traktor.
Link to comment
Share on other sites

Guest oddski_1

Vil ikke folk jobbe for 140 kr timen?

Har jobb som slakter, der får man 127 kr timen pluss akkord. Grunnlønna øker self, med ansennietet og fagbrev. Maks ca 150 pluss akkord ved full an. pluss akkord. Hvis skoleungdom klager over å sitte å fise i en traktor for 140 kr timen skulle de faen hatt juling....

 

Jeg ville aldri ha lånt ut traktor/redskap til noen med akkordlønn. Galskap, men Trønder er sikkert melkebonde og stinn av penger:)

Link to comment
Share on other sites

Man kan bli mektig provosert av lønnsnakk når man snakker med folk og også på et forum som dette. Sier meg enig i slakterens utsagn.(men vi skall huske att for hver arbeidstime har slakterne 15 min fr!! samt att di fleste melkebønder ikke er rike) Husk utdanning skall også spille inn ikke bare erfaring!. Jeg er utdannet agronom med toppkarakterer har 6 års erfaring med alt innen landbruk. Og har timelønn på 118 kr, og jeg jobber hardt. Blir så provosert av å høre om tullinger og late folk som jobber med enkle prosesser i diverse næringerog tjener 150-170 kr timen. Og en annen ting markedsmekanismen fungerer etter ett enkelt prinsipp nemlig tilbud etterspørsel det vil si er det vanskelig og få arbeidskraft så må man sette timelønn opp og motsatt går lønnen ned ved mange jobbsøkere. Og sånn situasjonen er i landbruksentrepenørbrnasjen er det plenty med unge mannfolk som vil kjøre traktor ergo er en timelønn rundt 100-115 passelig for den type sjåfør.
Link to comment
Share on other sites

Guest oddski_1

Har en halvtimes matpause og to 15 min på en vanlig arbeidsdag fra 7-15, dette inkluderer klesbytter, knivsliping osv. Tungt arbeid, bedre å sitte i MFen å pløye, kose med sauene elns, men det gir dårlig med kronasjer...

 

Kjenner en portmontør som ikke fullføret 9. som tjener over 500000.

Link to comment
Share on other sites

Guest maxxum_1

hei. får å starte så er ikke melke bønder stinne av peng. jobba får en når jeg var 16 til jeg fylte 18 å da hadde jeg 90 kr timen, det var selvsagt i tillegg til skole. syns det var helt greit. han sa han ville gitt meg mer men økonomien stilte ikke til det.å det var jo ikke bare traktor kjøring, men foring, stell, å div møkkajobber.men helt greit. spørs bare på interessene til den man ansetter, er det penger så glem det.

jobber nå som lastbærer sjåfør i tillegg å har 150kr timen, jeg kunne bytta firma å har fått flere tilbud om lønn helt opp i 180 kr timen, men trives kjempe godt i det firmaet, å skog/maskiner/ landbruk er noe jeg brenner får å stortrives med å jobbe. kjører som regel 12-16 timers dager når landbruket er stille å motsatt.

så tror nok det ikke er snakk om hvor MYE man kan gi i lønn,men hvor villig den ansatte er til å jobbe.de som er opptatt av størst lønn får drive med noe annet.

 

pluss at man får noen firma goder, hos melke bonden var det ikke noe problem å spørre om hjlep.

å skogsdrifta jeg jobber i nå kjører ofte forbi med tom lastebil med svane å transporterer gjerne traktor å redskap får å sparre på veikjøring, da slipper jeg mange unødige timer etter vei å han slipper å kjøre tom hjem.

Link to comment
Share on other sites

Det er det bedre å betale noen du stoler på litt mer enn å ha ansatt noen som jobber billig, men gir f i maskinene. At personen vet hva han driver med, følger med at ting fungerer som det skal osv lønner seg likevell. Mener uansett ikke det har noe med alder og gjøre... De som er oppvokst på en gård har somregel litt mer peiling og annen motivasjon enn mange som bare tenker at det er en godt betalt \&quot\;sitte på rævva jobb\&quot\;.

120-140 kr timen mener jeg er veldig godt betalt.

Link to comment
Share on other sites

Rekner med AL at du er sjølvstendig, og ikkje ansatt til den satsen og sidan det er + mva. Trådstarter var vel ute etter lønnssats til ansatte.

 

270 flatt som sjølvstendig er vel ikkje for høgt dersom du jobber mykje. Det skal då dekke meir enn berre det ein tar ut i lønn.

Link to comment
Share on other sites

Eg er sjølstendig og jobber på maskinstasjon. Hadde ikkje vert betenkt med og gitt en 19 åring 150kr i timen så lenge han har erfaring og gjør en god jobb,må jo følge med resten av samfunne her.Gode folk vokser ikkje på trær.

Kan jo legge til at eg kjenner en som jobber i annleggsbransjen som har 350kr\\timen+overtid+fri bil+fri telefon+arbeidsklær,han er også sjølstendig.

Link to comment
Share on other sites

Jeg er selvstendig nøringsdrivende og vanlig lønnsmotaker når jeg fakturerer arbeid tar jeg 145 + mva.

La oss ta ett eksempel med traktor på 150 hk 10 tonn dumperhenger så kjører man for 500 kr timen som er ett vanlig snitt så skall al ha over halvparten bare i lønn så ryker det en 100 lapp i diesel da er det søren meg ikke mye igjen til forenting av maskinkapital!! Det er vanvidd for ett lønnsnivå det er jeg begriper det ikke!

Nesten for utrolig til å tro

Link to comment
Share on other sites

6910: hva har du som lønsmotager viss du har 145 som selvstendig? Det er ikke så langt ifra at du kan betale en selvstendig som fakturerer timer dobbelt av en lønsmotager. En lønsmotager krever mer papirarbeid, forsikring, arbeidgiveravgift og feriepenger. Så 145 i timen fakturert fra deg er jo et tapsprosjekt for deg kontra å være ansatt med bare 100 kr timen.....
Link to comment
Share on other sites

6910: 145+mva var utruleg lite. Du har da sosiale utgifter som skal dekkast.

 

Spurte ein sjef for ei tid tilbake kva det kosta bedrifta pr.time for ein ansatt. Ca 220kr inkl sosiale utg.(arbeidsgiveravgift,forsikring,sjukepenger,klær m.m.)rekna han, og då trur eg det var 150kr til den ansatte.

 

Viss ein rekner 220 for vanleg dag, + 110(50%) ved overtid, så blir det følgende utgifter for bedrifta v. 16t dag: 220x8=1760 og 330x8=2640 tot 4400. Det gir då snitt på 4400/16=275kr

 

Viss AL har 270, så er vel det ikkje så ille. Rett meg dersom eg tar feil.

Link to comment
Share on other sites

275 kr + mva som selvestendig bør vel være et absolutt minimum man kan selge arbeidskrafta si for. Husk at dette ogå skal dekke sosiale omkostninger, sjukeforsikring, pensjon, klær etc.

Som lønnsmottaker vil vel 160 kr for en maskinfører som er \&quot\;nybegynner\&quot\; være ganske normalt. Husk at da kommer overtid, sosiale omkostninger, forsikring, pensjon, arbeidstøy etc i tillegg. Så å leie inn en person som er selvstendig næringsdrivende, med alle utgifter inkl. i timesatsen vil i de fleste tilfeller være god butikk. Og så er det en måte å omgå arbeidsmiljøloven når det gjelder arbeidstid/overtid m.m.

Når det gjelder en 19 åring uten formell kompetanse eller skole som er relevant, (at en unggut er oppvokst på gård etc, ser jeg ikke på som formell kompetanse !!!!) så ville jeg ha tilbudt en begynnerlønn på 120-130 kr pr time, arbeidsavtale som tilkallingshjelp, og prøvetid på 3 mnd. Husk at alle som man ansetter har krav på skriftlig arbeidsavtale ! Så får man heller vurdere lønns og ansettelsesvilkår etterhvert som man ser om gutten er brukandes eller ikke.

 

Mvh kåre

Link to comment
Share on other sites

I ett avløserlag når du tar med alle utgifter i trøndelag(arbeidsgjiver,ferie,sosiale tilleg og administrasjon) Så må bonden betale ca 180 kr timen og jeg får 118 av di.

Arbeidsgjiveravgjiffta er jo differansiert så den avrierer fra plass til plass her er den 11% tror jeg. For meg så er det besst butikk å sende rgning på jobben men di fleste bønder bruker jo avløserlag å da går avløsertilskuddet rett dit å ergo blir det bare di som leier inn mere arbeidskraft enn avløsertilskuddet dekker som man kan sende regning til.

Så til om det er rimelig med 145, som sagt før det er tilbud etterspørsel som styrer pris på varer og tjenester så enkelt er det. Med timeslønner på 275 kr timen da kan man bli millionær på ett år vis man står på det er jo fantastisk. Men lønnsmessig er man vel i feil næring uansett. Så man bør tenke seg nøye om når man velger utdanningsform det er ett tips til den yngre garde.

Link to comment
Share on other sites

Da har vi to vidt forskjellige sysnpunkter på lønnsnivå for godt kvalifisert norsk arbeidskraft kåre langseth.Det er ikke realistisk med så høy lønn!!. Kjenner til lønnsnivåene på to av di største landbruksmaskinentrepenørene i norge og det ligger mellom 100- 125 vel å merke vanlig ansatt.

Å vis du skall ansette en person kåre langseth så betaler du vel da ikke mer enn du må??

Link to comment
Share on other sites

Når jeg fakturer ut manntimer/manuelt arbeid, så prisen 275, eks mva, og 325 eks mva hvis det trengs motorsag, verneutsyr eller redskaper. Tar normalt ikke tillegg for ubekvem arbeidstid, med mindre det er på helg/helligdag.

Og jeg starter ikke opp en traktor på 200 hk med henger eller annen redskap for mindre enn 580 kr.

Og 5.5 t gravemaskin 475 kr pr time. Får jeg ikke det, så får heller maskinene stå. Man kan da ikke

kjøpe seg arbeid heller. Var inne og sjekket pristigningen på statistisk sentralbyrå sine sider , når det gjelder vegvedlikehold, maskininnleie. Fra andre kvartal 2007 til andre kartal 2008, har prisene steget med 10,93 % !!

Og dette er statestikk over hva som faktisk er betalt !!

Link to comment
Share on other sites

6910: Før jeg jobber for 118 kr pr time, så går jeg heller på NAV !!

Ja dette vise jo at bønder er håpløse arbeidsgivere. Det er ufattelig at noen arbeider for disse timesatsene. Men hvis så er tilfelle, så er det jo bra for arbeidsgiver da. Satsene hos vårt avløserkontor ligger adskillig høyere. Min avløser arbeider til en sats, som gir han ei timelønn på 155 kr pr time + feriepenger.

Link to comment
Share on other sites

Ja det er klart kostnadene stiger fyllte dieseltanken nettop så vet det. Men det hjelper jo ikke hvis man ikke får no arbeid!!

Her betaler jeg 400 kr timen for en 12 tonner(det var i fjor da). Det er tydelig att mange har gode tider når man hører hva dere tar betalt. akka ja man burde vel hatt gård på det sentrale østlandet så man kunne tatt seg skikkelig betalt hehe

Link to comment
Share on other sites

Kåre: Kunne aldri ha vært så enig med deg. Man kjøper seg ikke arbeid. Det er da bedre og selge utstyret så får man kapital og starte med noe annet. Greit at man trives i jobben, som er det viktigste. (Det er vel derfor vi er der vi er) Men utstyret skal jo betales også! Har en 18-19 hos meg som har kjørt 600 timer for meg i sommer, med 145 kr.timen. Jeg synes det er verdt det. Han står på dag og natt. Må stoppe han om natten, så han får vile og ikke plage naboer unødvendig. Har bare skryt om ballene og slåingen hans. Han er god butikk for meg og får betalt deretter.
Link to comment
Share on other sites

6910: Man blir så absolutt ikke millionær av å selge arbeidskrafta si for 275 pr time.

Husk at dette skal dekke: Pensjon, sjukeforsikring, feriepenger (eller muligheten til å legge til side så mye at man kan ta seg råd til å avvikle 4 uker ferie ), arbeidstøy, kurs/utdanning (hogstkurs, sikkerhetskurs mm), utgifter til fakturering/innkreving, regnskapsfører mm. M.a.o så er det fullstendig tåpelig å si at det dreier seg om bare differansen p.g.a. arbeidsgiveravgift !!Hvis du har ei slik innstilling, så foreslår jeg at du avvikler karrieren som selvstendig næringsdrivende, og tar deg en lønnet arbeid.

Heller det enn å utnytte ærlige arbeidsfok !

Link to comment
Share on other sites

jeg ble kanskje litt vel aktiv i debatten her men når man hører disse store summene blir man litt engasjert. 155 kr timen er jo knall bra. Må ha fått 7 i karakter på agronomen han da tydeligvis fikk seks jeg men hva hjelper det. Var i kontakt med ett brøytefirma i oslo her for en tid tilbake og med det tilbudet jeg fikk så skulle jeg få 90 tusen( det blir 400 kr time ca på normal vinter) Blir det over ett vist timeantall får man fast pris pr kjørte time utover det avtalte. Da må jeg holde skjær selv samt jeg må transportere traktoren inn til byen og ha en sjåfør eller kjøre inn til byen selv å brøyte. Jeg konkluderte dithen att jeg har da bedre netto av å la traktoren stå i ro og jobbe for 118 kr timen.

Nå tar du en feil her kåre og det r at jeg har ingen ansatt jeg leier ut min egen arbeidskraft!!

Du snakker om att det skall dekke tøy men jeg får da ikkeno gratis arbeidstøy når jeg jober som vanlig avløser stiller med vernesko fjøstøvler og vanlige arbeidsklær selv så ser ikke att det skall bli noen forskjell for en selvstendig næringsdrivende. Så til hogstkurs etc er det virkelig ikke nok med ett treårig utdanningsnivå får å operere en motorsag? Jeg fåreslår att du leser det jeg skriver så forstår du att jeg jobber som vanlig lønnsmotaker i tilleg til konet og skogen!! Å påstå att jeg utnytter ærlige arbeidsfolk den syns jeg var drøy all den tid jeg ikke har ansatte og heller ikke utnytter nonen nadre! Står på og jobber men blir jo litt forundret over att det skall være så stor forskjell distrikt til distrikt på en avløser/maskinkjører.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...