Jump to content

Hjelp, plogen klabber


Recommended Posts

Kjøpte meg ny bruktplog og kjørte noen drag i ettermiddag for å prøve ut. Selv om stålet er blankt klabber det skikkelig, kjører med riktig kroppavstand ved å måle avstand innerhjul delt på 3 samt beiting riktig samt toppstag er ledig (i det avlange hullet) samt plogen går jevnt med bakken målt fremste og bakre kropp. Jorda er veldig feit svart men forholda er gode. Mistenker at mangel av rulleskjær og forploger kan være synderen. Tidligere plog hadde rulleskjær og forploger på alle kropper og klabba ikke under slike forhold.

Gammel plog var en Kverneland 3x14" kropp 3 vendeplog. Nye er en Kverneland EG85 4x12-20" Vario kropp 28.

Håper noen kan bekrefte/avkrefte/komme med innspill 🙂

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Synd det er så lite aktivitet her. Får svare meg selv - det var rett og slett ikke lagelig jord da jeg startet å pløye. Venta ca. 10 dager til og da gikk det meget bedre. Våren var veldig tidlig her i år og man blir gjerne litt lurt, et par naboer prøvde seg også og det klabba der og. Fikk sådd og tromla 21 april, dagen etter i fjor.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...