Du er her

Ove85s bilde
Ove85
Logget av
Innmeldt: 07.08.2021
Anskaffelse av sau.

Jeg har planer om å anskaffe 2 sauer til vinteren. Jeg fikk et kopplam i vår, som jeg tenker å bruke som vær. Har en dialog med en bonde i nærheten om å kjøpe et ho-lamm nå i høst. Det jeg lurer på er hvordan jeg skal gjøre dette i forhold til rapportering og eier-skifte av dyrene. Jeg har eget foretak og ordnet med produksjonsnummer. Hvordan registreres eierskifte på kopplammet og den som jeg tenker å kjøpe. Må det søkes til Mattilsynet om disse dyrene? Hva med merking av dyrene? Ønsker å ha dette i orden, så jeg setter stor pris på svar.

Jon Bondes bilde
Jon Bonde
Logget av
Innmeldt: 17.04.2017
Du må registrere nytt

Du må registrere nytt dyrehold via Altinn, alt du trenger av skjema og info om dette finner du her https://www.mattilsynet.no/dyr_og_dyrehold/produksjonsdyr/sau_og_geit/#s...

Anbefaler forøvrig at du ikke bruker et kopplam som avlsdyr, da det kan ha arvelige defekter/ugunstige egenskaper som du ikke ønsker å dra med deg. Avlsdyr plukkes ut blant de beste i besetninga, ikke tilfeldige dyr som har endt opp som kopplam. Et kåra værlam koster ikke allverden. Anbefaler også at du kjøper to hunndyr, så har du mulighet til å slakte værlammet etter parringa (kan ikke brukes neste år dersom du setter på avkom etter årets parring) uten at sauen blir gående alene. 

Ove85s bilde
Ove85
Logget av
Innmeldt: 07.08.2021
Takk for tips. Da blir det 2

Takk for tips. Da blir det 2 tekklam. Hva må jeg regne med å betale for livdyr? Da tenker jeg både på hann og hunn dyr.

Jon Bondes bilde
Jon Bonde
Logget av
Innmeldt: 17.04.2017
Veilpriser