Du er her

Gullsveins bilde
Gullsvein
Logget av
Innmeldt: 13.12.2015
Hydraulisk tipp på laster uten

Jeg skal ha på en Sesamatic på min MF 135 og kunne tenke meg hydraulisk tipp på denne. Men å bare bruke et standard hyd. toppstag vil jo ikke gi mye tippvinkel, ser for meg det er ganske ubrukelig å brøyte med for eksempel. 

Er det noen som har lagd noe slags link mellom sylinder og redskapsfeste, eller har noen annen løsning for å få brukbar tipp?

Carlo Rizzis bilde
Carlo Rizzi
Logget av
Innmeldt: 18.05.2021
Hvis du har sett gamle røde

Hvis du har sett gamle røde Ålø-lastere, så har de enkeltvirkende hydr. sylinder montert i en saks. Det er ala det samme som er på de eldste Klett-skuffene. Dette gir i tillegg en utveksling rent styrkemessig på løft. D.v.s på inntrekk av skuffa. Det er faktisk sterkere enn de minste hydrauliske toppstagene. Sånn sett så var de første Klett-skuffene geniale.

Markus_S_1s bilde
Markus_S_1
Logget av
Innmeldt: 23.09.2008
Laster med trepunkt/norsk standard

Det beste er å bruke hydraulisk toppstag med ei redskapsramme. Poenget er at redskapsramma må være lav for å svinges helt rundt,det er den også på eldre ålø med enkel tiltsylinder. Standard triangel eller hmv, får for høyt toppstagfeste til dette formålet.

Carlo Rizzis bilde
Carlo Rizzi
Logget av
Innmeldt: 18.05.2021
Fordeler med enkeltvirkende

Fordeler med enkeltvirkende sylinder montert i "saks": Hurtig tipp og trolig minst kostnad til deler. Det er selvfølgelig bare et forslag, men det kan komme godt med å bare være nødt til å legge fram en stk. slange.

Gullsveins bilde
Gullsvein
Logget av
Innmeldt: 13.12.2015
Tusen takk for forslaget!

Tusen takk for forslaget! Likte godt den løsningen med "saks", skal forske nærmere på denne. Er så heldig å ennå ha lisens til Autodesk Inventor så kan få tegnet saksa i 3D :)

Gullsveins bilde
Gullsvein
Logget av
Innmeldt: 13.12.2015
Hva heter forresten disse Ålø

Hva heter forresten disse Ålø-modellene med denne løsningen?