Gå til innhold

Presenterer meg selv


dreng1

Anbefalte innlegg

Hei, jeg er ny på forumet og i faget. Dette er bare en kjapp presentasjon av meg selv, og ingen konkret spørsmål.
For ett år siden møtte jeg ei nydelig jente som ønsker å overta heimgården på Østlandet. Vi er i tidlige 30-åra, uten barn, og vi begge bor på Jæren.
Jeg er fra Sørladet. Vi tenker oss i løpet av ett års tid å flytte østover, og gradvis begynne å overta ansvar og driften. På grunn av pensjonsordninger og at hun får tilskudd til generasjonsskifte, blir 100% overtakelse i 2023.

Gården er en av fire deltakere i en samdrift på 50-ish melkekyr. Men det er også produksjon av grønnsaker, bær, korn, litt skog og selvfølgelig gress/fôr.

For øvrig har vi begge gode utdannelser (og høyt studielån) og godt betalte jobber. 'Skal-skal-ikke' er da økonomisk sett ett veldig enkelt regnestykke men vi føler litt på presset om å videreføre familiegården og nasjonal matsikkerhet, men aller mest fordi vi har lyst.

Vi har noen idèer og planer som kan effektivisere og bedre driften på gården for mennesker og dyr. I tillegg ønsker vi å utvide driften med et veksthus. Etterhvert håper at ingen av oss trenger en jobb utenfor, men regner med det i noen år.

Enn så lenge loker jeg litt rundt i trådene her på forumet, og ved tid og stunder vil jeg glimte til med noen spørsmål og delta i diskusjonene.
Gårdslivet blir en ny epoke i vårt liv. Vi håper og tror at det vil bli en bra fremtid for oss og en god oppvekst for våre fremtidige barn.

Tips og råd mottas med åpne armer :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Velkommen til oss. Fint å høre det er noen som vil ta over å drifte familie gården videre. Samdrift og 50 melkedyr pluss minus ? Blir det noe penger av det ? Ikke for å skuffe deg men si ikke opp jobben din :-) bonde yrket er en livstil og et penge sluk uten like. De fleste får det til å gå rundt men absolutt ikke noe man blir rik av. Selv har vi en famillie gård med 250 sau. 20 hereford med kalving. Alt i kjøtt produksjon. Alle er i jobb utenom. Ellers har det vert sparsommelig eller gjeld opp etter pipa. Nå var det mye negativt :-) elsker yrket på godt og vondt lykke til 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Velkommen til forumet og til gardsdrift.no

Her inne har vi en gjeng som er innom genuint interesserte i landbruket og i gardsdrift, og de som svarer i trådene har ofte lang erfaring.

Du ber om tips, og som redaktør av Bedre Gardsdrift må jeg nesten slå et slag for fagkunnskapen. Bruk tiden fram til dere overtar til å oppdatere dere faglig på de ulike produksjonene på garden. Og selvsagt, abonner på Bedre Gardsdrift for jevnlig påfyll av fagkunnskap og maskinteknisk stoff - om dere ikke allerede gjør det.

Lykke til med det som blir en ny epoke for dere.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...