Du er her

dreng1s bilde
dreng1
Logget av
Innmeldt: 05.09.2019
Presenterer meg selv

Hei, jeg er ny på forumet og i faget. Dette er bare en kjapp presentasjon av meg selv, og ingen konkret spørsmål.
For ett år siden møtte jeg ei nydelig jente som ønsker å overta heimgården på Østlandet. Vi er i tidlige 30-åra, uten barn, og vi begge bor på Jæren.
Jeg er fra Sørladet. Vi tenker oss i løpet av ett års tid å flytte østover, og gradvis begynne å overta ansvar og driften. På grunn av pensjonsordninger og at hun får tilskudd til generasjonsskifte, blir 100% overtakelse i 2023.

Gården er en av fire deltakere i en samdrift på 50-ish melkekyr. Men det er også produksjon av grønnsaker, bær, korn, litt skog og selvfølgelig gress/fôr.

For øvrig har vi begge gode utdannelser (og høyt studielån) og godt betalte jobber. 'Skal-skal-ikke' er da økonomisk sett ett veldig enkelt regnestykke men vi føler litt på presset om å videreføre familiegården og nasjonal matsikkerhet, men aller mest fordi vi har lyst.

Vi har noen idèer og planer som kan effektivisere og bedre driften på gården for mennesker og dyr. I tillegg ønsker vi å utvide driften med et veksthus. Etterhvert håper at ingen av oss trenger en jobb utenfor, men regner med det i noen år.

Enn så lenge loker jeg litt rundt i trådene her på forumet, og ved tid og stunder vil jeg glimte til med noen spørsmål og delta i diskusjonene.
Gårdslivet blir en ny epoke i vårt liv. Vi håper og tror at det vil bli en bra fremtid for oss og en god oppvekst for våre fremtidige barn.

Tips og råd mottas med åpne armer :)

paalkass bilde
paalkas
Logget av
Innmeldt: 03.09.2016
Hei

Velkommen til oss. Fint å høre det er noen som vil ta over å drifte familie gården videre. Samdrift og 50 melkedyr pluss minus ? Blir det noe penger av det ? Ikke for å skuffe deg men si ikke opp jobben din :-) bonde yrket er en livstil og et penge sluk uten like. De fleste får det til å gå rundt men absolutt ikke noe man blir rik av. Selv har vi en famillie gård med 250 sau. 20 hereford med kalving. Alt i kjøtt produksjon. Alle er i jobb utenom. Ellers har det vert sparsommelig eller gjeld opp etter pipa. Nå var det mye negativt :-) elsker yrket på godt og vondt lykke til 

dreng1s bilde
dreng1
Logget av
Innmeldt: 05.09.2019
Hei og takk for det :) 50

Hei og takk for det :) 50 melkekyr (pluss), dessverre ser tall og marginer ut til å være skremmende lave. Jobben er allerede sagt opp...gulp. 
Det blir en ny livsstil jeg gleder meg til. 

gmail_1s bilde
gmail_1
Logget av
Innmeldt: 23.01.2011
Hei!

Det er rett nok mindre aktivitet her enn på FB, til gjengjeld trur eg nok du vil få meir gjennomtenkte og solide svar her. :-)

dreng1s bilde
dreng1
Logget av
Innmeldt: 05.09.2019
Takk, det var det jeg tenkte.

Takk, det var det jeg tenkte. Forhåpentligvis mindre Troll og tullesvar :)

Sesselja Bigseths bilde
Sesselja Bigseth
Logget av
Innmeldt: 06.11.2015
Velkommen

Velkommen til forumet og til gardsdrift.no

Her inne har vi en gjeng som er innom genuint interesserte i landbruket og i gardsdrift, og de som svarer i trådene har ofte lang erfaring.

Du ber om tips, og som redaktør av Bedre Gardsdrift må jeg nesten slå et slag for fagkunnskapen. Bruk tiden fram til dere overtar til å oppdatere dere faglig på de ulike produksjonene på garden. Og selvsagt, abonner på Bedre Gardsdrift for jevnlig påfyll av fagkunnskap og maskinteknisk stoff - om dere ikke allerede gjør det.

Lykke til med det som blir en ny epoke for dere.

dreng1s bilde
dreng1
Logget av
Innmeldt: 05.09.2019
Takk for gode råd!

Takk for gode råd! Fagkunnskap er et veldig bra tips, og sannsynligvis der vi har mest å hente. Selvfølgelig har jeg begynt lese BG, det er kjempe interessant. Jeg har nok alltid vært en 'skap-bonde'.
Jeg fant FB-gruppen også :)