Gå til innhold

dreng1

Bruker
  • Innlegg

    4
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av dreng1

  1. dreng1

    Presenterer meg selv

    Takk, det var det jeg tenkte. Forhåpentligvis mindre Troll og tullesvar :)
  2. dreng1

    Presenterer meg selv

    Hei og takk for det :) 50 melkekyr (pluss), dessverre ser tall og marginer ut til å være skremmende lave. Jobben er allerede sagt opp...gulp. Det blir en ny livsstil jeg gleder meg til.
  3. dreng1

    Presenterer meg selv

    Takk for gode råd! Fagkunnskap er et veldig bra tips, og sannsynligvis der vi har mest å hente. Selvfølgelig har jeg begynt lese BG, det er kjempe interessant. Jeg har nok alltid vært en 'skap-bonde'. Jeg fant FB-gruppen også :)
  4. dreng1

    Presenterer meg selv

    Hei, jeg er ny på forumet og i faget. Dette er bare en kjapp presentasjon av meg selv, og ingen konkret spørsmål. For ett år siden møtte jeg ei nydelig jente som ønsker å overta heimgården på Østlandet. Vi er i tidlige 30-åra, uten barn, og vi begge bor på Jæren. Jeg er fra Sørladet. Vi tenker oss i løpet av ett års tid å flytte østover, og gradvis begynne å overta ansvar og driften. På grunn av pensjonsordninger og at hun får tilskudd til generasjonsskifte, blir 100% overtakelse i 2023. Gården er en av fire deltakere i en samdrift på 50-ish melkekyr. Men det er også produksjon av grønnsaker, bær, korn, litt skog og selvfølgelig gress/fôr. For øvrig har vi begge gode utdannelser (og høyt studielån) og godt betalte jobber. 'Skal-skal-ikke' er da økonomisk sett ett veldig enkelt regnestykke men vi føler litt på presset om å videreføre familiegården og nasjonal matsikkerhet, men aller mest fordi vi har lyst. Vi har noen idèer og planer som kan effektivisere og bedre driften på gården for mennesker og dyr. I tillegg ønsker vi å utvide driften med et veksthus. Etterhvert håper at ingen av oss trenger en jobb utenfor, men regner med det i noen år. Enn så lenge loker jeg litt rundt i trådene her på forumet, og ved tid og stunder vil jeg glimte til med noen spørsmål og delta i diskusjonene. Gårdslivet blir en ny epoke i vårt liv. Vi håper og tror at det vil bli en bra fremtid for oss og en god oppvekst for våre fremtidige barn. Tips og råd mottas med åpne armer :)
×
×
  • Opprett ny...