Gå til innhold

Kjøp av tilleggsjord spørsmål.


Anbefalte innlegg

Hei. 

Går å lurer på å kontakte 2 eiger av landbrukseiendommer her eg driver for å høre med dei om muligheten for å kjøpe 2 mindre jorder som ikkje er i drift. Begge disse ligger tett inntil dyrka mark eg eier sjølv  og eg tenkte slå dei sammen. Jordlappene er på 2-3 mål ca hver det ene stykket er ikkje dyrket og består i dag av krattskog men med gode muligheter for å dyrke. Det andre stykket ligger ubrukt og har ikkje vert drift på dei siste 4 årene dette stykket ligger for seg sjølv . En kommunal vei deler denne biten fra  hovedjorda til eier . Spørsmålet mitt er hva pris eg bør tilby pr mål for disse. Er villig betale litt over markedspris om nødvendig da eg trenger fôret og det vil vere kort avstand til gården . Men er helt blank på hva pris slikt kan ligge på. Det andre spørsmålet er hvordan slikt gjøres . Disse lappene må jo deles fra nåværende eiendom ved eit salg. Er det en kurant sak? Kan sies at ingen av disse gårdene har egen drift . Den beste dyrka jorda leies ut og høstes av andre bønder. Arealet ligger mellom bergen og voss . Håper på svar. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det må lages en intensjonsavtale som sendes sammen med søknaden om fradeling. Dersom denne godkjennes, så må det ryddes opp i grunnboka. Er det tatt pant i eiendommen må evt. bank fraskrive seg den. Er det andre rettigheter på eiendommen må disse ryddes opp i. Det er evt. det som er knot og som tar tid. Dette er arbeid som selger må gjøre, og derfor må selger være motivert :)

Så må teigene oppmåles før nytt skjøte kan lages. Her varierer kostnaden veldig fra kommune til kommune.

Vedr. pris så hadde jeg ringt landbrukssjefen i kommunen og snakket med han. Han bør kunne gi deg en pekepinn på i hvertfall hva som er makspris de godtar. I utgangspunktet er det jo 1,5 x takst for tilleggsjord. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 måneder senere...

Hei,

Lurer på om noen har noen erfaringer med eller synspunkt på dette.?

Mor til min kone ( som har odel) driver en gård, men med underskudd.

Mor har derfor solgt en skogeiendom for å dekke utgifter.

Kan min kone, som har best odel på gården, kreve å få kjøpe denne skogeiendommen tilbake, fra ekstern kjøper, ved å bruke sin odelsrett??

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...