Jump to content

Duger atv med skjær til brøyting?


Kårekåkk

Recommended Posts

Bor på en liten gård med ca 400m gårdsvei som lett blåses over på 20min med snø. Har de siste årene klart å holdt veien oppe med en gammel mf 265. Dette går da uhyre tregt fordi jeg ikke synes det er trygt å kjøre med skjær og fart på denne veien og da er fresen eneste alternativ. Det går tregt og klarer aldri få potta helt tett. Så blir pina kullosforgiftet til slutt også.

 

Så har drevet å fundert på andre alternativer og har tenkt på liten traktor med 4x4 som er mere praktisk. Men også en firehjuling og skjær. Det frister en del, men samtidig vet jeg ikke om det er noe som fungerer på annet en liten gårdsplass? Noen som har ærfaring?

Link to comment
Share on other sites

Hei. Bor på en gård selv og har ATV her med skjær. Det funker bra helt til brøytekantene på siden av veien blir høyere en skjæret da sliter den med å få kastet snøen ut av veien og skal du i det hele tatt ha sjangs må du kjøre 30 km/t for at den skal kaste høyt nok. Blir det nok snø blir det utfordrende uansett. Så min anbefaling er traktor med 4x4 og kjetting da kommer du fram. Skjønner ikke helt at det går så tregt med fres? Blir jo en tur opp på ene siden av veien og en tur ned/tilbake igjen på andre siden av veien. Hvis du ikke har kjettinger skjønner jeg forsåvidt at det tar tid, utolig hvor man kommer fram med tohjulstrekk og piggkjetting. Vil anbefale deg og kjøpe ny eksospotte da. Tror ikke det koster mer enn 600-700kr på økonomi deler. Tror forsåvidt jeg ville valgt en ATV kontra en sånn liten feks Iseki. Håper dette kan være til noe til hjelp

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...