Jump to content

sprederive i nordnorge


max700

Recommended Posts

heisan

her i nord er været en kolossal utfordring. Få sammenhengende dager med fint vær til fortørking av gresstreng. 2 perfekte dager og 4-5 sammenhengende med drittvær er liksom gjenganger. Fins det noen i nordnorge som bruker sprederive og erfaringer med det? Slå tidlig morgen, kjøre sprederive, rake og presse rundball, hele denne operasjonen så kjapt som mulig. Begynner å bli lei å slå gresset i sol, varme og flott vindtørk for deretter å våkne dagen etter med søkkvåte strenger. Riva klarer ikke å få nok lufting og tørk før pressing. Skal ikke vær høy men til melkeku

www.myklebostadadventure.com

Link to comment
Share on other sites

For å få færrest mulig behandlinger av graset, kan det være lurt at slåmaskinen breisprer med det samme. Da ligger alt utover og tørker fort hvis forholdene ligger til rette for det. Da kan man bruke to-rotorsrive som soper sammen 6 meter og oppover. Noen synes at det er gunstig med samlerive framme på pressetraktoren, men det forutsetter nok rimelig store arealer, om ikke annet for å snu ekvipasjen. Men det kan være vanskelig å få ordentlig tørk hvis alt skal foregå innenfor samme døgn, siden det kan være dugg om natta. Aller best med vind hele natta.

Når det er sagt, så er akkurat dette problemet en del av det å drive jordbruk i Nord-Norge, kjenner igjen situasjonen. Men hvis vi skal vente på tørrvær, så blir det mange somre vi ikke får slått graset. Da må man bare la det stå til, og være forberedt på man får problemer med våte og steinfrosne rundballer om vinteren.

Link to comment
Share on other sites

 

Hoho.

Har ikke erfaring med raking, men i verste fall blir det jo ikke tørk.  Gresset visner/ tørker selv om det ikke er så bra vær. Breispreding med raking etter tre- fire timer er vel nok til at pressa handterer sin jobb. Så fremst man ikke får regn i strengen etter raking. Da gir ihvertfall mi presse opp. Jeg håper å skaffe meg rive til neste år. 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

ser også på muligheten å bruke skårlufter. Nabo her som kjøre med en Ehlo skårlufter hvor transportbandet legger strenger sammen. Har pressa baller på det graset hans og er helt perfekt tørka. Fins flere typer luftere på markedet. Minuset med en slik er at man bare får lufta en streng igangen da. Kjøre først et par runda rein lufting og så legge strengan sammen

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...