Jump to content

Firkantpresse erfaringer og anbefalinger


Bakkjen_1

Recommended Posts

Vurderer og skaffe meg ei firkantpresse til småballer å presse tørrhøy med. Er det noken som har forslag til merke og evt merke en bør holde seg unna? Skal ikkje ha ei dyr og ny presse det blir nok ei gammal og godt brukt.

Det er kanskje noken som har noke ståande som ikkje blir brukt lenger???

 

Reparerer sjølv så defekter som er mulige å fikse er ingen problem.

 

Lurer og litt på forslag til korleis enn får rasjonell behandling av baller etter pressing uten å bruke ei formue og uten å slite ut ryggen:-)

Link to comment
Share on other sites

Guest runeav_1
Når det gjelder firkantpresse,og hvertfall ei som er noen år,så er det kun et merke som gjelder.JOHN DEERE.Best uten tvil.Jeg har sjøl presset 30-40000baller med sånn,aldri reparert,kun vedlikeholt(viktig).PS:Ikke JD fan ellers,kjører gammel CASE traktor.
Link to comment
Share on other sites

Guest Bache_G_1

heisann! har drevet litt med dette, men la inn årene da ingen greide å skaffe meg sicaltau 200m/kg. kjøp ei som er så ny at den tar nylon-tau, det gjør det mye enklere. gamle knytteapparat beregnet for tjukt sical-tau takler ikke glatt nylon-tau.

 

ellers er jo slike presser omtrent uslitelige, har sjøl ikke reparert noe som helst på min Rivierre Casalis 40, med unntak av ledelagrene på pick-up, som jo er en slitedel.

 

på pressa mi er det stativ som samler 3 og 3 baller, og lagde i tillegg en brønnhenger med hydraulisk hev- og senkbar aksel. planet var 4meter langt og 2,6m bredt så jeg fikk med en del på hvert lass med litt høyde. men dette blir vel for gammeldags nå for tiden. skal berge ryggen må du vel bare ikke lage for lange baller, slik at de ikke blir så tunge.

 

runeav: hvilke andre merker har du prøvd da?

Link to comment
Share on other sites

Guest Steinar_1

Har en 78-modell CLAAS MARKANT 40. Tipper at denne pressa har gått nærmere 60 000 bunter uten problemer bortsett fra en ting: Den må ha Sisal, takler ikke nylontau. Da den var ny, forsøkte forhandler å justere til dette uten hell. Men Felleskjøpet skaffer meg Sisal, så dette er ikke noe problem. Foretrekker også dette ettersom sisal råtner dersom det blir liggende igjen på jordet.

John Deere-presser lager baller som er mer firkantede sett fra enden og mer jevne i lengden enn claas. Claas-buntene er flatere. Det går mer høy i JD-buntene. En nabo som stabler på tørke foretrekker JD-bunter framfor claas da buntene fra sistnevnte har lett for å \&quot\;knekke\&quot\;. Så jeg tror at jeg ville satset på JD, men sisal/nylon burde ikke være en hindring for valg av presse.

Link to comment
Share on other sites

Guest Anonym

Har ei river cassialis ifra 77 presser 2000 til 3000 bunter med høy i året går merkerlig nokk veldig bra, men har lurt på å bytte-jeg bruker nylon snor det går greit men hvor gamle er pressene som ikke klarer det? ca?

Det er fortsatt deler å få til rivern på fk men endel er dyrt,jeg knakk ene nåla for 3 år siden den skaffa di,så ros der.

Mitt største problem er ballevogna den moser bunter i kanalen mellom pressa og vogna v skarp sving,er det noen som har noe løsning?

Eller bakkjen er det nokk + og- på alle merker det viktigste er at pressa går den/de dagene det skal virke -tett tak over pressa ellers i året er nokk også viktigt

Link to comment
Share on other sites

Guest Jens_1
Har ei temmelig godt brukt claas markant 45 som antagelig har gått over 200 000 baller i halm og høy siden ca 1983. Kan varmt anbefales. Har ikke kjørt andre presser, nå går den dog lite, kun litt høy hvert år. Ikke hatt noe tull med den.
Link to comment
Share on other sites

Guest runeav_1

Konrad.

Har bare kjørt JD.Aldri hatt tull eller utgifter.Slutta med dette i 1995.

Pressa tulla på de 2 første ballene hvert år.Men godt vedlikehold og ikke en dags utelagring er viktig.Har også sett de jeg kjenner som har ditt mrk og NEW HOLLAND,de skrur mye,men har kanskje vært uheldige

Link to comment
Share on other sites

Guest Anonym
jeg har ei gammel river casialis,er buntene ca 1 m lange veier de 12 kg-er det andre mål på andre småbunt presser? tenker på bredde høyde,jeg kunne ønske meg litt bredere-høyere bunter
Link to comment
Share on other sites

Guest Bache_G_1
runeav: etter å ha summert litt selv og pratet med svigers, som jeg kjøpte pressa av, så kommer jeg frem til at pressa mi har gått oppimot 190 000 bunter, så naboene dine har nok vært uheldige ja. har selvsagt alltid stått inne (utenom bruk), og blitt smurt og rengjort med trykkluft og kost.
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
Guest Timotei_1

Jeg har en New Holland 376 tror jeg den heter. Problemet med den er hvis det er lite eller ujevne \&quot\;muer\&quot\; blir ballene skakke dvs lenger på den ene siden og går følgelig lett i stykker. Fordelen med min presse er at jeg kan kjøre så fort som pickupen klarer å svelge , da blir også ballene finest.

Knakk en nål en gang da jeg presset noe rått høy for en sauebonde men sveiste den med støpejernelektroder og har holdt siden. Ellers aldri et feilslag.

Naboen som har JD må kjøre mye seinere men får nesten alltid perfekte baller

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
Guest Anonym
Hei, har nettopp kjøpt en godt brukt Markant 60.Den høyre tråden holder ikke, den knyter men ser ut til å bli kuttet over rett etter knuten.Har noen et tips hva jeg skal se etter?
Link to comment
Share on other sites

  • 4 years later...
Guest Anonym
Har JD presse. Fungerer utmerket, men den legger firkantene bak slik at de kommer i veien for hjulene på min JD traktor på neste runde! Noen som har noen gode forslag til løsning?
Link to comment
Share on other sites

Guest Anonym
Er det noen som har noe forslag (bortsett fra ballevogn) til maskinell handtering av småbunter? Blir noe krank i ryggen av all handteringa...
Link to comment
Share on other sites

Guest jannicke_1
Hei! Har noe sånt utstyr liggende, kjøpte det for nokre år siden. Har aldri prøvd det, men skal være i orden. Vogn henger etter pressa, som samler ballene . Og klo som du stabler med. Har tenkt å selge det. Kan finne ut meir om utstyret viss det er til interesse.
Link to comment
Share on other sites

Guest Anonym
vi leide inn Sigve Holen her på jæren de siste årene vi hadde høy i småballer og han hadde laga ei tralle med ballekanal som løfta ballene rett i hengeren som blei festa i denne. kunne løftes og senkes alt etter hvor høyt lasset på hengeren var. mener han hadde tatt kanalen av ei utrangert ballevogn og montert på hydraulisk løft og i tillegg hengerfeste
Link to comment
Share on other sites

Guest Anonym

Så fin ut den kloa der. Hvor mye skal du evnt ha for det utstyret da Jannicke?

Er det noen som har erfaring med å la pressa stå stasjonær ved låven, og bruke lessevogn og en form for matebord/tilhengertømmer?

Link to comment
Share on other sites

Guest jannicke_1
Trøndertor. Skal ikkje ha stort for det, 2000 kroner. Betalte det for det. Skal være i orden, må vel til noe nye hydraulikk slanger, og nye dekk på vogna. Kloa var på sveiset feste for hjullaster, så det må sikkert settes på nye. Kan ta noen bilder å sende deg på mail?
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
Guest anddal_1

Hei! Prøver meg på ein eldre tråd her, i håp om at det framleis er litt engasjement rundt dei gode gamle firkantpressene...

Eg kjøpte ei brukt JD 332A i vår som har stått i 15 år. Gjekk over den, og fekk den til å sviva greit. Pressa ca 100ballar med den i år for å testa, og det gjekk veldig bra.

Men det er ein ting eg ikkje fann ut. På eit tidspunkt i sekvensen der &quot\;plungeren&quot\; går fram blir det stor mekanisk motstand i pressa. Eg klarar ikkje å snu svinghjulet manuellt når PTO er frikopla, og når den går via PTO støyar den mykje, og ristar godt.

Nokon som har tankar om kva som kan vera årsak til dette?

Lurer også på dette med kva type tau eg bør bruka. Ser det er ulike meiningar om det. Det stod nylontau i når eg henta den (FK pressegarn, 400m/kg). Eg køyrde med dette, og hadde aldri tull med knytinga. Er det greit å fortsetta med nylontau, eller bør eg velga noko anna?

 

Takksam for svar :-)

 

Link to comment
Share on other sites

Guest Anonym
Hei jeg trenger å litt råd har ei river casialis fra 70 talley.Den rusler å går men etter en Fiskarshøygaffel ble med inn i den har jeg ikke klart å gjøre noe mere. Kunne ikke se noen andre skader en hakk i sideknivene på kanalen dem har vi slipt kvasse igjen. Pressa går som normalt men plutselig mulig da knyting går? SMELLER DET HØYT Å brytebåten i svinghjulet går
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Har en firkantpresse som bruker ogaå nylontau. Rivierre casalis 40 TS.

Brukt med hell in2 år. Noen har dradd ut trådene og jeg har nå problem med å træ

Noen som kan gi meg råd eller finne dette på nettet. Jeg er idiot i data

Helsing

Kversøy Pyntegrønt. jarltk@online.no

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...