Jump to content

Kjettinger


Jørn Olav Dæhli

Recommended Posts

Kjettinger på Jd 6130r. 600/65-38 dekk. Noen som har erfaring m kjetting på disse traktorene hvor diesel tanken er snaue 10 cm fra dekket..? Har nye Lilleseth 7 mm flatbrodd men tør ikke sette på m fare for skade på tanken..Kjettingene skulle vandre litt m plass til hånda under etter montering..meninger om dette..

Jørn Olav

 

 

Link to comment
Share on other sites

Generelt er det stadig vanskeligere å få plass til kjetting på nye traktorer. Har ikke erfaring med akkurat denne traktoren, men 10 cm er jo et hav av plass, sammenlignet med endel andre. Hvorfor 65-profil på 600-dekk? På denne traktorstørrelsen er det vel vanlig med 650/65R38, og da vil diameteren bli litt større, og dertil trangere rundt tanken.

Men til saken: En måte å skåne tanken (og skjerm, stigtrinn og ymse slanger o.l.) kan være å stramme mye mer enn det som er anbefalt, men det vil slite voldsomt på ribbene og dekksidene, så det er ikke nødvendigvis så lurt. Hvis kjettingen er montert riktig, skal det i utgangspunktet gå bra, siden største slakken er nede, rett før kjettingen treffer bakken. Men kjettingen strekker seg under bruk, og når den vandrer på dekket blir det plutselig mer slakk, før den strammer seg igjen, noe som kan gi overraskelser. Dette vet vel alle som har kjørt med kjetting, og på gamle traktorer gjør det ikke noe, siden det er masse plass. Har et konkret tips: hvis det kjøres mye etter bar asfalt er det døden for slike kjettinger. Har erfaring med kjetting på JD 6820, og den spiser kjetting. Plutselig har ei lenke blitt knust, og endene dunker borti det meste. Derfor må man ha med seg skjøteledd.

Link to comment
Share on other sites

Kjetting skal være "flytende", Og det som skjer når de blir strammet mer enn anbefalt er ikke bare at dekkene blir slitte, men faren for at de ryker og skader traktoren er større. Strammere = mer press og slitasje på lenkene, så ikke gjør det

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...