Gå til innhold

Kjettinger


Jørn Olav Dæhli

Anbefalte innlegg

Kjettinger på Jd 6130r. 600/65-38 dekk. Noen som har erfaring m kjetting på disse traktorene hvor diesel tanken er snaue 10 cm fra dekket..? Har nye Lilleseth 7 mm flatbrodd men tør ikke sette på m fare for skade på tanken..Kjettingene skulle vandre litt m plass til hånda under etter montering..meninger om dette..

Jørn Olav

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Generelt er det stadig vanskeligere å få plass til kjetting på nye traktorer. Har ikke erfaring med akkurat denne traktoren, men 10 cm er jo et hav av plass, sammenlignet med endel andre. Hvorfor 65-profil på 600-dekk? På denne traktorstørrelsen er det vel vanlig med 650/65R38, og da vil diameteren bli litt større, og dertil trangere rundt tanken.

Men til saken: En måte å skåne tanken (og skjerm, stigtrinn og ymse slanger o.l.) kan være å stramme mye mer enn det som er anbefalt, men det vil slite voldsomt på ribbene og dekksidene, så det er ikke nødvendigvis så lurt. Hvis kjettingen er montert riktig, skal det i utgangspunktet gå bra, siden største slakken er nede, rett før kjettingen treffer bakken. Men kjettingen strekker seg under bruk, og når den vandrer på dekket blir det plutselig mer slakk, før den strammer seg igjen, noe som kan gi overraskelser. Dette vet vel alle som har kjørt med kjetting, og på gamle traktorer gjør det ikke noe, siden det er masse plass. Har et konkret tips: hvis det kjøres mye etter bar asfalt er det døden for slike kjettinger. Har erfaring med kjetting på JD 6820, og den spiser kjetting. Plutselig har ei lenke blitt knust, og endene dunker borti det meste. Derfor må man ha med seg skjøteledd.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kjetting skal være "flytende", Og det som skjer når de blir strammet mer enn anbefalt er ikke bare at dekkene blir slitte, men faren for at de ryker og skader traktoren er større. Strammere = mer press og slitasje på lenkene, så ikke gjør det

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...