Gå til innhold

Multikutter på forhøster, Korleis fungerer den?


Gråtass_1

Anbefalte innlegg

Gjest Anonym
Å skifte frå vanlig slaghøster til multikutter eller omvendt er gjort på nullogniks sekund, berre vippar opp(eller ned) motstål nr2:D så enkelt att!
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 måneder senere...

Går heilt fint å bruke stander tut på Serigstad til å slå i vossakasse.Er fleire festemuligheter for styresylinderen, du kan og flytte heile hulljerne som du fester styresylinderen i.Har sjølv montert hulljerne på samme side som utkaste er og montert styresylinderen i 2 hål sett fra sylinderen(obs.fare for å bøye sylinder vis du monter bolten i hål for langt innpå,prøv forsiktig at det funger greit).Funger då fint både i tillhenger og vossakasso.

Er sjølv kjempe fornøyd med multikutter, bruker først skiveslåmaskin og fortørker.Grase blir lett å hontere i siloen og det blir lite silosaft.

Det beste er at det er så fleksibelt, er det ikkje muligheter for fortørking så vipper du multikutteren til sides på 2 minutt og kan slå direkte.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kjører med MK. Med skarpe kniver og minimal klaring mot motstål produserer den godt for. Med MK får du større kapasitet i innlegging pga mindre tomkjøring mellom skårer, større tørrstoffprosent og bedre kapasitet i vogna. Ved manuell jevning av silo er massen lettere å arbeide med. I forhold til direktehøstet gras reduseres siging i silo. Fortørket masse har mindre næringstap i forhold til presssaftavrenning. Ved uttak er den lettere å arbeide med, mindre slit og styr ved manuell håndtering. Bedre kuttet masse gir mindre problemer med dyr som kaster og drar for inn i båser/spiseareal. Bedre kuttet og fortørket for gir også bedre foroptak/større tillvekst.

 

Jeg mener forskjellen i forhold til direktehøstet gress er betydelig

Lenke til kommentar
Del på andre sider

det er nokre bekjente som har multikutter og praktiserar to-trinnshausting. dei seie at graset blir nesten ein seig masse som er vanskeleg å få gaffelen i omentrent. er av den formeining at skal ein praktisere to-trinnshausting og få tilfredsstillande kutting er det finsnittar som uten tvil er det beste alternativet. har jf 850 og køyrer med 12 knivar, kuttar graqset i bitar på 4-5 cm. veit ikje ka kuttelengda på ein mk forhaustar er, men tippar over 10cm, i alle fall. går sikkert bra i tårnsilo, men er skeptisk til to-trinnshausting med mk i plansilo.

 

korleis er kuttelengda ved bruk av mk ved direktehausting kontra uten mk?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 år senere...

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

×
×
  • Opprett ny...