Jump to content

Multikutter på forhøster, Korleis fungerer den?


Gråtass_1

Recommended Posts

Guest Anonym
Å skifte frå vanlig slaghøster til multikutter eller omvendt er gjort på nullogniks sekund, berre vippar opp(eller ned) motstål nr2:D så enkelt att!
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
Guest Anonym

Går heilt fint å bruke stander tut på Serigstad til å slå i vossakasse.Er fleire festemuligheter for styresylinderen, du kan og flytte heile hulljerne som du fester styresylinderen i.Har sjølv montert hulljerne på samme side som utkaste er og montert styresylinderen i 2 hål sett fra sylinderen(obs.fare for å bøye sylinder vis du monter bolten i hål for langt innpå,prøv forsiktig at det funger greit).Funger då fint både i tillhenger og vossakasso.

Er sjølv kjempe fornøyd med multikutter, bruker først skiveslåmaskin og fortørker.Grase blir lett å hontere i siloen og det blir lite silosaft.

Det beste er at det er så fleksibelt, er det ikkje muligheter for fortørking så vipper du multikutteren til sides på 2 minutt og kan slå direkte.

Link to comment
Share on other sites

Guest Åge_1

Kjører med MK. Med skarpe kniver og minimal klaring mot motstål produserer den godt for. Med MK får du større kapasitet i innlegging pga mindre tomkjøring mellom skårer, større tørrstoffprosent og bedre kapasitet i vogna. Ved manuell jevning av silo er massen lettere å arbeide med. I forhold til direktehøstet gras reduseres siging i silo. Fortørket masse har mindre næringstap i forhold til presssaftavrenning. Ved uttak er den lettere å arbeide med, mindre slit og styr ved manuell håndtering. Bedre kuttet masse gir mindre problemer med dyr som kaster og drar for inn i båser/spiseareal. Bedre kuttet og fortørket for gir også bedre foroptak/større tillvekst.

 

Jeg mener forskjellen i forhold til direktehøstet gress er betydelig

Link to comment
Share on other sites

Guest Anonym

det er nokre bekjente som har multikutter og praktiserar to-trinnshausting. dei seie at graset blir nesten ein seig masse som er vanskeleg å få gaffelen i omentrent. er av den formeining at skal ein praktisere to-trinnshausting og få tilfredsstillande kutting er det finsnittar som uten tvil er det beste alternativet. har jf 850 og køyrer med 12 knivar, kuttar graqset i bitar på 4-5 cm. veit ikje ka kuttelengda på ein mk forhaustar er, men tippar over 10cm, i alle fall. går sikkert bra i tårnsilo, men er skeptisk til to-trinnshausting med mk i plansilo.

 

korleis er kuttelengda ved bruk av mk ved direktehausting kontra uten mk?

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...