Gå til innhold

Hydraulisk problem


Kjell.andre

Anbefalte innlegg

Ingen hydraulikkekspert, men var borti et lignende problem med ei slåmaskin her i vår, løfta den uten problemer men den ville ikke senke seg igjen. Der viste det seg å være ei bajonettkobling med enveis stryping (det heter sikkert noe lurt) der det hadde lagt seg et metallspon i strypinga. Denne fungerer slik at når oljen går en vei (heving), er det en "plugg" som ligger inne i bolten som åpner helt for oljen, mens når oljen går motsatt vei (senking) flytter "pluggen" seg inni koblinga slik at oljen må passere gjennom et lite høl midt i denne "pluggen". Det var altså i dette hølet at metallsponet hadde lagt seg for. 

Om det er noe lignende eller tilsvarende i hydraulikken som styrer løft/senk på en eldre MF vet jeg ikke, men det høres ikke helt usannsynlig ut. Den er der for å hindre at tungt lass går dønn i bakken så snart en er borti hydraulikken, og det er vel absolutt like relevant på en traktor som ei slåmaskin. 

NB: metallsponet var så lite og vanskelig å få ut at det var mekaniker nr 2 som demonterte dette den dagen, som klarte å løse floken... 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...