Jump to content

Hydraulisk problem


Kjell.andre

Recommended Posts

Ingen hydraulikkekspert, men var borti et lignende problem med ei slåmaskin her i vår, løfta den uten problemer men den ville ikke senke seg igjen. Der viste det seg å være ei bajonettkobling med enveis stryping (det heter sikkert noe lurt) der det hadde lagt seg et metallspon i strypinga. Denne fungerer slik at når oljen går en vei (heving), er det en "plugg" som ligger inne i bolten som åpner helt for oljen, mens når oljen går motsatt vei (senking) flytter "pluggen" seg inni koblinga slik at oljen må passere gjennom et lite høl midt i denne "pluggen". Det var altså i dette hølet at metallsponet hadde lagt seg for. 

Om det er noe lignende eller tilsvarende i hydraulikken som styrer løft/senk på en eldre MF vet jeg ikke, men det høres ikke helt usannsynlig ut. Den er der for å hindre at tungt lass går dønn i bakken så snart en er borti hydraulikken, og det er vel absolutt like relevant på en traktor som ei slåmaskin. 

NB: metallsponet var så lite og vanskelig å få ut at det var mekaniker nr 2 som demonterte dette den dagen, som klarte å løse floken... 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...