Jump to content

Hull i gul rundballeplast


hansor

Recommended Posts

Noen som har registrert mye hull fra fuglehakking på rundball med gul rundballeplast? Håslåtten ble pakket i gul plast, og jeg har flyttet en del av dem og mange av dem var det hakket hull i.  Lurer på om det har med fargen å gjøre, da det ligger mange hvite baller på samme sted fra førsteslått og de ser ut til å ha gått klar.

Link to comment
Share on other sites

Ser mye av dette her også til tider, ser ut som om dette først og fremst skjer når det kommer urenheter mellom plastlagene, dvs strå eller rusk som fuglene ser gjennom plasten og vil ha tak i (av en eller annen grunn, tror vel det er noe spiselig). Har ikke lagt merke til noen forskjell på fargevariantene av rundballplast. Men det vil sikkert være forskjell i om det kommer rusk og rask mellom plastlagene fra slått til slått alt etter værforholdene, og antakelig også forskjell på om fuglene har noe annet å bedrive tida med enn å trekke grasstrå ut av plasten. 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Jeg vet ikke om det er det i dette tilfellet. Rett nok var graset vel tørt ved pressing, så det kan ha rydd litt av ballen under pressing, men det er bittesmå hull, så tror det må være småfugl som har stått for dette. Jeg så at det hang småfluer fast på noen av ballene, så lurer på om det er noen farger som fluer trekker mer til enn andre. Kan kanskje være at plasten er litt klebrig akkurat idet den trekkes av rullen. Det var ganske vindstille ved pressing, så da slår flua kanskje seg raskere ned på ballen og blir sittende fast.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...