Jump to content

Oppstart av grisefjøs


Therese
 Share

Recommended Posts

Har noen spm om oppstart av grisefjøs.

Har en landbrukseiendom i Finnmark (bor på Jessheim nå) et gammelt gårdsbruk. Bodd i Finnmark et år og syntes det var helt fantastisk!

vil gjerne flytte oppover igjen og starte opp med gris! Er forøvrig åpen for andre forslag.

Jeg har ikke så altfor mye dyrket mark og mulighetene begrenset seg litt deretter. Er det noen tilskudd for oppstart av gris i Finnmark? Er jente og under 34 hvis det har noe å si. Mannen har jobbet i melkefjøs i 8 år så vi er ikke helt uerfaren. På gris er vi det.

syntes gris virker spennende.

setter stor pris på råd og tips!

Link to comment
Share on other sites

Grisemiljøet i Finnmark er hakket tynnere enn på Jæren . Men om du velger å starte med smågrisproduksjon eller kanskje helst kombinertbesetning oppi der så vil du trolig høste maks pott hos både innovasjon Norge, fylkesmann og kommune. Slakteriet i Karasjok har antagelig ei råd for slakting av disse grisene. Aberet med å starte med gris nå er (som du sikkert har fått med deg ) en helt vill overproduksjon . Du må vente til det blir sug i markedet. Og så må du reflektere litt over dette: 95% av det grisen spiser kommer med en lastebil som har kjørt kanskje 60 mil for å levere til deg. Jeg er sterkt for at landbruk spesielt og næringsliv generelt skal gi Finnmark den medvind som trengs. Men da gjerne også sånn at klimaregnskapet viser fordeler. Tygg litt på det.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...